[Giulia] Giulia- felgi, opony

Czy zimowe kupujecie Run Flaty? Czy właśnie nie? Jak do tego podchodzicie?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Też miałem ten dylemat, w końcu kupiłem "zwykłe" GY UG Performace G1. Z tego co pamiętam z forum, to do nie-Q wersji nikt chyba nie założył Run Flatów. Generalnie jest duży problem z ofertą RF-ów zimowych, mało tego a ceny bardzo nie zachęcają do zakupu.

Ja również kupowałem "zwykłe" Sottozero 3 na 18" (fela MSW82 szer.8 ET30). do RF nie jestem do końca przekonany, lubię opony które się nie "kładą" na zakrętach ale letnie Bridgestone S001 które były na aucie trochę rozczarowują, kiedyś bardzo chwaliłem RE 050A i uważałem je za świetne opony, przy S001 mam mieszane uczucia. Czy to wina RF czy samej opony, trudno powiedzieć. Po 4 dniach jeżdżenia w deszczu mogę za to dobrze się wypowiedzieć o Pirellkach, zobaczymy jak będzie w zimie;)

A tak wyglądają msw na aucie.
302.jpg

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

A tak wyglądają msw na aucie.
302.jpg

super, może na przyszły sezon zimowy też je kupię, chcę najpierw zobaczyć jak wyglądają/pasują podkowy 18 które zostały mi ze 159.

Jakie ET wziąłeś, pytam bo MSW w tych felgach i rozmiarze 18x8 5x110 robi bodajże 30,35 i 40

super, może na przyszły sezon zimowy też je kupię, chcę najpierw zobaczyć jak wyglądają/pasują podkowy 18 które zostały mi ze 159.

Jakie ET wziąłeś, pytam bo MSW w tych felgach i rozmiarze 18x8 5x110 robi bodajże 30,35 i 40
ET30

Przód coś wysoko stoi [emoji16]

Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka

Ale przód strasznie pieje w górę [emoji6]

Ale przód strasznie pieje w górę [emoji6]

widac auto stoi na lekko nierownym terenie, pewnie ciut podniosło prawy przod bo lewy tyl jest najnizej (wjazd na chodnik), do tego te 14mm wyzej w veloce q4 i tak to wyglada. nawet sam wczoraj patrzylem na swoją i zaswitalo mi w głowie czy by nie zmienic sprężyn i nie obnizyc auta kiedys. Ty masz rwd nizej zawieszona i cwaniakujesz :)

(btw, pisalem do Ciebie w sobote jak bylem we wrocku zeby sie spotkac, no ale nie odpisales/oddzwoniles)

Ostatnia edycja:
Cóż, przecież to alfa już tylni zawias padł to i przód poszedł do góry[emoji6]

ET30

najlepszy wybor, jak jakies 2 miesiace temu pierwszy raz spotkalemsie z tymi msw82 to w sklepach dostepne byly tylko et40 a reszta brak na magazynie

najlepszy wybor, jak jakies 2 miesiace temu pierwszy raz spotkalemsie z tymi msw82 to w sklepach dostepne byly tylko et40 a reszta brak na magazynie
Seryjne 18" maja chyba et34, tutaj do zacisku kilka mm jest. Oryginalne 19 mają dużo ciaśniej. Jedyne co bym rozważał to szerszy tył tak jak na letnich.

widac auto stoi na lekko nierownym terenie, pewnie ciut podniosło prawy przod bo lewy tyl jest najnizej (wjazd na chodnik), do tego te 14mm wyzej w veloce q4 i tak to wyglada. nawet sam wczoraj patrzylem na swoją i zaswitalo mi w głowie czy by nie zmienic sprężyn i nie obnizyc auta kiedys. Ty masz rwd nizej zawieszona i cwaniakujesz :)

(btw, pisalem do Ciebie w sobote jak bylem we wrocku zeby sie spotkac, no ale nie odpisales/oddzwoniles)
U mnie czasem za nisko jest... Już mam urwane 3 nakrętki od mocowania osłon pod autem...

Seryjne 18" maja chyba et34, tutaj do zacisku kilka mm jest. Oryginalne 19 mają dużo ciaśniej. Jedyne co bym rozważał to szerszy tył tak jak na letnich.

8" maja et33, a 9" niektóre et34 (moje 19) ale sa tez felgi ori et41.5.

na pierwszy rzut oka (nie jestem ekspertem, moze ktos kto ma doswiadczenie sie wypowie) do tych 8" et30 dystans z kolnierzem typu 15-16mm powinien podejsc. ja bede zakladal 8" et41 ze 159 wiec tu taki dystans bez problemu wejdzie (choc najpierw i tak sprobuje bez, zobacze jak wyglada a w razie czego kupie szybko dystanse i sruby)

- - - Updated - - -

U mnie czasem za nisko jest... Już mam urwane 3 nakrętki od mocowania osłon pod autem...

no wlasnie, cos za cos. w 159 często przycieralem a w giulii q4 swiety spokoj.

Ponawiam, mam dwie koniczynki 19, 8’ w stanie idealnym, zamienię się chętnie na 19, 9’. Oddam z oponami (4000 km zrobione) a mogę przyjąć bez opon :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja mam koniczynki 19x9, 4 szt nówek. Cały czas nie mam czasu wystawić na All :D
Chętny? Nie pytaj za ile, tylko zaproponuj cenę :)

Amortyzatory
Powrót