Kurynio
Nowy
Taki filmik z GTAm w Arese, ale coś chyba się dzieje z wyświetlaczem między zegarami 
https://youtu.be/2WluQ84uB38
https://youtu.be/2WluQ84uB38
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie wiem, może i tak, ale już w Q aliasing nie robi różnicy? Tak długie przerwy? To trwało ładnych kilka sekundnic sie nie dzieje, taki efekt aliasingu, czasu "naswietlania" w uzytej kamerze, czasu projekcji na wyswietlaczu
Taki filmik z GTAm w Arese
[MENTION=81445]Kurynio[/MENTION] ma racje - ekran ewidentnie gaśnie, nawet jak się zapala to przebieg zapala się pierwszy, a grafika później. Dlatego praktycznie go nie pokazują, albo kadrują tak, żeby był przysłonięty kierownicą. [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] jeżeli 17 lat się w tym "specjalizujesz" i nie jesteś w stanie odróżnić problemów z wyświetlaczem od migotania spowodowanego różnicą częstotliwości odświeżania i jeszcze dorabiasz do tego taką filozofię, to mam nadzieję, że nigdy nie będę musiał korzystać z Twoich usług.wystarczy że zmienili coś z częstotliwością odświeżania w firmwarze liczników czy typem wyświetlacza i masz inny efekt. to jest to samo co koła kręcące się w tył, czy zatrzymujące jak nagrywasz auto w ruchu -chyba znany efekt?
dla mnie to oczywiste, ale 17 lat specjalizuje się w analogowo-cyfrowych i cyfrowo-analogowych urządzeniach pomiarowych, próbkowaniu, downsamplingu, filtrowaniu cyfrowym i wszelkich metodach unikania aliasingu (do pewnego poziomu)
w autach powinni używac innych kamer, generalnie chodzi o to żeby spełnić kryterium Kotelnikova-Shanona-Nyquista jeśli chodzi o próbkowanie, prosto mówiąc próbować (robić zdjęcie) ponad 2x częściej niż max częstotliwość w paśmie które się próbkuje - w wym wypadku to nie tylko częstotliwość odświeżania, ale raczej częstotliowść wynikowa czasu wyświetlania pojedynczego obrazu. żeby to ładnie wyglądało to powienien być duży oversampling i potem cyfrowo filtrowane obrazy. w sumie to moze fajny temat na niszowy biznes, bo dzisiaj często nagrania kaleczone są jakimś migającym wyświetlaczem czy lampami - nawet kamera cofania łapie aliasing z lamp cofania/stop - obraz miga.
Sorki, możliweJeden mały szczegół - to nie Arese tylko Sinsheim.
Toś pojechał, nie korzystaj jak Ci się nie podoba, choć z moją teorią w żaden sposób nawet nie próbujesz polemizować. Napisałem jak najpewniej jest i wytłumaczyłem. Jakie jest Twoje wykształcenie i znajomość tematu żeby ot tak z buta negować? Powiem Ci tyle - nie uwzględniłeś że zarówno w kamerze masz scanning a w wyświetlaczu projekcję piksel po pikselu, linia po linii, więc nie koniecznie akurat "zdjęcie"(próbka) trafia tak że wyświetlony jest akurat cały ekran. Ty dorabiasz teorię że celowo nie pokazuja go bo coś jest nie tak, a ja widzę że co chwilę go pokazują, a co mają się nad nim skupiać i przez długi czas pokazywać? Nic tam nowego i ciekawego nie zobaczysz wg Q z 2015r.[MENTION=81445]Kurynio[/MENTION] ma racje - ekran ewidentnie gaśnie, nawet jak się zapala to przebieg zapala się pierwszy, a grafika później. Dlatego praktycznie go nie pokazują, albo kadrują tak, żeby był przysłonięty kierownicą. [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] jeżeli 17 lat się w tym "specjalizujesz" i nie jesteś w stanie odróżnić problemów z wyświetlaczem od migotania spowodowanego różnicą częstotliwości odświeżania i jeszcze dorabiasz do tego taką filozofię, to mam nadzieję, że nigdy nie będę musiał korzystać z Twoich usług.
migotanie nie musi być szybkie, zależy właśnie od różnicy N*Fwyśwetlacza i M*Fkameryi nie jesteś w stanie odróżnić problemów z wyświetlaczem od migotania spowodowanego różnicą częstotliwości odświeżania
wystarczy że środkowy pracuje na innej częstotliwości wyświetlania i/lub piksel utrzymuje się dłużej (inny typ matrycy) i już nie ma problemu. Dałem argumenty ze swojej strony a tu ciągle głosy od tych co nie potrafią żadnego argumentu podać a negują. lampy tylne też się zepsuły bo migają tylko z inną częstotliwością po aliasingu?Ewidentnie z centralnym wyświetlaczem jest coś nie tak. Ten środkowy tak nie miga a przecież oba są kręcone tą samą kamerą. Ja natomiast zauważyłem inna rzecz. Nie wiem czy to jakaś nowość po lifcie czy specjalnie dla wersji Q ale wygląda jakby Giulia miała świecące koła jak w BMW
I co, ze śmigłem jest coś ewidentnie nie tak specjaliści?
A ja bym się zgodził całkowicie z Epsonixem i jak najbardziej rozumiem argumentację, gdyby nie jeden szczegół - na filmie wygląda na to że nie tylko obraz wyświetlacza znika, ale i jego podświetlenie (w tych samych momentach). A o ile nie są to ekrany OLED (a chyba nie są), to by oznaczało, że częstotliwość odświeżania obrazu na ekranie oraz częstotliwość diod LED podświetlających ekran musiałaby być identyczna, żeby osiągnąć taki efekt na nagraniu - otwarte pytanie: czy to jest możliwe?
Też to zrobiłem dzisiaj ranona YT napisałem komentarz z pytaniem do autora, ciekawe czy odpisze?
Sorki, z całym szacunkiem, ale tego już nie kupuję, nie miga, nie rozjaśnia, lewa świeci normalnie prawa gaśnie, a do tego momentu świeciła normalnie i nie działa do końca filmu, później żeby nie było widać gaszą w ogóle, a Q dalej się świeci. Panowie powiecie czepiam się, może tak, ale wiecie czego się boję?to samo, jeśli jest mała różnica w częstotliwości, to zamiast tearingu będzie stopniowe wygaszanie i rozjaśnianie.