Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
z ciekawosci jakie obroty masz na 8 biegu przy np 150km/h?
Drgania czuć w benzynie a w Dieslu nie? Co do szarpania to jakie masz na myśli - przy zmianie biegów czy jakby silnik przerywał?
Automat lepszy w Giulietcie czy w Giulii?
Ciężko porównywać. Osobiście wydaje mi się, że w Giulietcie, ale to może dlatego, że Giulia była dość młoda (2200km). Ale manetki mają pewniejsze działanie w Giulii, choć Giulietcie wygodniejsze, bo denerwuje mnie to w Giulii, że są wielkie i nie obracają się z kierownicą. Jak będę zamawiać, to się zastanawiam czy sobie nie darować...
ale śmiem twierdzić, że automat w Giuli jest rewelacyjny.
Świetnie zmienia biegi, bardzo szybko, wystarczy mocniejsze depnięcie i momentalnie jest kick down z 7/8 na 5.
I absolutnie nie zauważyłem żadnych drgań silnika, wszystko pracuje perfekcyjnie. Może trafiłeś jakiś trefny egzemplarz.
Dużo lepiej dobiera biegi i robi dużo mocniejsze redukcje w D niż Giulietta.
Szarpanie powoduje czasem niezdecydowanie kierowcy - dajesz mocno buta redukcja i poźniej gwałtownie odpuszczasz gaz to chwilę szarpnie zanim dobry bieg wrzuci. To raczej kwestia softu niż skrzyni.
W jakim aucie? Jeep?
Co do drgań silnika to faktycznie jest coś takiego w benzynie. Stoisz na światłach i od czasu do czasu lekko telepnie i to bez dodawania gazu bo wiadomo, że wzdłużnie zamontowany silnik będzie telepać. Szczególnie to czuć na zimnym silniku.