Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak, bo ponoć wal miał drgania [emoji6]Cinsoft pochwalił się, że z 2.0 200KM (seryjnie było 209KM) zrobili klientowi 294KM i 440Nm.
Z tego co widzę po weekendzie na razie użytkownicy z ameryki robią za betatesterów tego phase2.
https://www.youtube.com/watch?v=67isKIDQq9o
Pod koniec filmu wywala gościowi błędy (opis na giuliaforums - użytkownik JohnnyTheBeast).
Tak, bo ponoć wal miał drgania [emoji6]
Ale cinsoft nie ma sprzętu , bo musi pruc kompa żeby wgrać.
Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka
Cinsoft pochwalił się, że z 2.0 200KM (seryjnie było 209KM) zrobili klientowi 294KM i 440Nm.
Ciekawe. I tak na pewno bym nie chciałbym mieć nic wspólnego z warsztatem, który na swojej stronie oferuje "Usuwanie filtrów cząstek stałych DPF / FAP"...
przy mocnych autach wstawia się downpipe a ten nie ma kata albo ma kata sportowego
a dwa 2.0 robi się na bezpieczne ok 350
Do 2017 turbo było takie samo, później były zmiany.To jak to w końcu jest z tą turbiną. W serwisie mówili, że 280 KM ma inną niż 200 i wszystkiego chipem się nie obejdzie.
No i jak wzrosło wam spalanie?
Do 2017 robisz chipem ok 310 czy to z 200 czy 280tki.No ja mam info, że od samego początku było inne, a przynajmniej jak ja brałem (maj 2017).
No to przy innym turbo, to tylko samym softem dociągacie do 280 KM z 200?
Silnik mieli jeden i okroliki tylko oprogramowanie żeby była tańsza wersja, później dopiero cieli koszta produkcji ... To nie tak ze do 200 pakowali wieksze turbo.Nie wiem czy by im się opłacało wsadzać większe turbo do 200 KM. Może ktoś ma 200 KM z 2017, można by porównać bebechy.
Dzięki za infoDziś byłem w serwisie z pytaniem o turbo. Odpowiedź - do lutego 2017 r. turbina w benzynie 2.0 200 KM i 280 KM taka sama. Różnica w oprogramowaniu. Tyle powiedział mi mechanik który według mnie zna się. W eperze też "wyskakuje" zmiana po lutym 2017 r.