[GTV] *** Gtv SHOW ***

Podałem stronę, jest tam link do wydarzenia na FB. A na Fejsie poszukaj "Busso Owners"

Wysłane z mojego LON-L29 przy użyciu Tapatalka

O dzięki. Na stronce właśnie nie widziałem FB - ale już znalazłem. Rozumiem że opłata jest głównie za nocleg? Bo ja raczej bym przyjechał na jeden dzień w sobotę/niedzielę.

Na tą chwilę podane są koszty noclegu, co do reszty to pewnie symbolicznie będzie parę zł + zobaczymy ile będzie osób bo dochodzi sobotnie ognisko/hrilly

Wysłane z mojego LON-L29 przy użyciu Tapatalka

Oj jeszcze trochę i będziemy regularnie spocić :)

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Uszczelniłem dziś kolektor wydechowy - Alfina w końcu nie budzi całego osiedla :D

Hej. Dawno tu nie zaglądałem i nie pisałem ponieważ Alfa sie troszke obraziła o moje wojaże Fiatem 124 Spider które miały miejsce w okolicach Marca :D...
Nie chce mi się opisywać wszystkich przeżyć które miały miejsce na przestrzeni tych kilku miesięcy bo zajęlo by mi to pół dnia, co więcej nie chce mi sie do tego wracać bo krew mi sie gotuje, więc napiszę co zostało zrobione.

- zregenerowane turbo
- nowe sprzęgło Valeo
- nowy olej LM 10W60
- nowa skrzynia biegów
- zrobiony rozrząd
- nowe amortyzatory TRW
- nowe sprężyny EIBACH -20mm

Ogólnie cieszę sie że mam już ją z powrotem choć chwilami było ciężko.
DSC_0076.jpg

No i szykuję się w najbliższym czasie do zakupu kolejnej - jakiejś bardzie życiowej Alfy. Na 99% będzie to Mito 1.4 koniecznie z TCT (automat jest u mnie wymogiem przy następnym samochodzie). Oczywiście serce chciałby spidera albo 155 no ale jakieś tam resztki rozsądku mi zostały :P

Ostatnia edycja:
sporo zrobiłeś, fajnie że wreszcie auto wróciło do Ciebie, ciekawe jak będzie Ci się jeździło na Eibachu, miałem taki zestaw w czerwonej Gtv, teraz srebrna i Spider jest na seryjnym zawieszeniu i raczej tak zostanie :), Mito fajnie będzie pasowało do 916 Gtv + Mito.jpg

Ostatnia edycja:
sporo zrobiłeś, fajnie że wreszcie auto wróciło do Ciebie, ciekawe jak będzie Ci się jeździło na Eibachu, miałem taki zestaw w czerwonej Gtv, teraz srebrna i Spider jest na seryjnym zawieszeniu i raczej tak zostanie :), Mito fajnie będzie pasowało do 916 Pokaż załącznik 260485

Przejechałem już z 80km i muszę powiedzieć że jest lepiej niż było - miałem seryjne ponad 20 letnie amorki i stare sprężyny (jedna była nawet pęknięta) - odczuwam nawet subtelną poprawę a spodziewałem się że będzie zbyt twardo :P.
Miciak wydaje mi się najrozsądniejszym wyborem biorąc pod uwagę cenę zakupu, koszty utrzymania i solidny automat. Brałem co prawda pod uwagę jeszcze Giuliettę i jakieś inne nowe samochody z salonu ale stwierdziłem że to jednak bez sensu w moim przypadku. We Włoszech widziałem klka miciaków i abarthów z 1.4 a sam jeździłem tym spiderem i mega podoba mi się charakter tego silnika. Fajne brzmienie, rozsądne spalanie i niezły kop :D

sporo zrobiłeś, fajnie że wreszcie auto wróciło do Ciebie, ciekawe jak będzie Ci się jeździło na Eibachu, miałem taki zestaw w czerwonej Gtv, teraz srebrna i Spider jest na seryjnym zawieszeniu i raczej tak zostanie :), Mito fajnie będzie pasowało do 916 Pokaż załącznik 260485
Przy tej Gtv na Eibachu to 147 w serii to prawie kanapowóz ;) Ale jeździ fajnie! tylko trzeba uważać, bo pod spodem nie ma za dużo miejsca na wystające studzienki czy krawężniki.

Przy tej Gtv na Eibachu to 147 w serii to prawie kanapowóz ;) Ale jeździ fajnie! tylko trzeba uważać, bo pod spodem nie ma za dużo miejsca na wystające studzienki czy krawężniki.

ja już chyba stary jestem :) jeździłem 147 Ti i tamto zawieszenie (fabryczne) było dla mnie trochę nijakie i za twarde do normalnego używania auta, teraz mamy Mito QV tam są fabryczne 18-stki, adaptacyjne zawieszenie i jest całkiem fajnie choć auto ma sportowy pazurek (wersja 170 KM), 916 stki mam na seryjnych zawieszeniach a i tak jazda po mieście gdzie co chwilę są studzienki, łaty w asfalcie i torowiska przyprawia mnie o skurcz żołądka :)

a i tak jazda po mieście gdzie co chwilę są studzienki, łaty w asfalcie i torowiska przyprawia mnie o skurcz żołądka :)
o dziwo na nowym zawiasie jest lepiej ale i tak mnie krew zalewa jak musze jeździć po takich drogach...
IMG_20190313_183350.jpgIMG_20190314_161638.jpg

Chciałbym mieć Gtv'kę czy spidera na Fuercie. Idealne drogi - ani jednej dziurki, ani jeden studzienki a wszystko idealnie gładkie - żadnej fuszery i polepionych dróg.

Amortyzatory
Powrót