• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

chcialbym by byly czarne :( jeszcze widzialem taki wzor gdzies ze wsadza sie torxa w srodek malego i wtedy sie go luzuje po zblokowaniu chyba na alieexpres

Oczywiście i czarne są ;)
84.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

no i male pytanie na jakim ciśnieniu jeździcie tu jest seria 225/40/18 i dałem 2.3 bara

156 lżejsze auto... ja przy 17" i profilu 45 w 166 mam między 2.5 - 2.7 zależnie od obciążenia i stylu jazdy ;)

no to myślę ze spokojnie 2.3 da rade jak coś to podbije trochę więcej później, dla mnie najważniejsze ze kolejny element układanki odszedł teraz tylko wnętrze TI i lakier strony pasażera z progami GTA, chociaż skory siwe w bdb stanie tez nie są złe...i wiele osób mówi ze zajeb....ale to nie są TI :(
zaślepki na śruby to już wisienka na torcie wiec będę dokładnie patrzył muszę znaleźć tylko numery tych febi do vw i może je własnie zamówię w ic

Ja w 166 przy 18 mam książkowe 2.8, ale tak jak Tomaz napisał 156 jest jednak trochę lżejsza (choć to pewnie zależy od silnika, bo moja nawet 1.5 tony nie przekracza). Musisz też wziąć pod uwagę, że może nieco więcej spalić przy zbyt niskim ciśnieniu.

za mną dziś 1 trasa do lodzi czyli 250 km w całości i średnia 5.7 spalania wyszła wiec nie jest źle na 18, minus jest taki ze stabilizator chyba za szybko powiedział pa pa :d czyli trzeba go zrobić ;) czyli od stycznia gdy był na szarpakach teraz na 18 dał o sobie znać na łódzkich dziurach :D

alfa pomyka coraz czesciej sezon foto sie powoli zaczyna ale dzis była straszna wichura i deszcze ale jedno zdjecie trzeba było zrobic z dekielkami :) :

236.jpg

DSC_9166.JPG

i co tu wiecej mowic :) alfa jezdzi i ma sie dobrze :) mały mod mocy poszedł ...wiec niedługo moze nowy wykres mocy :)

Fotka jak zwykle miażdży :)
Skoro miałeś już 208KM to co to będzie po małym modzie? ;)
Odczuwalny? Jak tak to pewnie z 215KM minimum.

jest odczuwalnie lepiej bo 18 dały chęć na dalsze odczuwanie przyjemności z przyspieszania :) ale dalej bezdymnie jest :) ogólnie pełna korekta softu się znów szykuje na wiosnę, tylko czy znów nie będzie tak ze wstawię np gtb albo gt2260 ? no zobaczymy... a czy odczuwalny hmm na 18 dalej żwawo idzie :) wiec myślę ze będzie miło :) fota tylko z 35 mm ja lubię dłuższe ogniskowe 85 i dłużej...ale wtedy trzeba mieć miejsce...ogólnie najbardziej męczące jest to ze został mi tylko środek z ti do ogarnięcia :( i powoli myślę nad brembo i jego kolorem :)

od jakiegoś czasu niepokoiły mnie dźwięki spod podwozia i wibracje na wolnych obrotach taka dziwna praca na wolnym i łubudu przy gaszeniu --- już w głowie milion myśli ze pewnie dwumasa albo coś innego, poduszki pod silnikiem no milion myśli...ale przecież dwumasa praktycznie nówka 25 tys przebiegu, reszta tez ostatnio na przeglądzie sprawdzana tez wszystko cacy...ale no już się rozglądałem i za dwumasa i za poduszkami...
Nagle od wczoraj dziwny dźwięk z tylnej rury i końcówki zaczął się wydobywać, dziś korzystając ze słoneczka mowie ok posprawdzam pod blokiem położę się sąsiedzi będą mieli ubaw z alfy ale zerknę...co się okazało...wydech a bardziej łączenie rury za środkowym tłumikiem i końcowa rura aż czarna od sadzy, od razu ręka w miejsce opaski a opaska praktycznie ręka dała się przesuwać, a rury wydechu normalnie sobie podskakiwały wesoło i się patrzyły na mnie, szybka akcja z kluczem 13 opaska mocno skręcona i nagle dwumasa i poduszki zostały wymienione w parę minut ....oby zawsze były takie głupoty z alfa :)

297.jpg

54799939_359919341400200_7341783809785856000_n.jpg

no i po raz kolejny raz wystawiłem alfe na sprzedaż na giełdzie na fb, ale znów jej nie sprzedaje zainteresowanie jest spore ...ale co z tego..jak mam chwile słabości nad 166 to wystawiam 156 a potem zimny prysznic :d i chce się dalej 156 żona mi kupiła zderzaki, teraz znów będą kolejne mody to bym chyba spał na balkonie jak bym ja sprzedał :D

dziś umyta komora silnika i wygłoszenie bo nie mam osłony pod silnik i trochę przez zimę się ubrudziła...ale dojrzałem do tego ze muszę jednak zamówić osłonę :d

382.jpg

55560378_810919702600740_239531528688762880_n.jpg

a i z ciekawszych rzeczy... kolejne dokręcenie bzdetów tym razem rozporki...zawieszenie zaczynało dziwnie skrzypiec, sprawdzone wszystko ok poza guma na stabilizatorze ale jeszcze nie do wymiany wiec hmmm szybkie sprawdzenie co by to mogło być...no i pomyślałem o rozpórce przecież od razu ja montowałem jak nogę odzyskałem ;d kolega pożyczył mi klucz udarowy i sporo doszło :d i znów błoga cisza nawet lepiej chyba jak przed rozporka :d

AAAAAAA UWAGA!!!!

kolega kupił 156 sw w TI mam nadzieje ze sie pochwali bo w 2.4 jak chciał, wnętrze super stan wiec miałem okazje przymierzyć się do foteli TI i d.....twarde to i nie wygodne....ok wygląd bajka, ale sama wygoda masakra jakaś...czyli zostaje pewnie przy swoich fotelach, tak samo kierownica jakieś wielkie nieporozumienie nie wygodna w ch.....cienka beznadziejna, moja to po prostu luksusowa serio!!! Ale za to zachorowałem na czarny sufit i czarne plastiki :) bajka to wygląda :d muszę to mieć ...ale fotele no nie....chyba ze wyrwę za jakieś grosze na pobliskim szrocie...

Bez przesady, nie jest z nimi tak źle ;)
Na Recaro przejechałem jakieś 100 tysięcy kilometrów i nie narzekałem na nie, a większość moich przebiegów to były dłuższe trasy. Owszem twarde były, ale dały się lepiej dopasować niż zwykłe seryjne fotele, a do tego wysuwane podparcie ud robiło robotę przy wzroście bliskim 1,90m :)

no ja to z metra cienty :D wiec akurat podudzie nie jest dla mnie az tak wazne...natomiast myslalem ze to bedzie jakies takie woooow jak np w recaro w golfie 3 gdzie w porownaniu do zwyklych siedzen materialowych czy skor to dzien a noc...a tu od twardsze i ledzwia i podudzie...boczne trzymanie szału na mnie nie zrobiło...

no dobra co tu dlugo szukac i kombinowac...plan na ten rok jest prosty 300+ został zamówiony zestaw nx czekam na dostawe i :) montaz pewnie w polowie kwietnia :)

398.jpg

ot i cala historia u nas raczej n2o nikt nie montuje wiec bede przecierał szlaki :)

dzieki problemem jest to ze zestaw ktory bym chciał niekoniecznie jest dostepny w pl, ale mam czas jak nie to kupie zestaw prosty jak cep...ale w sumie tez spelni zadanie, ale jest gorzej wykonany dlatego wolal bym doplacic 200 i miec duzooo lepszy, poczekamy zobaczymy w kwietniu juz wszystko sie dokladnie wyjasni

W Gdańsku goście montuja na potęgę zestawy do diesli, jeden koleś ma tam 500 konne bmw w dieslu plus strzały z nx może warto się do nich odezwać. Chcesz robić 300+ na silniku plus strzał nx czy strzał 100 koni??

nie strzał bedzie ok 50-60 kuca czyli rozwiercona dysza 50 albo poprostu dokupie wieksza dysze ...
to ze montuja to kazdy glupi moze zamontowac...mi chodzi o instalacje taka jaka ja chce a nie jaka ktos sprzedaje...jest jedna fajna za good price ale nie jest to nx...zamowilem nx i ta inna poczekam czy ta 2 dojdzie bo jak nie to biore nx

no i znow pierdoła...ale takie rzeczy powoli po zimie zaczynaja mnie juz irytować ----znow opaska przy pompie...znow nie trzymała...chociaz fakt ostatnio jak zmienialem to moglem kupic odrazu wiecej i zmienic wszystkie...a tym razem padła ta glowna zasilajaca od gory co idzie od filtra paliwa, no i w sumie zostały jeszcze dwie do zmiany ale one trzymaja tzn jedna trzyma bdb druga troche gorzej ale opaski mi sie juz skonczyły tzn cybanty

Amortyzatory
Powrót