• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

U mnie zabiegu, mod się udał, rano odbiorę furę to dam znać jak lata. 315 plus 460. Ogólnie były jakieś problemy z dyno mode ale szczegóły jutro:)

315KM z 200KM czy 280KM i gdzie?

BTW Squadra z Holandii odpisała mi że silniki są identyczne.
"Yes all the same. Please realise that 200 Alfa bhp's is 230 bhp on the rolling road. 310 is also meaured on the rolling road. So 80 bhp increase. "

Ostatnia edycja:
za duzo spekulacji. ma ktos dostep do epera aktualnego albo 200hp wyprodukowana w ostatnich miesiacach i moglby wrzucic fotke wybitych numerow na turbo? tu macie fotke z mojej 280hp z 4.2018, nie wiem czy sie doczytacie bo jest naklejka:
https://photos.app.goo.gl/SGMK78hWpGWcTrW86

280km, u mastersów w piasecznie

Czyli prawie tyle samo ile wyciągnęli z Giulii 200KM - tam wyszło lekko mniej - 307KM. Moment taki sam (460Nm). Wrzuć wykres to porównamy jak wygląda wykres względem obrotów. Jeżeli jest podobny to turbo raczej ma takie same parametry.

Czyli prawie tyle samo ile wyciągnęli z Giulii 200KM - tam wyszło lekko mniej - 307KM. Moment taki sam (460Nm). Wrzuć wykres to porównamy jak wygląda wykres względem obrotów. Jeżeli jest podobny to turbo raczej ma takie same parametry.
Ciekawe na jakiej podstawie tuner podnosi cinsineie doładowania skoro nie wie jaka siedzi turbina i na ile ja stać...

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Ciekawe na jakiej podstawie tuner podnosi cinsineie doładowania skoro nie wie jaka siedzi turbina i na ile ja stać...

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Zadzwoń zapytaj, numery są w necie.. dobry mod to troszkę wiecęj niż ciśnienie doładowania.

W automacie jest chłodnica oleju skrzyni biegów. Chłodnic oleju silnikowego nie ma, są tylko klasyczne wymienniki wodno-olejowe.

Ostatnia edycja:
To z tego wynika ze najlepiej kupić wersje 200koni i zrobić chipa różnica 24 tys z.l coś mi się jednak nie wydaje ze to takie proste.

To z tego wynika ze najlepiej kupić wersje 200koni i zrobić chipa różnica 24 tys z.l coś mi się jednak nie wydaje ze to takie proste.

Teraz jest to trochę trudniejsze, bo w nowych jest Security Gateway i na razie jedyną opcją jest box. Ja w zasadzie widzę jeszcze jedną (oprócz ceny) zaletę wersji 200KM po tuningu - w tej wersji nie ma opóźnienia przy ruszaniu, na które skarżą się właściciele oryginalnych 280-ek :).

Amortyzatory
Powrót