• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

no to czas na male refleksje co sie zmienilo w 2018 roku:
- sprzedalem blu pegasso
- kupilem nero 2.4 w sw i sporpacku
- nowy przeplywomierz pierburga
- zolte halogeny
- czarny grill i nerki
- czarne emblematy przod tyl, kierownica, dekielki
- alufelgi 17 z gt
- chip
- fmic
- poprawiony wydech luzniejszy jest
- novitecki tyl
- depo przod czarne
- czarne kierunki boczne
- rozporka przod gorna
- nowe dywaniki welurowe
- zmieniarka mp3
- eibachy minus 50
- czyszczenie wnetrza skor glitone
- pakiet GTA
- czarna lampka z czarnymi guzikami i ambiente

czyli praktycznie to co zalozylem na 2018 zostalo w 100% wykonane
co na 2019 ?
nowy lakier od strony pasazera, brembo, alusy bl2 albo chociaz 17 ti albo cos innego ciekawego moze 18 szprychy, gtb i ponowne strojenie
-

Ostatnia edycja:
Ładnie pomodzona sztuka :)

156 miały kontrolę stabilności toru jazdy ? Myślałem żeby tylko ASR w nich występował.

tak miały :) te bogatsze wersje tzw vdc mi brakuje tylko foteli ti i zenonu, z modow gtb2260 i nowy program pod turbo, felge jakas 18 na sezon i brembo same kosztowne :) ale powoli a do celu i tak sporo poszlo w 2018 a jak bog da to i to wszystko sie spelni w 2019, najgorzej z fotelami z ti bo tylko w bdb stanie moge przytulic z boczkami a z tym jest ciezko

tak miały :) te bogatsze wersje tzw vdc mi brakuje tylko foteli ti i zenonu, z modow gtb2260 i nowy program pod turbo, felge jakas 18 na sezon i brembo same kosztowne :) ale powoli a do celu i tak sporo poszlo w 2018 a jak bog da to i to wszystko sie spelni w 2019, najgorzej z fotelami z ti bo tylko w bdb stanie moge przytulic z boczkami a z tym jest ciezko

A gdzie można rozkodować VIN żeby sprawdzić czy ma się ASR czy też może ma się VDC ?

niestety chyba dzis nie zamontuje rozporki bo po 6 tyg nogi w gipsie ciezko cos robic :) ale....od 2 grudnia auto stalo nie odpalane dzis w koncu moglem zajrzec do auta iiiiii chyba mam popsuta alfe romeo :( odpalila bez problemu jak bym wczoraj ja zostawił pod blokiem :(

He he he. Nie mów ze jeszcze dała radę pojechać. :D Zdecydowanie jest coś nie tak z nią :) może przeziębienie ją łapie, teraz takie pogody mamy :D

P.S. Takie same mam myśli gdy swoją odpalam po równie długim postoju.

Wysłane z mojego HT16 przy użyciu Tapatalka

no ja zamontowałem rozpórkę ledwo weszła, musiałem ściągać śrubami, wiec czuje ze będzie duzo fajniej :) jutro może zdj zrobię, ale ciężko mi się chodzi po tym gipsie ;/

Nogi nie przeforsuj teraz. Mięśnie zaczynają pracować z powrotem po "urlopie", niestety to norma. Lekkie ćwiczenia i w mig wróci sprawność.

Nie wrzucaj fotek, bo jeszcze mnie przekonasz, a też o tym myślę od jakiegoś czasu :) Daj znać czy rzeczywiście jest czuć różnicę w prowadzeniu.

dzieki ale będąc na własnej działalności i małym zusie to tragedia na zwolnieniu wiec staram się rozruszać...ale przez to część modów może przejść na przyszły sezon niestety, bo dla mnie straty $$$ sa niestety ogromne, bo czlowiek nie zarabia, zus opłacić trzeba itd a z zus-u na malym to dostane niecale 400 za mc zwolnienia...

chociaz juz wypatrywalem skor wlasnie z ti...moze sie skusze zobaczymy jak z finansami sie wyrobie i z noga...jak nie to pewnie w tym roku tylko odświeżę swoje 17 i dam dystanse no zobaczymy jestem dobrej mysli

a co do nogi wczoraj byle jak bo byle jak ale chodzilem a dzis boli tak noga ze tylko kicam bo ustac na niej nie moge..

Rozumiem Cię, tata miał kiedyś własną działalność.

Pierwszy tydzień najgorszy po zdjęciu gipsu, potem mięśnie nogi sobie "przypominają" że są. Bynajmniej u mnie tak było. Popatrz ćwiczenia rehabilitacyjne na nogę po zdjęciu gipsu na necie. Ja tak zrobiłem i jak przyszedł termin rehabilitacji okazała się zbędna. Tylko ćwicz delikatnie, żebyś nie przeforsował nogi znów lub bardziej.

Idzie znaleźć wnętrze z Ti czy raczej ciężka sprawa?

kwestia stanu było ostatnio nawet za 450 fotele przód i tył ale ..fotel kierowcy może nie przetarty mocno ale na pewno do pomalowania, ale cena czyni cuda...ale widziałem komplet wnętrza z ti fotele boczki podsfitka czarne daszki etc za 1200 czy 1300 i tyle to ja w każdej chwili bym dał za dobry komplet tylko wtedy był od sedana

ja dziś pojechałem na przegląd bo sie skończył zaraz po tym jak nogę złamałem, auto stało do dziś w poniedziałek 1 odpalenie, a dziś pierwsze km od ponad 6 tygodni stania na dworzu i zatankowanie :) na przegląd jadę do stałej ekipy która zna auto dobrze i wie ze zawsze chce wiedzieć co w trawie piszczy i auto ma byc bdb, auto przegląd przeszło wzorcowo, nic nie jest luźne czy wybite, zawias ok itd..jedynie co to osłona przegubu wewnętrznego zaraz do wymiany będzie, oraz guma stabilizatora powoli zaczyna ustępować ale jeszcze nie stuka i pewnie sporo przejeździ, ale żeby był perfekt to można tym się zająć, a tak poza tymi 2 sprawami wszystko ok delikatnie światła wysokość podregulowana

a co do rozpórki auto serio stało sie sztywniejsze jak gokart takie inne odczucie, za 200 czy warto ? chyba tak

226.jpg

50264315_366794070541468_3782355338540351488_n.jpg

plan na dalsze mody jest prosty ale i kosztowny...ale jestem dobrej myśli :)

Super że rozpórka jest czarna. Czyli Alfa jest bardziej zwarta. To teraz kręta droga będzie bajeczną zabawą :)

tak chciałem czarna ma się nie rzucać w oczy :) tak jak fmic chce by było schludnie czysto a nie żeby z daleka krzyczało :)
tyle ze ja autem głownie jeżdżę w trasach, po mieście w tygodniu auto stoi, prace mam weekendowa czasem w tygodniu coś tez jest, no i często trasy płock łódź czyli 100km w jedna stronę z czego ponad 60 autostrada...a mody..cóż lubię grzebać przy aucie, recaro mam praktycznie w każdym aucie które miałem wiec dlatego chce zmienić i w alfie, ale może najpierw będą felgi, bo załatwić felgi czy hamulce to tylko odpowiedni budżet, a znaleźć odpowiednie skóry to już trzeba trafić, a chce auto w stanie bdb+ mimo ze mam mała przycierkę na drzwiach, to ona mnie tak nie razi, bo drzwi jestem w stanie wymienić kiedy chce, a mody np skóra to już trudniej, lakier zostawię na sam koniec żeby to była wisienka na torcie, chyba że przez dłuższy czas nie znajdę wnętrza albo felg z tym ze te ostatnie coraz częściej chodzą mi po głowie szprychy z gt w 18 calach :) a jak nie to moje 17 dam w nowy lakier i też źle nie będzie, a budżet przeznaczę od razu na lakier po stronie pasażera i progi gta, więc opcji jest sporo :)

Najważniejsze że masz plan. A opcji rzeczywiście sporo. Moim zdaniem Twoje 17tki już robią robotę :D zresztą jak cała reszta :)

Ostatnia edycja:
no wlasnie tym 17 dla mnie tylko nowy lakier by sie przydał plus dystans z 2 cm i by bylo ok ale malowanie to z 500 plus dystanse 400 to sie robi 900 :) no zobaczymy co z tego wyjdzie plany są w sumie nie musze duzo zmieniać, albo zrobie poprostu lakier i felgi odmaluje plus gtb i strojenie i tez bedzie spoko a na koniec brembo, jak pisałem opcji jest sporo tylko $$$$ narazie zaczynam rozruch ciezko sie chodzi bo noga boli i sie zginam w pół, ale jak juz wejde w normalny tryb pracy i znow odzyskam rownowage finansowa to bedzie ok...bo w ciagu paru dni mialem i przeglad plus oc ...to juz poszlo pare ładnych $$ na alfe a to tylko eksploatacja :) a nie mody :)

w temacie troche ucichło niestety narazie felgi sa ale ceny dla mnie nie sa atrakcyjne nawet za szprychy toora, wnetrza tez narazie brak fajnego na swap...czyli pewnie sie skonczy finalnie tym ze pomaluje proszkiem te ktore mam plus dystanse i tak sie skonczy temat felg chociaz wciaz szukam bl2 albo szprych toora 18

no i jak dzis sie moze okaze wybor padł na WSP Italy 18 mam nadzieje ze sie uda zamienic na moje 17 z doplata :) bo to nie od forumowicza tylko u wulkanizatora one sa w kolorze srebrnym przed 17 bede wiedział ...jak nie to sie juz chyba poddaje z 18 ;/

70.jpg

Ładne koło, podoba mi się.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót