[Giulia] Giulia- felgi, opony

sprzedaję opony od nieco ponad 16 lat - gdybym miał wybierać do stelvio - brałbym pirelli -
do veloce założę nowego vredesteina na testy .... :) ale to ledwo 18 cali

ale ten wzor jest okropny, fuj. poziomdesignu rodem z golfa 3 albo lanosa.a w giulii to juz w ogole bedzie zle wygladal. w stelvio tylko niektore 19 i 20" wygladaja jak nalezy. nie poposali sie wlosi ze wzorami

no wg mnie właśnie fajnie i będzie oryginalnie...004.jpg

- - - Updated - - -

A nie lepiej mając i Stelvio i Giulię jeździć zimą Stelvio?
Bo innego powodu by nie kupować felg dedykowanych do Giulii nie widzę..

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

to po to aby się delikatnie wyróżnić :)
rozważałem też opcje szprych z brery:
001.jpg

no wg mnie właśnie fajnie i będzie oryginalnie...Pokaż załącznik 251367

- - - Updated - - -

to po to aby się delikatnie wyróżnić :)
rozważałem też opcje szprych z brery:
Pokaż załącznik 251368

te 18 ze stelvio przeskalowales jakby mialy 20" i zostal nalesnik zamiast opony i inaczej to wygląda(choc faktycznie lepiej niz sie spodziewałem), tyle ze w rzeczywistosci bedzie znacznie wiecej opony i wyglad sie pogorszy. moim zdaniem szalu nie robi ale jak Ci sie podoba to spoko.

szprychy z brery nie bardzo (choc na brerze czy 159 mi sie podobaja)

to tylko moje opinie

te 18 ze stelvio przeskalowales jakby mialy 20" i zostal nalesnik zamiast opony i inaczej to wygląda(choc faktycznie lepiej niz sie spodziewałem), tyle ze w rzeczywistosci bedzie znacznie wiecej opony i wyglad sie pogorszy. moim zdaniem szalu nie robi ale jak Ci sie podoba to spoko.

szprychy z brery nie bardzo (choc na brerze czy 159 mi sie podobaja)

to tylko moje opinie

005.jpg

proszę w skali :)

Sorry za szczerość, ale taki wzór felg to ja mam w starym Jeepie GC i tam one nawet pasują, bo wokół felgi jest sporo gumy.
A Ty masz fajne auto, które samo w sobie już się wyróżnia z tłumu (i jeszcze długo będzie się wyróżniać), więc nie wiem, czemu na siłę chcesz go popsuć :P

Ostatnia edycja:
Osobiście nie podoba mi się żadna z w/w opcji... Nie rób BMW z Giulii - takie pierwsze skojarzenie mi się nasunęło.

Mam na zbyciu kpl. koła Przód R19 ET33 J8 opona Bridgestone potenza 225/ 40 89Y. Tył R19 ET34 J9 opona Bridgestone potenza 255/35 89Y Przebieg opony 8 tys/km głębokość rowka od 6,6 do 6,9 mm ( Nowe 7mm) Produkcja 2017r. Drobne zarysowania na dwóch obręczach-wystarczy zaprawka i polerka.
DSC_0256.jpg DSC_0257.jpg DSC_0258.jpg

ok, dzięki, szanuję :)
000.jpg 00.jpg
tak sobie jeszcze dalej eksperymentuje, które najfajniejsze...

Moim zdaniem jak ktoś chce eleganta to szprychy w giulii są bardzo spoko.

Jak się chce sportowo to
koniczyniki są mega tecnico są super (a mało popularne nie wiem czemu).
W 17tkach telefony są fajne.

Tylko w 18tkach jest imho słabo. Chyba najfajniej byłoby dorwać felgi przednie od 4c (raz widziałem w necie na giulii i bdb to wyglądało) ... albo iść w podrabine koniczynki msw.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

W sumie też felgi czy opony, ale... Czy ktoś korzystał z łańcuchów? Jeśli tak to co polecicie? Tekstylne? Czy, tradycyjne?

Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka

ok, dzięki, szanuję :)
Pokaż załącznik 251373 Pokaż załącznik 251374
tak sobie jeszcze dalej eksperymentuje, które najfajniejsze...
oba warianty mi się podobają

- - - Updated - - -

W sumie też felgi czy opony, ale... Czy ktoś korzystał z łańcuchów? Jeśli tak to co polecicie? Tekstylne? Czy, tradycyjne?
kiedyś zaczynałem temat o łańcuchach tu: http://www.forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio/148242-lancuchy_sniegowe.html, może tam lepiej przenieść dyskusję?

ja kupiłem komplet 8x18 ale tych grafitowych 5 ramiennych - była promocyjna cena... :)
tych z 5 otworami ze standardowego wyposażenia czy tych półksiężycy z katalogu akcesoriów? Jaka cena i gdzie kupowałeś?

Zamienię dwie felgi koniczynki 19 szerokość 8 z oponami zimowymi pirelli zero po jednym sezonie, felga w stanie idealnym, na felgi 19 szerokość 9 najlepiej z oponami 255/35 r19, ale jestem otwarty na rozmowy :)) ktoś chętny?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót