[GTV] *** Gtv SHOW ***

IMG_20180824_194058.jpg
Uuuu to był strasznie długi tydzień. Co zostało zrobione?
- Osłona przegubu (Poprzednia była pęknieta)
- Klima (Zakute nowe przewody - ori niemozliwe do dostania) - W końcu działa :D
- Filtr kabinowy
- Wentylatory (źle działały, jeden sie nie włączał i w ogóle)
- Termostat (nowy wkład)
- Silniczek krokowy (Wyczyszczony)
- Przewody paliwowe (nowe)
- siłowniki bagażnika (nowe)
- montaż anteny (nowa)
W aucie działa obecnie wszystko bez zarzutu :D hyhyhy także tylko się cieszyć jazdą.
Teraz już kombinuję kiedy jakieś fajne foty pocykać :D Ale pogoda coś się załamała :(

Ostatnia edycja:
Noo właśnie powinno słonko wyjść z tego powodu że wszystko ładnie śmiga!

Co zostało zrobione?
- Osłona przegubu (Poprzednia była pęknieta)
- Klima (Zakute nowe przewody - ori niemozliwe do dostania) - W końcu działa
- Filtr kabinowy
- Wentylatory (źle działały, jeden sie nie włączał i w ogóle)
- Termostat (nowy wkład)
- Silniczek krokowy (Wyczyszczony)
- Przewody paliwowe (nowe)
- siłowniki bagażnika (nowe)
- montaż anteny (nowa)

Nie widzę pozycji:
DEMONTAŻ DESKI SEDESOWEJ Z TYLNEJ SZYBY :D

Ja tylko głośno myślałem, czy mi się podoba, czy nie. Do teraz moje uczucia są ambiwalentne :D

A co się działo z wentylatorami, że się nie włączały? U mnie też pierwszy bieg włącza sie przy 97st, a drugi w ogóle nie chce...myślałem, że rozwiazalem ten problem wymieniając termostat, ale nie pomogło...

Wysłane z HUAWEI P9 lite

A co się działo z wentylatorami, że się nie włączały? U mnie też pierwszy bieg włącza sie przy 97st, a drugi w ogóle nie chce...myślałem, że rozwiazalem ten problem wymieniając termostat, ale nie pomogło...

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Były źle podłączone... Jeden wentylator był podłączony do rezystora chyba...

W najbliższym czasie planuję lekko odświeżyć komorę silnika - postaram się zachować tą symaptyczną patynę na pokrywach ale napis V6 TURBO i Alfa Romeo chcę pomalować na czerwono - a wtedy jak lekko zajdzie brudem to będzie fajnie wyglądać.
Do tego chcę wstawić nowe kratki przy wlotach na przednim zderzaku - jednej nie było od pooczątku a druga jest w słabym stanie.
Na przyszły rok myślę o renowacji lakieru i pewnie pokryciem ceramiką. Ale to jak kupię jakieś auto na co dzień a to pójdzie tylko na weekendy.

Obecnie jedynie co mnie martwi to opony. Zestaw letni ma 9 lat a zimowy chyba 10 (choć zimówki [NOKIAN] były raczej bardzo rzadko używane) i za bardzo nie wiem co zrobić? Kupować dwa zestawy teraz to bez sensu, a z drugiej strony chcę przejeździć tym autem tylko jedną zimę. Zastanawiam się nad wielosezonowymi na jakiś jeden rok by potem po prostu przejść na same letnie. Z drugiej strony wielosezonowe są pewnie do dupy - no bo w końcu jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego...
Ewentualnie kupić nowe letnie i jakoś przejeździć na tych zimówkach. Co myślicie?

Ja myślę, że bez szarżowania to dasz radę na tych Nokianach jeszcze. Pięknie się prezentuje ta Twoja GTVka.

Podzielam myśl kol. [MENTION=25095]magil[/MENTION] swoją drogą widać miłość Twoją do tego samochodu za co szacun. Pozdrawiam

10 letnia zimowa niema już żadnych swoich właściwości dzięki którym daje rade zima. Bez szarzowania to i na letnich zima można dać radę. Ale czy warto ryzykować? Chyba nie, bo ładna jest.

Jeździłem na 12 letnich Pirelli, ale z wysokim bieżnikiem, i żadnej tragedii nie było. Przy normalnej jeździe było normalnie. W zimie (mam na myśli na śniegu, lodzie) zawsze lepiej na zimowych.

Opona oponie nie równa. Wiele zależy od tego jak i gdzie była przetrzymywania. Jeżeli ma bieżnik, nie jest spękana, poodkształcana, stwardniała to i 10letnia opona może być dobra. Chociaż ja pewnie bym nie ryzykował i skoro ma to być tylko jedna jej zima to kupił opony bieżnikowane, tak zwane "nalewki". Sam mam takie na zime do swojego GieTeka i dają radę a kupione za śmieszne pieniądze bo gdzieś za ok. 400 zł. Oczywiście o deptaniu nie mówię ale przy normalnej jeździe spisywały się świetnie.
A nawet skoro planujesz kupić drugie auto na co dzień to te zimówki będziesz mógł przerzucić do drugiej fury, jeżeli oczywiście jej rozmiar by się pokrywały między GTV i tym drugim autem.

10 letnia zimowa niema już żadnych swoich właściwości dzięki którym daje rade zima. Bez szarzowania to i na letnich zima można dać radę. Ale czy warto ryzykować? Chyba nie, bo ładna jest.

Właśnie tego się obawiam że one już sie do niczego nie nadają.
Ewentualnie kupić jakieś nowe wielosezonowe Pirelli All Seazon https://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-cinturato-all-season-plus-225-45-r17-94-w-xl#221182800
A te oba zestawy co mam (letnie i zimowe) wywalić. Mimo że wielosezonowe - to nowe napewno będą miały lepsze właściwości jezdne niż to co mam teraz obecnie. Czy się mylę?
Z dwa sezony pojeżdżę i zamienię na całkowicie letnie jakieś PZero/Cinturato p7.

Ostatnia edycja:
Wszystko lepsze od starej zimówki, a 9 lat to już baaardzo stare. NIby zależy jak przechowywane itd, ale juz nie przy tym wieku. A okaże się to gdy ktoś przed Tobą znienacka zahamuje . Przerobiłem to na 5cio letnich (czy 7mio?) z grubym bieżnikiem, a jakże, tylko że to nie ma znaczenia a guma ma. Ot, miały na końcówkę zimy miesiąc czy dwa starczyć , bo były z większymi felgami w komplecie jak przechodziłem na większe zaciski. No i kosztowało mnie to sporo nerwów, czasu bez auta itd. gdy jakaś stara meganka strucel ale na świeżych zimówkach zahamowała nagle. Kup te zimówki jak już musisz zimą jeździć. Po jednym sezonie je spokojnie sprzedasz z niewielką stratą i czystym sumieniem że nie sprzedajesz opon nie do użytku.
Wielosezonowe całkiem przyzwoicie w sumie w testach wypadają, ale sam doświadczenia nie mam to nie ocenię.

Wielosezonowe Pirelli będą się jeździły zimą jak zimowa Dębica- tak przynajmniej było z wielosezonowym Michelinem kumpla.
Ja bym kupił jakieś młode używane zimówki Continentala, albo Michelina właśnie i z głowy. Nie jest to duży wydatek, a masz solidną oponę na sezon. Sam mam jakieś Kumho zimowe w garażu, za darmo bym nawet oddał jak mają Gtv uratować, tylko szerokie bo 45/245 r17 rozmiar mają i z doświadczenia wiem, że w Gtv przycierają na skrętach.

Kup sobie normalne zimówki jak chcesz jeździć w zimie, bo szkoda fury i innych użytkowników drogi.

Amortyzatory
Powrót