• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

FELGI - zestawienie modeli

Wstawiam kolejne kółka do Giulii, bo kilka osób jest zainteresowane.

Felgi: AEZ (8+9" x19)
Opony: Pirelli PZero (nowy model - inny niż fabryczne RFT) 225/40 // 255/35 R19
Szerokość w nazwie foto.

obie.jpgobie..jpg
9.jpg9..jpg9...jpg9.....jpg
8.jpg8..jpg8...jpg8....jpg

Sorry za odwrócone foto..nie wiem czemu się tak robi :/

Ja szukam tych z cienkimi ramionami, ale na rynku brak niestety... Żeby wystawić swoje to muszę najpierw nowe [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Jakie to są z cienkimi ramionami? Nie wiedziałem że są 2 różne, napisz coś więcej.

To te PZero mają taki szeroki rant ochronny, czy te felgi są tak schowane?

Wszystkie NOWE PZero mają takie ranty.
Z tym, że są one dość specyficzne i żeby uzyskać std. wygląd opona na feldze (bok "do kwadratu" z dużym rantem") trzeba by je montować na węższe felgi niż zalecane, choć są i od tego wyjątki..

Witam pytanie kupiłem koła używane z alfy Giulia z czujnikami jak je założę to jak zachowa się TPMS w samochodzie

Giuli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ok dzięki

IMG_3600.jpg
IMG_3601.jpg
IMG_3603.jpg
IMG_3604.jpg
Kupiłem takie koła stan idealny cena 4350 z dostawą
Co sądzicie o zakupie?

Cena dobra jak na komplet, pytanie co to za opony i jaki dot ?

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Czy jak przełożę czujnik z tyłu na przód, będzie ok, czy trzeba coś przeprogramować ? Dziś odbieram felgi na tył 10 calowe 19stki. Z przodu mam 8cali z oponą 225/40/19. Czy nie będzie problemu ze zgraniem się z oponą tył 285/30/19?

Czy jak przełożę czujnik z tyłu na przód, będzie ok, czy trzeba coś przeprogramować ? Dziś odbieram felgi na tył 10 calowe 19stki. Z przodu mam 8cali z oponą 225/40/19. Czy nie będzie problemu ze zgraniem się z oponą tył 285/30/19?

Czujnik będzie działać.
Jeśli masz Q4 to może być problem, bo jest 1 cm różnicy w średnicy - nie wiem jak auto (napęd/elektronika) to przyjmie. Normalnie w Q4 i Q średnice są takie same T i P. Już lepsza byłaby 295/30R19.
Swoją drogą ciekawe jak się będzie jeździć z tak dużą różnicą szerokości..

Czujnik będzie działać.
Jeśli masz Q4 to może być problem, bo jest 1 cm różnicy w średnicy - nie wiem jak auto (napęd/elektronika) to przyjmie. Normalnie w Q4 i Q średnice są takie same T i P. Już lepsza byłaby 295/30R19.
Swoją drogą ciekawe jak się będzie jeździć z tak dużą różnicą szerokości..
No właśnie mam Q4. Zewnętrznie nie powinno być dużej różnicy bo mam założone 1,5cm dystanse. Hmm 295/30/19? Nie myślałem o takim kapciu, to jeszcze szerzej niż w Q, no ale jak tak wychodzi z obwodu...

No właśnie mam Q4. Zewnętrznie nie powinno być dużej różnicy bo mam założone 1,5cm dystanse. Hmm 295/30/19? Nie myślałem o takim kapciu, to jeszcze szerzej niż w Q, no ale jak tak wychodzi z obwodu...

To też nie jest ideał, ale bliżej mu do 225/40.
Do Q takie się zakłada czasem (wtedy przód 255/35, czyli tak jak kpl. do 225/40 w zwykłej).
Chcesz to mogę dać Ci jakąś ofertę, coś ciekawego poszukać. Jak coś to pisz na RJ@AUTOPON.PL

To też nie jest ideał, ale bliżej mu do 225/40.
Do Q takie się zakłada czasem (wtedy przód 255/35, czyli tak jak kpl. do 225/40 w zwykłej).
Chcesz to mogę dać Ci jakąś ofertę, coś ciekawego poszukać. Jak coś to pisz na RJ@AUTOPON.PL
Ok. Potrzebuję tylko trochę wolnego czasu, żeby wszystko sobie poprzeliczać wg wzoru, jak to z tymi rozmiarami w odnośnikach obwodu.

Amortyzatory
Powrót