Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Seryjne też padają. Głowica pęka od temp , ale to nie wina chipa, a wręcz chip zapobiegnie temu... Ale zrobiony z wiedzą co się dzieje w głowicy .ja powiem tak - w tych motorach nie da się bezpiecznie podnieść mocy. znam kolejne 2 przypadki uszkodzonych silników właśnie czipowanych. No ale każdy robi jak uważa.
Seryjne też padają. Głowica pęka od temp , ale to nie wina chipa, a wręcz chip zapobiegnie temu... Ale zrobiony z wiedzą co się dzieje w głowicy .
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Zadaj sobie pytanie dlaczego się grzeje...tak tak można sobie tłumaczyć - daj spokój
- nikt mi nie powie że wytrzymałość zczipowanego silnika jest tak sama jak serii - naprawdę nie bądźmy dziećmi - to bełkot tunerów. Po prostu silnik ma problem z odprowadzaniem ciepła i stąd jest kłopot tym bardziej w stunowanych silnikach- no ale jak to mówią no rusk no fun.
mając na uwadze koszty napraw dałbym se siana tym bardziej ze seryjnie już fajnie jeżdżą.
Zadaj sobie pytanie dlaczego się grzeje...
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
no rzeczywiście przy codziennej NORMALNEJ eksploatacji to poważna wadaDo 100km/h może i jest odczuwalne że jeżdżą tak samo ale powyżej to przepaść, przy 160 km jest 6 s różnicy przy przyspieszaniu od 0, a 200ps powyżej 180 to ciągnie już słabiutko, naprawdę. Po zakupie jak jechałem wersją 280ps to się złapałem za głowę, nawet mruczy lepiej. Taką gadkę to mi wciskał dealer że mała różnica a jest kolosalna od prędkości powyżej 100km/h.
O to właśnie chodzi. Ekologia , uboga mieszanka . Wystarczy podlac paliwem i będzie chłodniej.Spalane ubogiej mieszanki powoduje wzrost temp spalania oraz wzrost egt i to wykańcza termicznie głowice jak i turbo
Tak samo jak zachwiany AFR w stronie zubożenia. Mniej CO2 ale większą temp spalania i wiencej sadzy.
2.0 nie ma znowu aż tak dużego stosunku poj. Do mocy gdzie z 1litra osiąga się 140 HP przy wtrysku gdi oraz turbinie twinscrool.
Dla porównania stary podciwy t.jet z nasadka mair 1 litr 120 HP przy zasilaniu moi i tradycyjnym doładowaniem.
W tym wypadku dobrze zrobiony remap odciąży termicznie jak i komory spalania tak i turbosprezarke
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Pytanie czy np. panowie z cinsoftu to wiedzą. Bo chyba są najczęściej wymieniani jako spece od mapowania Alf.