• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

Zdjęcie tabliczki turbo:
IMG_20190122_150700_resized_20190122_031111186.jpg

Model: garrett gtb1446vz

A u mnie właśnie wylądował Racechip GTS, czyli wg pomiarów na hamowni 280KM i 470Nm. Zmiana mocno odczuwalna na plus :).

Wpisałem numer katalogowy części i znalazłem zamiennik.

Mam 200KM. A z tego co widzę to ten model jest całej masie aut różnych marek.

Ja skłaniam się ku wersji, że 2.0 200 i 280 różnią się tylko mapą. Mamy RWD Veloce z ogranicznikiem ECU (potwierdził to poniekąd gościu z Eurocompulsion, twierdząc, że ma phase 1 dla mojej wersji po VINIE i oprogramowaniu).

Ale to się skłaniacie, czy wiecie na 100%? Ja mam info od serwisu, który serwisuje wszystkie wszystkie te silniki od 2016, że turbo jest inne i to od samego początku, przynajmniej dla Stelvio, bo o Giulię nie pytałem.

Wychodzę z założenia, że skoro Veloce 280 na stage 1 wychodzi ok. 310KM a Super 200 na stage 1 również wychodzi ok. 310KM tzn, że to mityczne większe turbo w Veloce robi za przeproszeniem G nie różnice.
Wysłałem jeszcze zapytanie do Squadry do potwierdzenia.

Ostatnia edycja:
Ale to się skłaniacie, czy wiecie na 100%? Ja mam info od serwisu, który serwisuje wszystkie wszystkie te silniki od 2016, że turbo jest inne i to od samego początku, przynajmniej dla Stelvio, bo o Giulię nie pytałem.
A we wrocku w serwisie mówią że to te same silniki tylko różnią się oprogramowaniem.

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

- - - Updated - - -

po tym numerze 848460-0001 w necie nic nie ma, tylko ze turbo od chryslera, w stelvio jest z koncowka 0003. ale też 0 informacji o modelu.

wg mojej wiedzy w 2017r zmienili ciut 200hp - wywalili 1 sobde lambda i rozni sie program (nie da sie wgrac klona z veloce). natomiast turbo wtedy nie zmieniali. jak jest dzisiaj nie wiem, eper w sieci niestety konczy sie w 2017r

Ale rozróżnijmy Giulię i Stelvio.

W Giuliach do lutego 2017 jak ktoś tu pisał było to samo, różnice tylko w oprogramowaniu. Później mniejsze turbo i jakieś sondy lambda.

Stelvio wprowadzili później, tam mogły od początku być 2 różne mechanicznie wersje dla 200 i 280KM?

Nie znam źródła, podaję z tego co słyszałem/czytałem tutaj na forum.

Amortyzatory
Powrót