• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

Fajne foty - czym to pstrykasz? Masz jeszcze gdzieś jakąś galerię?

Fajne foty - czym to pstrykasz? Masz jeszcze gdzieś jakąś galerię?

foty jak foty to sa pod blokiem bo jakos czasu na wlasne auto nie ma...chociaz w tym roku chyba cos ogarne ciekawszego

foty robie:
body nikon d800 oraz d750 tu był 750
obiektywy 24 35 85 sigmy art 1.4 tu zdjecie z sigmy 85 1.4 art

w tym roku na 18 mysle ze bedzie okazja do wiekszej ilosci zdjec, ogolnie auta nie retuszuje bo i nie umiem :) jedynie co to kontrast, mikrokontrast,dehaze i troche kolor i balans bieli wsio, wole pokazywac swoje auto jakim jest niz zeby było och ach a gdzies na trasie czy zlocie/spocie bedzie weee taka petarda a tu strucel :d chociaz czesto jest strucel bo odkad mieszkam w bloku ciezko o fajny detaling ;/

foty robie:
body nikon d800 oraz d750 tu był 750
obiektywy 24 35 85 sigmy art 1.4 tu zdjecie z sigmy 85 1.4 art

No to konkret, tak się właśnie zastanawiałem że ładnie ci tło rozmywa. Ale z takimi szkłami to jasna sprawa :)
Mi się świetnie robi zdjęcia stałkami, mam nikonoskie 35 i 50 1.8
Właśnie do pełni szczęścia chciałbym kiedyś dokupić 24 i 85. Duża jest różnica między 1.4 a 1.8? Bo cenowo to przepaść...

No to konkret, tak się właśnie zastanawiałem że ładnie ci tło rozmywa. Ale z takimi szkłami to jasna sprawa :)
Mi się świetnie robi zdjęcia stałkami, mam nikonoskie 35 i 50 1.8
Właśnie do pełni szczęścia chciałbym kiedyś dokupić 24 i 85. Duża jest różnica między 1.4 a 1.8? Bo cenowo to przepaść...

do nikonow nie warto doplacac do 1.4 za to sigmy seri art to cud miod i orzeszki...dla mnie to woły robocze, ale rozdzielczosc jaka maja nic nie mydla itd...poprostu szklo jakie powinny byc :) warte sa kazdej ceny, maja jedna wade...poza cena :) waga :) sa strasznie ciezkie, ja glownie robie 35 i 85 ale to na pelnej klatce

Dzięki za opinię :)
Ja pstrykam amatorsko, niestety sprzęt się nie zwraca ;)
Ale może kiedyś jakaś używka... Kto wie? Fotki naprawdę wyglądają super!

Dzięki za opinię :)
Ja pstrykam amatorsko, niestety sprzęt się nie zwraca ;)
Ale może kiedyś jakaś używka... Kto wie? Fotki naprawdę wyglądają super!

ja zaczynalem robic zdj w klubach zeby pare zł w weekend wpadało, nadal po 7 latach to robie ale do tego wesela chrzty itd i w koncu stało sie to moja jedyna praca :) uzywki sigmy art trzymaja ceny niestetety bardzo a zwykla sigma 85 w porownaniu do arta to tak samo dzien a noc

ja zaczynalem robic zdj w klubach zeby pare zł w weekend wpadało, nadal po 7 latach to robie ale do tego wesela chrzty itd i w koncu stało sie to moja jedyna praca

Niezłe :)
Czyli robisz to co lubisz, to podstawa! A w gratisie masz dobry sprzęt pod ręką ;)
Powiedz, nadal pstrykasz foty dla przyjemności? Czy jak zacząłeś zawodowo to nie masz już ochoty?

Niezłe :)
Czyli robisz to co lubisz, to podstawa! A w gratisie masz dobry sprzęt pod ręką ;)
Powiedz, nadal pstrykasz foty dla przyjemności? Czy jak zacząłeś zawodowo to nie masz już ochoty?

nadal ale ja dla przyjemności poszedłem w analog robię zdj z kieva 60 czyli klisza 6x6 sam wywoluje tj dobieram chemie, czas wołania etc, skanuje itd..
ale właśnie samochód np odłogiem stoi jeśli chodzi o zdj bo najczęściej na te sesje wozi ;)

co do klubow no napewno jest to spoko opcja dla kogos kto chodz troche myslal o tym by na foto $$$

no i felgi odmalowane w słońcu super kolor..ale niestety zdj tylko z telefonu ;/ oponki tez juz zalozone i delikatnie tylko przetarte przed zalozeniem wleci dresing na opony i czarne dekielki :)

318.jpg

319.jpg

320.jpg

IMG_20190226_085037.jpg IMG_20190226_085051.jpg IMG_20190226_104935.jpg

no to na wiosne czyszczenie skor i wnetrza moze jakies pranie podłogi i podsufitki zeby juz było na lale, chociaz licze ze znajde komplet z TI

wiec plany na ten rok:
- drzwi po stronie pasażera albo wymiana w kolor albo pomalowanie całego boku :d ja raczej skłaniam się ku tej 2 opcji żeby już było tip top
- wnętrze kompletne z TI albo chociaż fotele..
- brembo

dużo nie dużo :) brembo temat do ogarnięcia tak samo lakier...ale wnętrze TI żeby stan mnie satysfakcjonował to się okaże...albo zostawię to na przyszły rok :d w końcu tez coś muszę robić w przyszłym roku...chociaż zawsze się coś znajdzie np większe turbo, nitro

Mniam felgi :)
Brembo fajna sprawa. Jaką wersję planujesz?
Wnętrze z TI fajna sprawa, ale nie myślałeś o GTA? Wygląda chyba jeszcze lepiej ;)

brembo 330 czyli tarcza 156 gta oraz zacisk z 166, z tyłu mam fabrycznie 276 wiec chociaż jeden koszt odchodzi :) ale w tym sezonie będą klocki z tyłu wymieniane :)

co do wnętrza za gta liczą się jak za zboże..rozumiem to ale często stan nie jest jak to określają anglicy mint :) a za strupy wypierdziane za 2.5-3k pln podziękuje
kompletne wnętrze było do sedana za 1300 bez kierownicy ale plastiki fotele boczki, mogę dać podobna kasę nawet więcej o ile będzie stan bdb tylko muszę szukać na szrocie a nie na alfaholikach bo jak felg szukałem to masakra ceny za toory takie krzyczeli ze bl2 bym pewnie kupił z oponami, chociaż szukałem tez bl2 ale ciężko było znaleźć albo ludzie nie chcieli wysyłać albo ceny zaporowe itd itd..suma sumarum są toory 18 z gt i o :) tez myślę ze będzie ładnie :)

Brembo 330 dobry wybór :)

Co do wnętrza to faktycznie racja... proponuję wziąć takie, które po prostu trafi się w dobrym stanie za normalne pieniądze. A z felgami to jest temat rzeka :D
Ja do Mazdy 18-stek dłuuuugo szukałem, ale w końcu trafiłem co chciałem w normalnej cenie. Do Alfy mam na razie ładne 17" i staram się nie myśleć o 18" bo są ważniejsze tematy do ogarnięcia :P

no ja mam teraz te stalowe 15 ale opony sa ok tzn 2 super 2 juz na sezon wiec przyszly rok na zime beda 17 co prawda 2 z letnimi ale 2 z zimowymi i tak teraz zim nie ma a ja w zime nie jezdze prawie wcale..a na lato wlasnie te ogarniete 18 zobaczymy jak to siadzie korciło mnie juz dzis zalozyc ale pamietam historie w innym aucie jak zalozylem to odrazu snieg spadł wiec poczekam z 3 tyg i dopiero :d u ojca leza wiec mnie nie korci zalozyc ;d

kusi mnie założyć już letnie 18 bo kołpaki to jednak nędza ...ale auto ma mnie wozić na zlecenia i niech tylko poprószy śnieg to będę w d....
dziś wracając ze zlecenia korzystając ze mam aparat na szyji kolejne jakieś tam zdj brudnego auta....

20.jpg

DSC_6162.jpg

dziś zrobiłem mega rzecz z audio! odblokowałem bose...różnica w dźwięku i głośności dzień a noc ..w końcu gra to jak należy, nie to ze wtedy grało źle o niebo lepiej od serii, ale grało cicho...a teraz bass czuć super i głośność tez ok...mod za zero złotych a różnica kolosalna

A to standardowo w takim radiu nie jest oblokowane ? Mam ten sam model ale od zawsze miałem opcję LOUD i equalizer. Nie mam systemu BOSE.

z racji ze jedna lampa novitecka mi parowała musialem ja zdemontowac...wiedzialem ze była ona juz sztukowana bo sie przytopił plastik komus od srodka i na spokojnie to ogladajac był wkret od gory i od dołu trzymajacy wsad ten czerwony przez co woda lala sie do srodka :)

60.jpg
[/url]

53593416_307596969946455_8484817719856726016_n.jpg

lampa w piekarniku rozgrzana aby chociaz troche wyrownac wsad do tego klejem poprawione wkręty i na to poszedł plastidip żeby jeszcze bardziej doszczelnić

szaro buro i ponuro ale dość ciepło i nie wytrzymałem i w końcu wleciały fele na lato, jeszcze bez dekielków bo starych nie montowałem bo są brzydkie, a czarne są u kolegi w garażu wiec na wieczór pewnie założę :) tak jak i brak nakładek na śruby bo poprzednie po prostu przy demontażu powiedziały papa wiec muszę znaleźć coś innego fajnego w ich miejsce

80.jpg

81.jpg

82.jpg

DSC_7658.jpg DSC_7660.jpg DSC_7663.jpg

no i male pytanie na jakim ciśnieniu jeździcie tu jest seria 225/40/18 i dałem 2.3 bara

no i sorki ze auto się nie świeci itd ale jest po prostu brudne ma na sobie żółty pył bo chyba olcha czy sosna pyli
jest sztywniej jak na 17 a w porównaniu z balonem zimowym to w ogóle dzień a noc :) poza tym hmm czas na klocki z tyłu z tego co zauważyłem, i pewnie stabilizator tzn gumy powiedzą pa pa na takiej gumie :) wiec wleci PU a no i przeleciałem fotele trochę żeby po zimie je odszczurzyć ;)

no i powiem szczerze jakoś dziwnie ludzie zaczęli na samochód patrzeć hehe :)

Ostatnia edycja:
Nakładki polecam ori vw ;)
83.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót