• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

FELGI - zestawienie modeli

Również skorzystałem z usług kolegi Kolpak i z czystym sumieniem mogę polecić - od wstępnej rozmowy, po zamówienie aż w końcu po montaż pełen profesjonalizm. Kolejnym plusem jest oczywiście czerwona Q na parkingu :) Samochód wg mnie wygląda o wiele lepiej, w końcu tak jak powinien. Felgi to GMP Drake 19. Załączam kilka fotek. Opony to nowe Pirelli PZero - w porównaniu do 18 komfort taki sam albo hmm nawet lepszy :)

Pokaż załącznik 269150
Pokaż załącznik 269151
Pokaż załącznik 269152
Pokaż załącznik 269153
Pokaż załącznik 269154
Pokaż załącznik 269155

Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować po raz kolejny :)
Samochód [MENTION=73786]Garraty[/MENTION] bardzo dopieszczony, a na nowych kołach faktycznie dodatkowo sporo zyskał. Powodzenia w kupnie Q ;)
Szkoda tylko, że wirus nie ominął również branży oponiarskiej, a przez to ceny, dostępność i terminy są jakie są :(

Również skorzystałem z usług kolegi Kolpak i z czystym sumieniem mogę polecić - od wstępnej rozmowy, po zamówienie aż w końcu po montaż pełen profesjonalizm. Kolejnym plusem jest oczywiście czerwona Q na parkingu :) Samochód wg mnie wygląda o wiele lepiej, w końcu tak jak powinien. Felgi to GMP Drake 19. Załączam kilka fotek. Opony to nowe Pirelli PZero - w porównaniu do 18 komfort taki sam albo hmm nawet lepszy :)

Pokaż załącznik 269150
Pokaż załącznik 269151
Pokaż załącznik 269152
Pokaż załącznik 269153
Pokaż załącznik 269154
Pokaż załącznik 269155

Jakie masz szerokie felgi i opony? Run flat? Twoje P Zero leżą lepiej niż moje na tej feldze.

A ja naprawiłem domowym sposobem zarysowany rant :) Miałem farbę do wysokich temperatur o podobnym odcieniu co kolor felg. Potem dwa razy klar i jest OK. Gwarantuje,że nie zauważycie,że było tam uszkodzenie. Trzeba się mocno zbliżyć i wpatrzeć ;)
Koszt: wszystko miałem w garażu więc tylko mój czas ;)

fela0.jpgfela01.jpg

fela2.jpgfela3.jpgfela1.jpgfela4.jpg

Pokaż załącznik 269150
Pokaż załącznik 269151
Pokaż załącznik 269152
Pokaż załącznik 269153
Pokaż załącznik 269154
Pokaż załącznik 269155

Glossy Antracite Dark?

Piękne one są. Przymierzam się do zmiany Giulii na Stelvio i myślę o 20". Jakie masz wrażenia z jazdy? Nie urwie dziecku główki w foteliku? Jeździłem Stelvio na 19" to było bardzo komfortowo po moich run flatach w Giulii.

Ciężko mi się odnieść co do wrażeń, bo te drugie alufelgi też są 20" :) . Ja nie mam runflatów tylko normalne opony. Ogólnie Stelvio jest zestrojone dość sportowo więc twardo (porównywałem z XC60 i X3 na 19"), ale coś za coś. Drogi mamy coraz lepsze więc i wóz drabiniasty ma akceptowalny komfort ;).
Jestem zadowolony z komfortu jak na 20" i na sportowe zestrojenie auta, a felgi wyglądają świetnie.

Ciężko mi się odnieść co do wrażeń, bo te drugie alufelgi też są 20" :) . Ja nie mam runflatów tylko normalne opony. Ogólnie Stelvio jest zestrojone dość sportowo więc twardo (porównywałem z XC60 i X3 na 19"), ale coś za coś. Drogi mamy coraz lepsze więc i wóz drabiniasty ma akceptowalny komfort ;).
Jestem zadowolony z komfortu jak na 20" i na sportowe zestrojenie auta, a felgi wyglądają świetnie.

Dzięki za odpowiedź :)

Ostatnia edycja:
Miazga! Ale to teraz wygląda...szacun!

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Również i mi pomógł [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] w zamówieniu felg. Wszystko szybko i sprawnie. Polecam ������
IMG_20200515_183513.jpg
IMG_20200515_152920.jpg
IMG_20200515_152850.jpg
IMG_20200515_145755.jpg

[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION], wyglądaja obłędnie!

[MENTION=80009]Kolpak[/MENTION], wyglądaja obłędnie!

Dziękuję :)

- - - Updated - - -

Również i mi pomógł [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] w zamówieniu felg. Wszystko szybko i sprawnie. Polecam ������
Pokaż załącznik 269383
Pokaż załącznik 269384
Pokaż załącznik 269385
Pokaż załącznik 269386

Dzięki za zakupy i dzięki za fotki! :)
(RobKeyn nie montował ich u mnie, więc nie miałem możliwości zrobić foto)

Są zapytania, więc bardziej konkretnie w temacie dekielków.

Jeśli jest ktoś zainteresowany ORYGINALNYMI dekielkami AR w kolorze CZARNO-SREBRNYM (real foto poniżej), to mogę je zaoferować (dostępne "od ręki") w dwóch opcjach:

A) przy okazji zakupu felg/kół - 160 zł kpl. brutto
B) same dekielki - 200 zł kpl. brutto (z wysyłką)

20200519_191255.jpg20200519_191321.jpg20200519_191335.jpg

No to i ja się zaopatrzyłem u Kołpaka w nowe buty i to zdalnie.
WSP Italy 19 8j+9j. P-zero L.S. 225 + 255

DSC_8672.jpg

DSC_8673.jpg

DSC_8677.jpg

DSC_8678.jpg

DSC_8680.jpg

Felgi piknie wykonane.
Jedyna rzecz która jest taka se to to że tylna, szersza felga nie jest tak wklęśnięta jak w OE do Veloce ona jest jak 8J tylko na wyrośniętym dystansie.
Chyba że mi się wydaje że Veloce szersze OE są bardziej wklęsłe?

z innej beczki, można jakoś wyjąć dekielki z felg na aucie bez zdejmowania felg ? :)

No to i ja się zaopatrzyłem u Kołpaka w nowe buty i to zdalnie.
WSP Italy 19 8j+9j. P-zero L.S. 225 + 255

Pokaż załącznik 269684

Pokaż załącznik 269685

Pokaż załącznik 269686

Pokaż załącznik 269687

Pokaż załącznik 269688

Felgi piknie wykonane.
Jedyna rzecz która jest taka se to to że tylna, szersza felga nie jest tak wklęśnięta jak w OE do Veloce ona jest jak 8J tylko na wyrośniętym dystansie.
Chyba że mi się wydaje że Veloce szersze OE są bardziej wklęsłe?

Dziękuję i Tobie, zwłaszcza za zdalne zaufanie :)
Poniżej dorzucę coś od siebie..

20200515_145501.jpg20200515_184233.jpg20200515_145536.jpg

- - - Updated - - -

no wlasnie, albo felga albo dekiel pewnie sie uszkodzi.

Nawet nie próbuj, bo one ciasno siedzą

Dziękuję i Tobie, zwłaszcza za zdalne zaufanie :)
Poniżej dorzucę coś od siebie.

Kurcze, To są OE?

Wydaje mi się że widziałem gdzieś takie które są wklęsłe i nie Q. Może racingline'y są bardziej wklęsłe...

No nic, jak kiedyś będą jakieś telefony kute za grosze a ja nie będe miał co z kasą zrobić to podmienię ;)

Edit: a to moje, dekielek mnie zmylił :)

Ostatnia edycja:
Kurcze, To są OE?

Wydaje mi się że widziałem gdzieś takie które są wklęsłe i nie Q. Może racingline'y są bardziej wklęsłe...

No nic, jak kiedyś będą jakieś telefony kute za grosze a ja nie będe miał co z kasą zrobić to podmienię ;)

Edit: a to moje, dekielek mnie zmylił :)

Tak, to Twoje :)

Amortyzatory
Powrót