stuntmachine
Użytkownik
To jak VW robi tsi 280 że wychodzi w serii ponad 300 a po chipie prawie 400?
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ma inną turbinę która daje więcej powietrza przy mniejszym doładowaniu... Niższe doładowanie niższa temp.To jak VW robi tsi 280 że wychodzi w serii ponad 300 a po chipie prawie 400?
Ale ty masz diesla... A my mówimy o benzynieOdniosłem się tylko do tezy, że podlewanie paliwa obniża spalanie.
U mnie jest odwrotnie. W każdym samochodzie, którym jeździłem hamowanie silnikiem (odcinka paliwa) obniżało temperaturę spalin i silnika.
Pałowanie (lanie paliwa) podnosi temperaturę silnika i spalin, co zresztą bywa korzystne przy wypalaniu DPF w trasie.
To jak VW robi tsi 280 że wychodzi w serii ponad 300 a po chipie prawie 400?
Intercooler jest wydajny, Cinek ci głupot nagadał, 47st w dolocie to dużo ? Multiair też nie blokuje.zobacz ile wyciągają z 1.4 ma...Silnik alfy ma kilka ograniczeń:
- układ Multiair
- malutkie turbo
- niewydajny intercooler wodny
Dlatego samym programem niewiele zyskujesz przynajmniej patrząc na wersje 280 która jest już fabrycznie podkręconą 200
ile? bo ja widziałem że Giulietty 170/175AM to raczej robi się na 190-195HP max. To TJety robi się dobrze - na nich to wio z wtryskami/turbo itp i jeżdżą potem 120HP zrobione na 300Intercooler jest wydajny, Cinek ci głupot nagadał. Multiair też nie blokuje.zobacz ile wyciągają z 1.4 ma...
Intercooler jest wydajny, Cinek ci głupot nagadał, 47st w dolocie to dużo ? Multiair też nie blokuje.zobacz ile wyciągają z 1.4 ma...
Wszyscy znafcy a nikt wiecej jak chipa nie robił nawet
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
No to ja mam wielką prośbę: zamiast 15 wpisów nic nie wnoszących, napisz jeden dłuższy, konkretny o czipowaniu.Wszyscy znafcy a nikt wiecej jak chipa nie robił nawet![]()
wybacz ale rozebranych widziałem już w tej chwili 5 siników
Kup boxa i po sprawie. Będziesz miał 280ps i gwarancję.No waśnie Panowie zaraz zrobi się kolejne 100 stron o niczym. Może się ktoś wypowie jak to jest naprawdę. Nadal nie wiem czy można zachipować przez OBD tak jak w w wielu vagach czy epron na stół.
Jeżeli chodzi o mnie to nie mam zamiaru jechać po bandzie i nie interesują mnie przyrosty rzędu 80ps ale tak około 40-50ps max. i z 50-60 niutków. I nadal sedno sprawy kto robił i gdzie i czy poleca, jakie były ewentualne problemy i czy teraz w czasie użytkowania jest wszystko ok. 2.0 TBI to nie jest 2.0TFSI gdzie każdy go już przerabiał tyle razy że zrobi to z zamkniętymi oczami i jeszcze da gwarancję że będzie to śmigać i nie sprawiać problemów. Może ktoś z forumowiczów jest "włoskojęzyczny" i mógłby poszperać na ich forach. Tam tego jeździ najwięcej i myślę, że italiano ogarniają temat najlepiej.
ASO dzwoni do Ciebie za każdym razem z cynkiem: "Darek, przyjeżdżaj. Zobacz jak tu pękł cylinder" czy jak Ty na to trafiasz?![]()
Kup boxa i po sprawie. Będziesz miał 280ps i gwarancję.
Kup boxa i po sprawie. Będziesz miał 280ps i gwarancję.
Nie mówię o gwarancji od racechip [emoji6] to fikcja raczejChyba, że chodzi o gwarancję fabryczną na samochód - bo "gwarancja", dodawana przez RS działa tylko w krajach "zachodnich" (specjalnie to z nimi wyjaśniałem - ale i tak kupiłem boxa i jestem bardzo zadowolony po ponad 30kkm zrobionych z boxem pod maską).
ASO dzwoni do Ciebie za każdym razem z cynkiem: "Darek, przyjeżdżaj. Zobacz jak tu pękł cylinder" czy jak Ty na to trafiasz?![]()
Hehe
Oni wołają. Dareek !!!