• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

no niestety odpuszczam na 90% podróbki ;/ wiec znow lipa ;/ ani szprych toora 18 ani bl2 problem ze znalezieniem teraz moze na wiosne bedzie wiecej...

pewnie wleci 18 toora tylko sie zastanawiam czy to nie sa 5x100 bo na tych felgach nie znalazlem zadnej 156 ;/

93.jpg

51687440_735731390116137_3394533398167945216_n.jpg

Ostatnia edycja:
no i kolejne mi poszly obok...szukam dosc dlugo i zawsze problem z odlegloscia jedynie witkoszczak miał chwile slabosci nad bl2 i chcialem je kupic nawet fundusze zgromadzilem i d... a jedynie on był jak narazie blisko mnie ze moglem po felgi podjechac samemu

no i poszła męska decyzja nówki bl2 :) w środę będzie info czy będą dostępne :) czyli jak grubo to grubo :)

107.jpg

50082532_1010224882517866_8205787988286767104_n.jpg

no i odyseja sie skonczyła :) jednak jeszcze inne felgi wleca...toora 18 z gt tak jak tez myslalem zadecydowała finalna cena bo stan zewnetrzny mnie nie obchodził bo beda i tak szły pod proszek.a cena wraz z praktycznie nowymi oponami zadecydowała

111.jpg

51716669_2031250266996559_7416738561128398848_n.jpg

jak jutro przyjadą może się uda od razu do proszku oddać albo w środę :) kwestia koloru ale chyba srebrny klasyczny najlepszy ale zloty brudny taka miedz tez mi sie widzi :) ale klasyka chyba najlepsza

no i felgi poszły po nowy lakier :) beda w jasnym srebrnym kolorze z rail leciutki brokat z bezbarwnym

122.jpg

51099687_283058045922999_5303637303153917952_n.jpg

sam komplet...cóż jak było opisane opony prawie nówki 2017 rok 225/4 same felgi maja trochę ranty przytarte ale bez tragedii, jak bym je rotonem albo ironx potraktował to bym nawet pojeździł bo są mega brudne...ale czerwony jakoś mi się nie widział, wiec w przyszłym tygodniu odbiór malowanek :)

nie juz dawno wytarte :) skory sa czyszczone gliptone i konserwowane wiec daje rade :d

Nie miałeś nawet worka jakiegoś żeby podlozyc :O co do koloru nie myślałeś nad czymś ala grafit?

grafit bron boże....tylko srebro ewentualnie biel ale zdecydowalem sie na klasyke z wieksza iloscia brokatu, jeszcze nowe dekielki do tych toora chce zamowic ale jeszcze ich nie mierzylem zeby na wiosne z ali przyszly, no i swoja droga musze teraz 15 sprzedac ze spoko oponami zimowymi i kupic chociaz ze 2 zimowki bo kupilem nowki 2 szt letnie ale chociaz 2 szt na zime by sie przydały, chociaz wiecej stoje jak jezdze zima...

Ostatnia edycja:
dziś zrobiłem mega rzecz z audio! odblokowałem bose...różnica w dźwięku i głośności dzień a noc ..w końcu gra to jak należy, nie to ze wtedy grało źle o niebo lepiej od serii, ale grało cicho...a teraz bass czuć super i głośność tez ok...mod za zero złotych a różnica kolosalna

no i wymieniłem żarówkę przeciwmgielnych tylnych '

dla potomnych znalezione w necie :

http://alfisti.pl/index.php/2019/01...yMH-RTdjNplzjlV6x9q0hdNrYXa7Sd7O1r-19_ztsHtrY

a i mały edit...pisałem kiedyś ze nie działają mi przeciwmgielne...co się okazało chyba nikt ich nie używał bo jak z 30 razy naciskałem w końcu zaczęły działać...cud :D tylko male pytanie jak włączam halogeny lampka od nich załącza się na zegarach a nie nad guzikiem tak ma być ?

Ostatnia edycja:
dziś zrobiłem mega rzecz z audio! odblokowałem bose...różnica w dźwięku i głośności dzień a noc ..w końcu gra to jak należy, nie to ze wtedy grało źle o niebo lepiej od serii, ale grało cicho...a teraz bass czuć super i głośność tez ok...mod za zero złotych a różnica kolosalna

no i wymieniłem żarówkę przeciwmgielnych tylnych '

dla potomnych znalezione w necie :

http://alfisti.pl/index.php/2019/01/...O1r-19_ztsHtrY

Niezły myk! Czy to działa również w 147 z tym radiem?

Niezły myk! Czy to działa również w 147 z tym radiem?

chyba tak nawet napewno jak ktos ma bose...roznica jest duza jak za darmo...dla mnie to kosmos w roznicy, wiadomo na wiekszszej głosnosci juz sa przesterowania, ale jak dotychczas musialem podglaszac na 55 zeby było ok czyli głosno tak teraz juz 4x wystarczy nawet ok 30 juz jest duzo :)

Ostatnia edycja:
przy włączonych przeciwmgielnych ma się świecić kontrolka na zegarach i dioda przy przycisku

chyba tak nawet napewno jak ktos ma bose...roznica jest duza jak za darmo...dla mnie to kosmos w roznicy, wiadomo na wiekszszej głosnosci juz sa przesterowania, ale jak dotychczas musialem podglaszac na 55 zeby było ok czyli głosno tak teraz juz 4x wystarczy nawet ok 30 juz jest duzo :)
Ciekawi mnie to. W wolnej chwili sprawdzę u siebie :)

Wysłane z mojego HT16 przy użyciu Tapatalka

Czyli gra głośniej na niższym volume, ale i tak po zwiększeniu tego jest przester ?
Cudów się tym nie zrobi, ale podobają mi się takie akcje. Coś z niczego [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Czyli gra głośniej na niższym volume, ale i tak po zwiększeniu tego jest przester ?
Cudów się tym nie zrobi, ale podobają mi się takie akcje. Coś z niczego [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

wczesniej moglem dawac i pod 60 a nie bylo az tak głośno a teraz z equalizerem i podbiciem basu jest az za mocno :) wiadomo z g.. bata nie ukreci ale roznica jak za 4 minuty roboty a nawet w 3 to dzien a noc przynajmniej u mnie taka była, zreszta kolega w gt miał zwykle radio 2 din i bose i grało właśnie głośniej niz moje w 156 i sie zastanawialem co u mnie jest nie tak...i wszystko okazalo sie jasne :)

korzystajac z pogody bo od jutra znow zima ma wracac pomalowalem scudetto -> troche dysza byla zapchana i porobiły sie zacieki ale na szczescie na plastidipie tego az tak nie widac, a na wiosne zerwe i jeszcze raz prysne :) felgi pewnie w czwartek piatek beda gotowe wiec czekam z niecierpliwoscia

215.jpg

216.jpg

217.jpg

zawsze chcialem czarna skore :D swoja droga dalej szukam wnetrza ti :)

218.jpg

DSC_3853.jpg DSC_3853.jpgDSC_3854.jpg DSC_3855.jpg DSC_3858.jpg

i sie zastanawiam czy nerek tez nie prysnac plastidipem albo musze je tym RRC CAR WASH PLASTICS CONDITIONER machnac ale pewnie wleci plastidip jak bede scudetto poprawiał na wiosne

Ostatnia edycja:
Felgi będą na 99% w poniedziałek bo dziś nie mogłem odebrać a weekendy pracujące w mojej branży wiec nawet nie mówiłem żeby na dziś się spieszył, no i ....

Szukam !!! Kompletnego wnętrza z TI :) jak by ktoś wiedział co i jak :) to proszę o info :) dzięki Mumins :) dawał mi info ale były tylko fotele od sedana, niestety tylko przód pasuje a tył lipton, ja szukam najlepiej całości kierownica sufit słupki fotele przód i tył boczki :) czyli najlepiej po jakimś strzale albo coś :d chociaż same fotele tez przygarnę jak coś albo zamiana na moje szare skory z dopłata z mojej strony :)

Amortyzatory
Powrót