stuntmachine
Użytkownik
To jak VW robi tsi 280 że wychodzi w serii ponad 300 a po chipie prawie 400?
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Ma inną turbinę która daje więcej powietrza przy mniejszym doładowaniu... Niższe doładowanie niższa temp.To jak VW robi tsi 280 że wychodzi w serii ponad 300 a po chipie prawie 400?
Ale ty masz diesla... A my mówimy o benzynieOdniosłem się tylko do tezy, że podlewanie paliwa obniża spalanie.
U mnie jest odwrotnie. W każdym samochodzie, którym jeździłem hamowanie silnikiem (odcinka paliwa) obniżało temperaturę spalin i silnika.
Pałowanie (lanie paliwa) podnosi temperaturę silnika i spalin, co zresztą bywa korzystne przy wypalaniu DPF w trasie.
To jak VW robi tsi 280 że wychodzi w serii ponad 300 a po chipie prawie 400?
Intercooler jest wydajny, Cinek ci głupot nagadał, 47st w dolocie to dużo ? Multiair też nie blokuje.zobacz ile wyciągają z 1.4 ma...Silnik alfy ma kilka ograniczeń:
- układ Multiair
- malutkie turbo
- niewydajny intercooler wodny
Dlatego samym programem niewiele zyskujesz przynajmniej patrząc na wersje 280 która jest już fabrycznie podkręconą 200
ile? bo ja widziałem że Giulietty 170/175AM to raczej robi się na 190-195HP max. To TJety robi się dobrze - na nich to wio z wtryskami/turbo itp i jeżdżą potem 120HP zrobione na 300Intercooler jest wydajny, Cinek ci głupot nagadał. Multiair też nie blokuje.zobacz ile wyciągają z 1.4 ma...
Intercooler jest wydajny, Cinek ci głupot nagadał, 47st w dolocie to dużo ? Multiair też nie blokuje.zobacz ile wyciągają z 1.4 ma...
Wszyscy znafcy a nikt wiecej jak chipa nie robił nawet
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
No to ja mam wielką prośbę: zamiast 15 wpisów nic nie wnoszących, napisz jeden dłuższy, konkretny o czipowaniu.Wszyscy znafcy a nikt wiecej jak chipa nie robił nawet![]()
wybacz ale rozebranych widziałem już w tej chwili 5 siników
Kup boxa i po sprawie. Będziesz miał 280ps i gwarancję.No waśnie Panowie zaraz zrobi się kolejne 100 stron o niczym. Może się ktoś wypowie jak to jest naprawdę. Nadal nie wiem czy można zachipować przez OBD tak jak w w wielu vagach czy epron na stół.
Jeżeli chodzi o mnie to nie mam zamiaru jechać po bandzie i nie interesują mnie przyrosty rzędu 80ps ale tak około 40-50ps max. i z 50-60 niutków. I nadal sedno sprawy kto robił i gdzie i czy poleca, jakie były ewentualne problemy i czy teraz w czasie użytkowania jest wszystko ok. 2.0 TBI to nie jest 2.0TFSI gdzie każdy go już przerabiał tyle razy że zrobi to z zamkniętymi oczami i jeszcze da gwarancję że będzie to śmigać i nie sprawiać problemów. Może ktoś z forumowiczów jest "włoskojęzyczny" i mógłby poszperać na ich forach. Tam tego jeździ najwięcej i myślę, że italiano ogarniają temat najlepiej.
ASO dzwoni do Ciebie za każdym razem z cynkiem: "Darek, przyjeżdżaj. Zobacz jak tu pękł cylinder" czy jak Ty na to trafiasz?![]()
Kup boxa i po sprawie. Będziesz miał 280ps i gwarancję.
Kup boxa i po sprawie. Będziesz miał 280ps i gwarancję.
Nie mówię o gwarancji od racechip [emoji6] to fikcja raczejChyba, że chodzi o gwarancję fabryczną na samochód - bo "gwarancja", dodawana przez RS działa tylko w krajach "zachodnich" (specjalnie to z nimi wyjaśniałem - ale i tak kupiłem boxa i jestem bardzo zadowolony po ponad 30kkm zrobionych z boxem pod maską).
ASO dzwoni do Ciebie za każdym razem z cynkiem: "Darek, przyjeżdżaj. Zobacz jak tu pękł cylinder" czy jak Ty na to trafiasz?![]()
Hehe
Oni wołają. Dareek !!!