[GTV] *** Gtv SHOW ***

Panie Tytus, zrobiła się fajna grupa na fb. Są spoty w Wawie. Wpadaj pan czasami :)

No dobra, zgłosiłem się, tyle, że moje konto jest anonimowe dosyć, więc nie wiem jak to moderator potraktuje...

Moderator jest kumaty i się domyślił...

akurat ta grupa jest dyrygowana przez ludzi nie mających dystansu i wywalają każdego kto ośmieli się im to wytknąć...

IMG_20180729_175206.jpg

https://www.wittchen.com/rekawiczki-meskie,p1213672#851814

Zakupiłem sobie takie oto rękawiczki. Była też wtedy niezła promocja bo zapłaciłem cale 99zł. Po miesiącu użytkowania stwierdzam że to był naprawdę dobry zakup i ciężko wyobrazić mi sobie teraz jazdę bez nich - zwłaszcza w upały. Chwyt jest o wiele pewniejszy, ręce jak sie pocą to nie przeszkadza bo wszystko wchłaniają rękawiczki. Jak pół dnia auto stoi na słońcu i wszystko parzy to mnie to nie obchodzi. Jak sprawdzam olej to sie nie uwalę :D No i świetnie wyglądają!
Ogólnie zachęcam do zakupu każdego kto kiedykolwiek o tym myślał.

Ooo kurde, chyba zainwestuję po wypłacie :O

Naprawdę serdecznie polecam. Jeździ mi się w nich tak dobrze że przez miesiąc 2/3 razy ich nie zalożyłem (jak musiałem podjechać/przeparkować jakieś 3m)
Wsiadanie do auta obecnie stało sie pewnego rodzaju rytuałem - gdzie po wejściu najpierw odpalam silnik, delektuje się dźwiękiem przez moment. Następnie ubieram sobie rękawiczki, zapinam pasy, wkładam radio - a w tym czasie silnik ładnie się nagrzewa.
Codzienne obcowanie z samochodem nabiera głębszego charakteru.

http://antymoto.com/rekawiczki-samochodowe/
Tu jeszcze dorzucam fajny artykuł o rękawiczkach samochodowych. Ja osobiście wybrałem całe czarne na rzep z Witchen. Są świetnie wykonane - z mega cieniutkiej delikatnej skórki. Wybrałem też rozmiar ciut mniejszy bo i tak rękawiczki sie mega rozciągnęły. Na początku (pierwsze 2-3 jazdy) strasznie mi pobrudziły ręce (jakieś takie czarne resztki skóry) ale teraz już sie tak nie dzieje. Raz mi też zafarbowały - ale to jak wracałem z nad morza 7/8h. Na co dzień sprawują się wyśmienicie. Czarne pasują w zasadzie do wszystkiego i są uniwersalne do jazdy na codzień. Ale już myślę o jakichs jaśniejszych, takich bardziej eleganckich na jakieś bardziej wyjątkowe dni.

https://petrolicious.com/shop/stringback-driving-gloves?size=small&color=ivory

Coś mniej więcej w tym stylu.

Sprawdzasz olej w rękawiczkach a później w nich kierujesz? Masz założone na ręce przepocone rękawiczki?

takie rękawiczki wchłoną ten olej (kropla/dwie) jeśli w ogóle się jakiś na nich pojawi i jedyne co trzeba zrobić to usunąć zabrudzenie jakimś ręczniczkiem papierowym.
One nie są przepocone. :)

Ostatnia edycja:
toddlockwood napisal " ręce jak sie pocą to nie przeszkadza bo wszystko wchłaniają rękawiczki". W takiem razie jak rękawiczki mogą być nie przepocone? Piszesz nie spójnie, czyli bez sensu.

Nie czepiajcie się, gadżet jest, też przez ten etap przechodziłem z takimi:
https://inter-rally.pl/product-pol-1256-Rekawice-OMP-Tazio.html

No ale to do drewnianej kierownicy w Vce i na trackdaye tylko używałem bo ta faktycznie w ferworze się ślizgała, na co dzień za dużo galimatiasu z tym. Na skórzanej kierownicy skórzane hm no nie wiem, rozumiem że to cześć całej zabawy w Alfę Romeo :) czemu nie :) a jak coś poprawia chwyt i czucie to dobrze zawsze. Wielu kierowców trzyma się kierownicy kurczowo - rękawiczki pozwalają na lżejszy chwyt co jest lepsze, czy inni odwrotnie - jedna łapa na 12tej i jeeeedzie luzak taki że niby taki kierowca git :) więc jak jest coś co zwraca uwagę na ten pomijalny a istotny "szczegół" jak prawidłowe trzymanie kierownicy, to tylko dobrze.
Co do potu to jak już jest na dłoniach, to bez rękawiczek wsiąka w skórę kierownicy, no to już lepiej w rękawiczki faktycznie.

Pokaż załącznik 246776

Elektryka powiedzmy że ogarnięta. W zasadzie udało się zrobić półtorej z trzech rzeczy.
- Lampka w kabinie została uratowana i teraz działa elegancko.
- Anteny nie udało sie niestety naprawić :( trzeba będzie poszukać czegoś.
- Ori radio zepsute - kupiłem w zamian jakiegoś pioniera - ale naprawię je kiedyś... :D albo kupie ori sprawne na ebayu za milion funtów.

Wczoraj byłem u "speców" od klimatyzacji. Generalnie chodziło o uszczelnienie klimatyzacji - naprawili dwa oringi ale kolejnych dwóch nie dali rady bo nie potrafili zdjąć zderzaka xD
Umówiłem się w ASO bo tam jest jakaś szansa że ktokolwiek widział takie auto kiedyś na oczy :P

bardzo ladna fota :)

toddlockwood napisal " ręce jak sie pocą to nie przeszkadza bo wszystko wchłaniają rękawiczki". W takiem razie jak rękawiczki mogą być nie przepocone? Piszesz nie spójnie, czyli bez sensu.

Korzystam z skrótów myślowych. Nie spodziewałem się że przyczepicie sie do potu w rękawiczkach.
Rękawiczki są czyszczone, co jest chyba oczywiste. Co więcej uważam, że trudno przepocić takie rękawiczki same w sobie a mam porównanie z rękawicami do jazdy konnej które da sie przepocić.

Na skórzanej kierownicy skórzane hm no nie wiem

Da sie zniszczyć kierownice obrączką :P

rękawiczki pozwalają na lżejszy chwyt co jest lepsze, czy inni odwrotnie - jedna łapa na 12tej i jeeeedzie luzak taki że niby taki kierowca git :) więc jak jest coś co zwraca uwagę na ten pomijalny a istotny "szczegół" jak prawidłowe trzymanie kierownicy, to tylko dobrze.
W mojej opinii trzymanie jest o niebo lepsze i dużo mniej meczące

Co do potu to jak już jest na dłoniach, to bez rękawiczek wsiąka w skórę kierownicy, no to już lepiej w rękawiczki faktycznie.
Dokładnie :D

na co dzień za dużo galimatiasu z tym
Niby tak. Ale po tak długim poszukiwaniu tego samochodu uwielbiam celebrować każde spotkanie :D

bardzo ladna fota

Dzięki :D
DSC_0331.jpg
Dorzucę kolejną :D

Amortyzatory
Powrót