[Giulia] Chiptuning

Ale nawet na filmie promującym popsy słychać jak w pewnym momencie wywala chyba błąd, charakterystyczny dźwięk [emoji6]

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Cinsoft pochwalił się, że z 2.0 200KM (seryjnie było 209KM) zrobili klientowi 294KM i 440Nm.
Tak, bo ponoć wal miał drgania [emoji6]
Ale cinsoft nie ma sprzętu , bo musi pruc kompa żeby wgrać.

Brzmi to jak podtrzymanie turbo w autach wyczynowych. A to strasznie niszczy silnik, pierwsza rzecz wyłączana po minięciu mety OS-u.

Tak, bo ponoć wal miał drgania [emoji6]
Ale cinsoft nie ma sprzętu , bo musi pruc kompa żeby wgrać.

Modyfikację wykonujemy albo po złączu obd2 albo przez otwarcie sterownika (jeśli licznik programowań ma zostać niezmieniony) - z resztą wszystko jest napisane na naszym funpage-u.
Jeśli wstawia Pan jakies informacje warto aby były sprawdzone.
Modyfikacja była dla paliwa ron95 a wal drżał dołem powyżej 450nm

Pozdarwiam

Cinsoft pochwalił się, że z 2.0 200KM (seryjnie było 209KM) zrobili klientowi 294KM i 440Nm.

Ciekawe. I tak na pewno bym nie chciałbym mieć nic wspólnego z warsztatem, który na swojej stronie oferuje "Usuwanie filtrów cząstek stałych DPF / FAP"...

Ciekawe. I tak na pewno bym nie chciałbym mieć nic wspólnego z warsztatem, który na swojej stronie oferuje "Usuwanie filtrów cząstek stałych DPF / FAP"...

przy mocnych autach wstawia się downpipe a ten nie ma kata albo ma kata sportowego

a dwa 2.0 robi się na bezpieczne ok 350

przy mocnych autach wstawia się downpipe a ten nie ma kata albo ma kata sportowego

a dwa 2.0 robi się na bezpieczne ok 350

Gdzie w Polsce ktoś oferuje te 350 KM? Nie mówimy o Phase 1 z ameryki, który 350 koni robił z własnym dolotem zimnego powietrza i wydechem przelotowym.

To jak to w końcu jest z tą turbiną. W serwisie mówili, że 280 KM ma inną niż 200 i wszystkiego chipem się nie obejdzie.
No i jak wzrosło wam spalanie?

To jak to w końcu jest z tą turbiną. W serwisie mówili, że 280 KM ma inną niż 200 i wszystkiego chipem się nie obejdzie.
No i jak wzrosło wam spalanie?
Do 2017 turbo było takie samo, później były zmiany.

350 nikt w pl nie oferuje. Jest niby 1 firma, pisałem do nich, ale jak zapytałem o alfe to już bez odpowiedzi...

Bezpiecznie chyba póki co to ok 310/480

No ja mam info, że od samego początku było inne, a przynajmniej jak ja brałem (maj 2017).
No to przy innym turbo, to tylko samym softem dociągacie do 280 KM z 200?

No ja mam info, że od samego początku było inne, a przynajmniej jak ja brałem (maj 2017).
No to przy innym turbo, to tylko samym softem dociągacie do 280 KM z 200?
Do 2017 robisz chipem ok 310 czy to z 200 czy 280tki.
Zmiany były w 2017r ale nie wiem jaki miesiąc.

Nie wiem czy by im się opłacało wsadzać większe turbo do 200 KM. Może ktoś ma 200 KM z 2017, można by porównać bebechy.

Nie wiem czy by im się opłacało wsadzać większe turbo do 200 KM. Może ktoś ma 200 KM z 2017, można by porównać bebechy.
Silnik mieli jeden i okroliki tylko oprogramowanie żeby była tańsza wersja, później dopiero cieli koszta produkcji ... To nie tak ze do 200 pakowali wieksze turbo.

Według EPER-a turbo jest to samo tzn. ten sam numer katalogowy.

Dziś byłem w serwisie z pytaniem o turbo. Odpowiedź - do lutego 2017 r. turbina w benzynie 2.0 200 KM i 280 KM taka sama. Różnica w oprogramowaniu. Tyle powiedział mi mechanik który według mnie zna się. W eperze też "wyskakuje" zmiana po lutym 2017 r.

Dziś byłem w serwisie z pytaniem o turbo. Odpowiedź - do lutego 2017 r. turbina w benzynie 2.0 200 KM i 280 KM taka sama. Różnica w oprogramowaniu. Tyle powiedział mi mechanik który według mnie zna się. W eperze też "wyskakuje" zmiana po lutym 2017 r.
Dzięki za info

Tak ale zmiana numeru jest na taki sam dla obu wersji 200 oraz 280 km.

Pytanie jakie faktycznie tam siedzi turbo.

Amortyzatory
Powrót