Giulia GTA potwierdzona

A tak ogólnie to możecie mi powiedzieć po jakiego grzyba mają one kamuflaż?

Kamuflaż jest po to aby ukryć detale przed konkurencją. Chodzi w tym wszystkim o to , że do dnia premiery projekt musi być tajny .Konkurenci mogliby wykorzystać w swoim projekcie innowacje techniczne zawarte w prototypie na swoją korzyść lub je nawet ulepszyc będąc krok do przodu.

Kamuflaż jest po to aby ukryć detale przed konkurencją. Chodzi w tym wszystkim o to , że do dnia premiery projekt musi być tajny .Konkurenci mogliby wykorzystać w swoim projekcie innowacje techniczne zawarte w prototypie na swoją korzyść lub je nawet ulepszyc będąc krok do przodu.

To wiemy...
Kurynio pyta po co ten kamuflaż w aucie, które już dawno zostało pokazane od A do Z, łącznie z procesem produkcji:)

No to się nazywa otoczka, klimacik, marketing, pompowanie oczekiwań.....:)))

Może po prostu nadal używają posiadanych już mułów do dalszych testów, np. zawieszenia. Z resztą jak na kamuflaż to ten był dość słaby, tylko naklejki - zazwyczaj przyczepiają jeszcze różne panele żeby ukryć kształt elementów (błotników, zderzaków, świateł).

Dobry, ciekawy, ale piszą o wadach wyraźne w tytule, a w materiale nic nie powiedzieli, chyba, że wadą ma być to, że nie wynaleziono nowych super technologii do GTA(m), tylko użyto takich, które pojawiały się w innych samochodach. No i uśmechnąłem się pod nosem jak mówili o Quadrifoglio, bo raptem 3 dni wcześniej wrzuciłem film o filozofii Quadrifoglio [https://youtu.be/NRxkCYzB93A], gdzie mówiłem prawie to samo (historia) i używałem tych samych przebitek. Uśmiech dlatego, że ktoś nad tym samym pracował w mniej więcej tym samym czasie (tzn. nad Q i... nad GTA, bo właśnie następny film będzie dotyczył fenomenu GTA) ;-)

Można było darować sobie dygresje historyczne jak mają padać nieścisłości. Gość mówi, że np. że niegdysiejsza gtv jest czterodrzwiowa, a w przypadku nowej q pomija zupełnie, że ta wersja była punktem wyjścia i pojawiła się najpierw. Zamiast tego najpierw mówi o zwykłych giuliach jakby q była na bazie zwyklaków a nie odwrotnie.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Można było darować sobie dygresje historyczne jak mają padać nieścisłości. Gość mówi, że np. że niegdysiejsza gtv jest czterodrzwiowa, a w przypadku nowej q pomija zupełnie, że ta wersja była punktem wyjścia i pojawiła się najpierw. Zamiast tego najpierw mówi o zwykłych giuliach jakby q była na bazie zwyklaków a nie odwrotnie.

Z Giulią wyłapałem to samo: mówił o niej tak, jakby AR sobie wymyśliła zwykłą Giulię, a potem wpadła na pomysł Q, kiedy wiadomo, że to Q była i zamysłem i wzorem dla downgrade'u. No i baaaardzo na skróty poszli z odrodzeniem AR i gamą 7 nowych modeli, w dodatku wrzucając w to od razu Giulię i... nie wspominając w ogóle, że tamte plany okazały się, no właśnie, pięknym marzeniem.

Ostatnia edycja:
Wygląda na to, że Giulia GTA oficjalnie wjeżdża na drogi

https://www.media.stellantis.com/pl-pl/alfa-romeo/press/giulia-gta-legenda-powraca-na-drogi

Dzisiaj w Balocco przedstawiciele międzynarodowej prasy mogli poznać i przetestować Alfę Romeo Giulię GTA oraz jej „ekstremalną”, 2-miejscową odmianę GTAm, stanowiącą hołd dla jednej z legend motoryzacji i kamienia milowego w historii marki, jakim była Giulia GTA z 1965 roku.

• Alfa Romeo zaprezentowała międzynarodowej prasie nowy model Giulia GTA na torze Balocco Proving Ground (prowincja Vercelli). To miejsce, gdzie Autodelta opracowała jej legendarną poprzedniczkę – Giulię GTA z 1965 roku, zwaną „Gran Turismo Alleggerita” odnoszącą w przeszłości liczne sukcesy sportowe na całym świecie.
  • Zainspirowana jednym z najbardziej pożądanych modeli w 111-letniej historii Alfy Romeo, nowa Giulia GTA jest odzwierciedleniem wyjątkowego designu, stylu, osiągów i nieograniczonej przyjemności z jazdy.
  • Giulia GTA dostępna jest z silnikiem znanym z wersji Quadrifoglio 2.9 V6 Bi-Turbo ale o zwiększonej mocy z 510 KM do 540 KM (+30 KM) i najlepszym w swojej klasie stosunku mocy do pojemności skokowej, wynoszącym 187 KM/1 litr. Dzięki szerokiemu zastosowaniu ultralekkich materiałów masa własna samochodu została zredukowana do 100 kg w porównaniu z Giulią Quadrifoglio, a przyspieszenie od 0 do 100 km/h wynosi zaledwie 3,6 sekundy.
  • Ponadto, opracowano konkretne rozwiązania techniczne w zakresie aerodynamiki, komfortu i właściwości jezdnych. Na etapie projektowania wykorzystano wiedzę i doświadczenie firmy Sauber Engineering oraz kierowców z zespołu Formuły 1, Alfa Romeo Racing ORLEN, Antonia Giovinazziego i Kimiego Räikkönena.
  • Wśród nowości należy wymienić 20-calowe felgi aluminiowe z pojedynczą centralną nakrętką mocującą, technologia pochodzi z Formuły 1 i zastosowana po raz pierwszy w sedanie, oraz tytanowy centralny układ wydechowy firmy Akrapovič, zapewniający niepowtarzalny dźwięk.
  • Stylistyczna personalizacja samochodu nawiązująca do ducha Giulii GTA z 1965 roku: począwszy od kolorów nadwozia zaprojektowanych przez projektantów studia designu Centro Stile Alfa Romeo po niezliczone detale, w tym m.in. różne kolory zacisków hamulcowych, a we wnętrzu: różne kolory klatki bezpieczeństwa (roll-bar), kolorystyka pasów i obszyć foteli i deski rozdzielczej.
  • Giulie GTA i GTAm otwierają drzwi do usługi Premium „pakiet Customer Experience”, dedykowany kolekcjonerom i entuzjastom sportów motorowych: 500 numerowanych egzemplarzy przeznaczonych na rynki regionu EMEA.
  • Ekskluzywny pakiet „Customer experience” i indywidualny proces sprzedaży i posprzedaży obejmuje ekskluzywny pakiet zawierający m.in. kask w kolorze nadwozia GTA, spersonalizowany pokrowiec na samochód Goodwool oraz dodatkowe ekskluzywne usługi. Dla właścicieli modelu GTAm przewidziany jest również zestaw odzieży wyścigowej firmy Alpinestars.

Amortyzatory
Powrót