prezes-tk
Aktywny
- Auto
- Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.
One wyglądają jakby z Octavii 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
to sa felgi z quadrifoglio a nie z veloce.Witam
Są na rynku dostępne felgi z Veloce z szerokością 8,5 przód i 10 cali tył.
Czy w wersji 4x4 można stosować je z jednym rozmiarem opon?
Teoretycznie szersza felga spowoduje naciąg i przez to mniejszą średnicę koła co podobno w wersji 4x4 może zaszkodzić.
Opony, które chcę zastosować to 235/55/19 do Stelvio
Proszę o opinie.
Dzwoniłem po sklepach z częściami przy ASO w Warszawie w kontekście felg oryginalnych i to jest katorga. Jak już ktoś odbierze.., to trudno jest się nawet dogadać jakie felgi mnie interesują, bo nie ma żadnego katalogu w Internecie, gdzie byłyby oznaczenia i precyzyjnie byśmy sobie coś mogli komunikować. Rozpiętość cen też spora..
Natomiast znalazłem jakiś sklep internetowy (autoczescisklep.com) i oni mają lepsze ceny plus się odezwali. A to dużo. Ktoś może coś kupował tam?
Poza tym - jakie ceny czujników mam się spodziewać? U miłych ludzi u których wymieniam opony (profesjonalny punkt), powiedzieli mi że komplet czujników z programowaniem to koło 250 zł. W sklepie przy ASO, 220 zł JEDEN. Jest jakaś wartość dodana założenia tych kół z czujnikami w ASO??
Mały update ogarnięcia tematów innych felg na zimę w ASO. Koleś mi powiedział, że do mojego auta mogę założyć tylko felgi 19"..
No tak. Skończyłem rozmowę z nim właśnie w takim duchu.Wg mnie jest to bzdura, niby dlaczego nie można założyć np. felg o rozmiarze 18", skoro seryjnie auto na takich może wyjechać z salonu?![]()
Ktoś już nabył drogą kupną opony zimowe 19 do Stelvio?
Chyba nie ma oddzielnego tematu, to może założę.
Zastanawiam się nad Dunlop Winter Sport 5 i Pirelli Scorpion Winter:
https://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-scorpion-winter-235-55-r19-105-h-xl-fr#209899217
https://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-winter-sport-5-suv-235-55-r19-105-v-xl#180098395
ja zakładam jutro Michelin Alpin Pilot 5 SUV. Mogę dać znać jak się na tym jeździ.
AleJutro będzie 20 stopni w cieniuNie za wcześnie na zimówki?
![]()
A nie lepiej mając i Stelvio i Giulię jeździć zimą Stelvio?Czy ktoś sprawdzał, czy felgi 18" ze stelvio pasują do giulii??
Wg mnie mogą całkiem fajnie wyglądać jako zimowe...
ale ten wzor jest okropny, fuj. poziomdesignu rodem z golfa 3 albo lanosa.a w giulii to juz w ogole bedzie zle wygladal. w stelvio tylko niektore 19 i 20" wygladaja jak nalezy. nie poposali sie wlosi ze wzoramiCzy ktoś sprawdzał, czy felgi 18" ze stelvio pasują do giulii??
Wg mnie mogą całkiem fajnie wyglądać jako zimowe...Pokaż załącznik 251181