Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
u mnie niestety plany pokrzyżował sprzęt do pracy, wiec z wiekszego zestawu bede brał pewnie najprostrzy incognito ale tez da rade do plus 30-40 kuca wiec w sam raz, nowy komp niestety kosztuje tyle ze hoho ;/
dzis byl maly spocik w plocku alf i innych marek takie co miesieczne spotkanie, najpierw z paroma osobami lacznie 5 alf spotkalismy sie pogadac...moja jak zwykle najbardziej brudna ;d za blokiem jest pole gdzie parkuje przy siatce a wieje ostatnio ze glowe urywa a nie zdazylem umyc auta ;d za to z kolegi nowym zakupem zdazylem sie zmierzyc 2.4 20v w ti z boxem no ogolnie coz nie jest zle czyli bylem z przodu chyba ze odpuszczalem ale powiem szczerze zaskoczylo mnie jak zwawe jest 20v
Z innych spraw dzis bylem na szarpakach sprawdzic zawieszenie jak srednio co 3-4 mc przed pelnym sezonem slubnym zawsze chce miec wszystko sprawdzone zawieszeniowo..efekt nic do wymiany guma na stabie nic sie nie pogorszyło diagnosta mowił zeby nie robic bo nie stuka a no i w koncu zamontowalem tez dzis czarne zaslepki szpilek w alufelgach..a tak alfa jezdzi i ma sie dobrze powoli sie odzywa za to ogranicznik drzwi wiec na wiosne bedzie krecenie srobkami
oj tam bez przesady zdjęcie z reki stad wyższe iso i troche ziarna...auta nawet nie myłem a co dopiero statyw w bagażniku wozić ;d ale jak auto nie umyte to tylko aparat na szyje i wio
no i dziś znów przy zachodzie słońca mały spot płockich alfaholikow był :
z innych spraw strasznie wkurza mnie skrzypienie z zawieszenia...bylem na szarpakach do tego sprawdzane breszka zero luzów itd nic do czego w najmniejszym stopniu można się przyczepić...zostały tylko amory ale maja dobra skuteczność..ale może one gorzej pracują...tyle ze to skrzypienie jak wahacz gorny ale pracuja bdb zero luzu...no narazie zobacze jezdzic obserwowac....
korzystając z pogody która jeszcze jest wykończyłem resztę gliptone gt12 na fotel kierowcy :
natomiast felgi wygladaja tak
ostatnio testowałem meguiars endurance fajny efekt ale niestety dwa mycia na bezdotyku i go nie ma...natomiast deszcz jakoś znosił...ale cena nie jest atrakcyjna chyba potestuje jeszcze coś od rrcustom do opon
"dzis byl maly spocik w plocku alf i innych marek takie co miesieczne spotkanie, najpierw z paroma osobami lacznie 5 alf spotkalismy sie pogadac...moja jak zwykle najbardziej brudna ;d za blokiem jest pole gdzie parkuje przy siatce a wieje ostatnio ze glowe urywa a nie zdazylem umyc auta ;d za to z kolegi nowym zakupem zdazylem sie zmierzyc 2.4 20v w ti z boxem no ogolnie coz nie jest zle czyli bylem z przodu chyba ze odpuszczalem ale powiem szczerze zaskoczylo mnie jak zwawe jest 20v "
20v ma skrzynie 6b i to też pomaga .
Przeleciałem cały temat od początku , że tak powiem z sentymentu . Ze 4 lata temu miałem identyczną 156 , silnik , kolor ,tapicerka , rocznik . Moja jeszcze miała navi , xenony , czujniki deszczu i zaparowania szyb , kierownicę z guzikami (tak piszę jak byś chciał sobie coś jeszcze dołożyć ). Plany miałem tylko w sumie na zwiększenie mocy , ale środków zabrakło (tzn tylko program udało się zrobić) . Teraz mam 147 , ale ciągnie mnie z powrotem do 156 2.4 tyle że pewnie tym razem 20v.
czujnik deszczu mam i zaparowania szyb, sterowanie jakoś mnie nie ciśnie żebym miał bo ta kierownica bardzo mi leży zwłaszcza ze się przeraziłem tym jak leży kierownica ti w dłoniach....
no fakt krótkie pierwsze biegi pomagają w sprincie wiem to z autopsji z innego auta...natomiast co do mocy u mnie tylko turbo i nitro plus program pod to wiec juz niewiele bardziej częściej myślę nad brembo by kupić i żeby leżało aż tarcze i klocki się skończą i wtedy założyć...
alfa czasem mnie zaskakuje, skrzypienie z racji temperatury na zewnatrz dochodzacej do 30 st wczoraj doprowadzalo mnie do pasji, postanowilem u kolegi w garazu pogmerac....w trakcie podnoszenia auta zaskrzypialo jak stara kanapa, jedyna rzecza ktora przesmarowalem bylo laczenie sie sprezyny z amorem na tej poduszcce, opuscilem auto i cisza.....znow nic nie skrzypi...znajac zycie sprezyna cos sie zle ulozylo albo odboj sie przyciol i dawal o sobie znac....
dlatego alfa dostanie nowe przyciski od asr i halogenow bo raz mi to dziala raz nie...a skoro nowka z aso 40 zl..tak samo tylna poleczka co sie montuje rolete bagaznika lewa strone tez zamowilem pewnie dojdzie wszystko w przyszlym tyg oraz ogranicznik drzwi przednich bo od strony kierowcy strzelal wiec bedzie nowy
wiekszych zmian jak narazie nie planuje szukam lakiernika co mi pomaluje strone pasazera ....najgorsze ze plan z nitro zostal przeniesiony na czerwiec gdy sezon w pracy juz bedzie w pelni i sie odkuje po zakupie mocnego kompa ;/
no i dziś przyszedł ogranicznik drzwi w końcu bloga cisza...ale ile to trzeba się naszarpać aby to wyjąc od środka...to klękajcie narody.... pewnie jutro albo w srode dojdzie przycisk halo i asr i tylna poleczka
no i w koncu przelacznik asr i halo przyszedl i moge sie cieszyc ze ten przelacznik dziala bo nie wiem albo byl brudny albo cos ale sie zalaczaly raz halogeny a raz nie... no i poleczka przy szybie juz jest zamontowana bo byla porysowana zaraz przy miejscu od montazu rolety... majac bose to ile to odkrecania bylo to ola boga...wszystko aso nowki od ips
co tu duzo mowic po cichu licze ze szybko skrzynia padnie albo chociaz mechanizm roznicowy i wpadnie q2 :d ogolnie narazie jest opcja z dymem a co za tym idzie dym jest paliwo do podlania wiec 3xx z przodu po cichu licze...chociaz na poczatku wiadomo spokojniej no i strzelac tez nie bede bardzo czesto poprostu kolejna rzecz ktora chcialem zrobic zostala odkreslona z listy
Zaraz, zaraz... nie tak szybko
Teraz masz okolice 210, czy już więcej?
Skąd nagle taki przeskok na 3xx? Myślałem, że +50KM to już duży skok obciążenia (w końcu to +25%) a tutaj mowa o praktycznie dwukrotnej wartości. Nie boisz się, że ci coś urwie w silniku takie +100KM znienacka?
Chciałbym zobaczyć jak to idzie przy takim strzale
mialem auto gdzie strzelalem plus 150 mysle ze dysze plus 75 wystarcza w zupelnosci teraz mam lekki bonus do tych 210 ale wszystko bedzie mierzone dopiero jak nitro zamontuje
edit wiadomo ze nie bede startował odrazu na grubo tylko bede zmieniał dysze w zaleznosci od tego jak auto bedzie sie zachowywac natomiast nitro to zadna kosmiczna technologia dla mnie najwiekszym problemem jest to ktoredy waz puscic bo jednak ma ok 3 cm srednicy w miejscu zlaczki
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.