[Brera] Brera - wybór silnika

tak ale koła to akurat najmniejszy problem , zawsze można zmienić. Szkoda tylko bo prezentuje się zaje... :)

Co do tej matowej 159 to jedyny minus to 19" koła. Pisales, ze drogi koło ciebie nie są za specjalne więc taki rozmiar bedzie baaaardzo niekomfortowy.
17" w tym wypadku to max.

Tam sa 3 komplety kol, 2x19" i 1x16", wiec zawsze moze sprzedac jeden komplet 19 i kupic ladne 17", a nawet sprzedac oba i kupic 2x17" z oponkami --> innymi slowy brak problemu czy minusa :) Wszystko do zrobienia.

prymie

a jakie ty masz koła w swoim? , bo tez sa świetne :)

szkoda ze wlasiciel zdecydowal sie zmienic kolor na czarny mat (na fotach wyglada na szary mat), biala moim skormnym zdaniem z czarnymi felami prezentowala sie fenomenalnie, ale i tak fura wypasiona i godna uwagi.

Ostatnia edycja:
Przeczytałem cały wątek i jako posiadacz2.4 stwierdzam- gaco2ouf bierz 159 1.9 lub 2.0 JTDm :)
Widać, że chcesz kupić fajne auto i nie martwić się później dodatkowymi kosztami. A tutaj 2.4 może Cię bardzo niemile rozczarować. Tym bardziej, że nie zależy Ci na osiągach, więc wybór większego silnika byłby pozbawiony sensu.
Dlaczego 159 a nie Brera? Bo tak jak wcześniej pisali koledzy nie da się w Twoim budżecie kupić Brery w dobrym stanie. Za to 159 kupisz względnie nową, zadbaną i fajnie wyposażoną (tak jak ta w macie, się zdaje).

jeżeli mówicie że to dobre auto to pewnie tak jest, wyczytałem iż ma ono przejechane 250 tys. i dobrze że ten ktoś tego nie ukrywa, wolę wziąc 250 niż 130 z kręcenia.

hmm no bardzo mnie zainteresowała oferta, puki co jest na licytacji za 39 900 , ciekawe ile kolega tak na prawde chce za to cacko :)

muszę się z tym przespać hehe :)

A ja za te pieniądze wolałbym nie oklejoną z przebiegiem 120 tysięcy... nie cofanym. Przy 250 tysiach to się można już spodziewać nie tanich napraw (kolektor wydechowy, łożyska w kołach, itp.)

A ja za te pieniądze wolałbym nie oklejoną z przebiegiem 120 tysięcy... nie cofanym. Przy 250 tysiach to się można już spodziewać nie tanich napraw (kolektor wydechowy, łożyska w kołach, itp.)
Tomek orientujesz sie może jakie sa koszta łożyska prawego z przodu do 159 1.9 16V '07 bo cos zaczyna wyć

może i masz racje , ale wiem ze wtedy nie zdecydowalbym sie na takie modyfikacje jakie ma ta w czarnym macie
wiec dla tego auta bede w stanie poniesc koszty ktorych pewnie nie unikne

Kurde ale Brera i brzmienie typu ter ter ter ter ter ter...masakra :( Kultura pracy 2.0 JTD jak na diesla może być, ale jak na brerę to wręcz nie przystoi...

ale masz problem paweldante...poprostu sobie kupujesz JTSa,a jak ktos ma ochote na klekota to sobie kupuje klekota.W...mnie takie komentarze.Moim zdanie nie przystoi pisac takich glupot

No sorry Czarny, ale jak dla mnie każdy prawo się wypowiadać na tym forum. I nie ma to znaczenia czy są to opinie pozytywne czy negatywne.

Ja przed zakupem swojej 159 tez rozważałem zakup 2.2JTS bo znalazłem takową za dobre pieniążki,ale jakoś średnio byłem zadowolony bo wole śmigać klekotem. Także wiesz..

dla mnie tez nie ma znaczenia ze klekot , przez to klekotanie troche mniej pieniedzy idze przy tankowaniu a wizualnie nadrabia wszystko :)

jak robisz rocznie mniej niz 20tys km to diesel Ci sie nie oplaci biorac pod uwage wyzsze koszty serwisowania uturbinego diesla... jts (2,2) mimo sredniej renomy przy takich rocznych przelotach bedzie idealny

w 2.2 dodatkowo odpadaja historie typu kolektor, egry, dpfy, turbiny, wtryskiwacze, z paliwem tez chyba tragedii nie ma ;)

Tomek orientujesz sie może jakie sa koszta łożyska prawego z przodu do 159 1.9 16V '07 bo cos zaczyna wyć

Ok 500 pln lozysko z piastą + wymiana.

- - - Updated - - -

może i masz racje , ale wiem ze wtedy nie zdecydowalbym sie na takie modyfikacje jakie ma ta w czarnym macie
wiec dla tego auta bede w stanie poniesc koszty ktorych pewnie nie unikne

Szczerze? za 40 tysięcy kupujesz oryginalnie malowaną 159, z rocznika c.a. 2008, z przebiegiem nie większym niż 150 tysięcy kilometrów, w której przez najbliższe 15 tysięcy kilometrów być może będziesz musiał sprawdzić stan oleju.
250 tysięcy przebiegu to już trochę jest. Do tego część kilometrażu zrobiona w PL na felgach 19" - średnio mi to wygląda... Nasze drogi nie kochają takich felg. Zawias swoje w tyłek dostał, a podejrzewam, że np. zwrotnic tylnych nikt na nowe nie wymienil, amorki HGW w jakim stanie po takim przebiegu, ogolnie wlasnie w zawieszeniu czulbym nadciagajace wydatki. Oklejanie w mat to 3500 PLN i masz auto matowe. Osobiście mi się czarny mat nie podoba, bo trzeba być mega pedantycznym - ten kolor momentalnie lapie brud, tluste odciski palców, generalnie z utrzymaniem jest kupę zabawy.

Amortyzatory
Powrót