Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
To jeszcze pytanko, czy czujniki w giulii po przekładce na inną felgę wymagają wymiany jakichś podkładek, czy takowe nie występują?
Pytanie do kolegi Kołpak ile kosztują czujniki do Giulia
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No właśnie mam Q4. Zewnętrznie nie powinno być dużej różnicy bo mam założone 1,5cm dystanse. Hmm 295/30/19? Nie myślałem o takim kapciu, to jeszcze szerzej niż w Q, no ale jak tak wychodzi z obwodu...
chociaż tyleFelgi proste bez żadnej rysy nowe
co z tego jak mają 2 wady IMHO , pierwsza to szerokość 245 - wjedź w koleiny, wzrośnie Ci spalanie a zmaleje dynamika trochę. druga to Corsa to opona już taka trochę sportowa, prawie semi slick, mieszanka którą chyba ciut trzeba najpierw rozgrzać żeby się kleiła. nie wiem jak Ci się to będzie sprawować np w wiekszym deszczu czy jak będzie zimniej, z drugiej storny ile wytrzyma?Opony według słów wulkanizatora idealne
i założysz (zapłacisz za montaż wyważenie) i dalej będzie to samo? jest takie ryzyko. ja nie znam numerów ori ani nie wiem który symbol to data produkcji na czujnikach (tam widzę różne numey jeden może sugerować 2015, inny 2018 a jeszcze inny 2016).Czujniki Sprzedawca kół ma inne dzisiaj mi wyśle
Ja mam 245 I jakoś spalania nie widzę większego... Podobnie do reszty.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
295 to chyba lekka przesadaQ ma 200nm wiecej i ma 285 na tyle... zamulisz to auto strasznie taka oponą...
Czy ten czujnik będzie działał![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

wewnętrznej strony w okolicy dolnej osłony, podgięcie na długości ok 10cm osłony. Zabiegi te pozwoliły wygospodarować dodatkowe ok 2cm na ser. nadkola. Opona na pierwszy rzut oka się chowa ale po przyłożeniu poziomicy, minimalnie wystaje za błotnik ale razem z mechanikami stwierdziliśmy, że nie ma dramatu i dowodu nie powinni za to zatrzymać. Przetestowałem już na zwalniaczach i nic nie obciera. Zresztą przy dobiciu opona wchodzi w strefę, gdzie tego miejsca jest więcej. 

Zmienione felgi tył na 10tki/19, założona opona 295/30/19. Wpasowanie opony w tym rozmiarze wymagało małej rzeźby. Przesunięcie otworu w osłonie dolnej o ok.1,5cm do montażu nadkola. Przymocowanie fartucha na dodatkowPokaż załącznik 268463Pokaż załącznik 268464Pokaż załącznik 268465Pokaż załącznik 268466Pokaż załącznik 268467 wewnętrznej strony w okolicy dolnej osłony, podgięcie na długości ok 10cm osłony. Zabiegi te pozwoliły wygospodarować dodatkowe ok 2cm na ser. nadkola. Opona na pierwszy rzut oka się chowa ale po przyłożeniu poziomicy, minimalnie wystaje za błotnik ale razem z mechanikami stwierdziliśmy, że nie ma dramatu i dowodu nie powinni za to zatrzymać. Przetestowałem już na zwalniaczach i nic nie obciera. Zresztą przy dobiciu opona wchodzi w strefę, gdzie tego miejsca jest więcej. Pokaż załącznik 268459Pokaż załącznik 268460Pokaż załącznik 268461Pokaż załącznik 268462