[Giulia] Giulia- felgi, opony

Gdzie rozglądać się za dobrym wyborem oryginalnych felg? Tylko w salonie czy kurcze są jakieś dobre sklepy internetowe?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

moze sie komuś przyda, w sklepie przy aso na dzien dobry zaproponowali mi 15% rabatu przy zakupie kompletu felg i czujników tpms

Witam
Są na rynku dostępne felgi z Veloce z szerokością 8,5 przód i 10 cali tył.
Czy w wersji 4x4 można stosować je z jednym rozmiarem opon?
Teoretycznie szersza felga spowoduje naciąg i przez to mniejszą średnicę koła co podobno w wersji 4x4 może zaszkodzić.
Opony, które chcę zastosować to 235/55/19 do Stelvio
Proszę o opinie.

Mam w veloce q4 8” z przodu 235/35/19 i 10” tył 275/30/19 i to 275 ma już widoczny naciąg a co dopiero chciałbyś naciągnąć 235 na to...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Dobierz sobie dwa rozmiary o minimalnej różnicy ma średnicy koła i będzie git dla Q4.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Witam
Są na rynku dostępne felgi z Veloce z szerokością 8,5 przód i 10 cali tył.
Czy w wersji 4x4 można stosować je z jednym rozmiarem opon?
Teoretycznie szersza felga spowoduje naciąg i przez to mniejszą średnicę koła co podobno w wersji 4x4 może zaszkodzić.
Opony, które chcę zastosować to 235/55/19 do Stelvio
Proszę o opinie.
to sa felgi z quadrifoglio a nie z veloce.

opony dobierz różne tak żeby naciag (dla spojnego wygladu) i srednica kola (dla poprawnego dzialania systemow bezpueczenstwa itp) byly bardzo podobne

Dzwoniłem po sklepach z częściami przy ASO w Warszawie w kontekście felg oryginalnych i to jest katorga. Jak już ktoś odbierze.., to trudno jest się nawet dogadać jakie felgi mnie interesują, bo nie ma żadnego katalogu w Internecie, gdzie byłyby oznaczenia i precyzyjnie byśmy sobie coś mogli komunikować. Rozpiętość cen też spora..
Natomiast znalazłem jakiś sklep internetowy (autoczescisklep.com) i oni mają lepsze ceny plus się odezwali. A to dużo. Ktoś może coś kupował tam?

Poza tym - jakie ceny czujników mam się spodziewać? U miłych ludzi u których wymieniam opony (profesjonalny punkt), powiedzieli mi że komplet czujników z programowaniem to koło 250 zł. W sklepie przy ASO, 220 zł JEDEN. Jest jakaś wartość dodana założenia tych kół z czujnikami w ASO??

Dzwoniłem po sklepach z częściami przy ASO w Warszawie w kontekście felg oryginalnych i to jest katorga. Jak już ktoś odbierze.., to trudno jest się nawet dogadać jakie felgi mnie interesują, bo nie ma żadnego katalogu w Internecie, gdzie byłyby oznaczenia i precyzyjnie byśmy sobie coś mogli komunikować. Rozpiętość cen też spora..
Natomiast znalazłem jakiś sklep internetowy (autoczescisklep.com) i oni mają lepsze ceny plus się odezwali. A to dużo. Ktoś może coś kupował tam?

Poza tym - jakie ceny czujników mam się spodziewać? U miłych ludzi u których wymieniam opony (profesjonalny punkt), powiedzieli mi że komplet czujników z programowaniem to koło 250 zł. W sklepie przy ASO, 220 zł JEDEN. Jest jakaś wartość dodana założenia tych kół z czujnikami w ASO??

Mały update ogarnięcia tematów innych felg na zimę w ASO. Koleś mi powiedział, że do mojego auta mogę założyć tylko felgi 19"..

Mały update ogarnięcia tematów innych felg na zimę w ASO. Koleś mi powiedział, że do mojego auta mogę założyć tylko felgi 19"..

Wg mnie jest to bzdura, niby dlaczego nie można założyć np. felg o rozmiarze 18", skoro seryjnie auto na takich może wyjechać z salonu? :)

Wg mnie jest to bzdura, niby dlaczego nie można założyć np. felg o rozmiarze 18", skoro seryjnie auto na takich może wyjechać z salonu? :)
No tak. Skończyłem rozmowę z nim właśnie w takim duchu.

Ktoś już nabył drogą kupną opony zimowe 19 do Stelvio?
Chyba nie ma oddzielnego tematu, to może założę.

Zastanawiam się nad Dunlop Winter Sport 5 i Pirelli Scorpion Winter:
https://www.oponeo.pl/dane-opony/pirelli-scorpion-winter-235-55-r19-105-h-xl-fr#209899217

https://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-winter-sport-5-suv-235-55-r19-105-v-xl#180098395

ja zakładam jutro Michelin Alpin Pilot 5 SUV. Mogę dać znać jak się na tym jeździ.

Czy ktoś sprawdzał, czy felgi 18" ze stelvio pasują do giulii??
Wg mnie mogą całkiem fajnie wyglądać jako zimowe...6666.JPG

Ostatnia edycja:
Wg mnie mogą całkiem fajnie wyglądać jako zimowe...
A nie lepiej mając i Stelvio i Giulię jeździć zimą Stelvio?
Bo innego powodu by nie kupować felg dedykowanych do Giulii nie widzę..

Wg mnie mogą całkiem fajnie wyglądać jako zimowe...Pokaż załącznik 251181
ale ten wzor jest okropny, fuj. poziomdesignu rodem z golfa 3 albo lanosa.a w giulii to juz w ogole bedzie zle wygladal. w stelvio tylko niektore 19 i 20" wygladaja jak nalezy. nie poposali sie wlosi ze wzorami

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót