To nie moc, a mapa "gazu"... Moc jest zawsze taka sama, po prostu inaczej jest "oddawana".
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Max moc jest w trybie D. W pozostałych prócz oczywiście reakcji na gaz moc jest mniejsza.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
To nie moc, a mapa "gazu"... Moc jest zawsze taka sama, po prostu inaczej jest "oddawana".
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Jak poczekasz 2-5 sekund od wyrównania prędkości, to w każdym trybie DNA przy 160-180km/h będziesz jechał na ostatnim biegu. Naciśnięcie pedału gazu do oporu w każdym tych trybów spowoduje inną reakcję skrzyni biegów: na D zrzuci 2 biegi w dół, na N zrzuci jeden bieg, a na A będzie ciągnął dalej na ostatnim biegu.Dlatego piszę aby poczekać 2-5 sec na trybie A żeby zrzucił biegi, zaczął ciągnąć i dopiero zmieniać tryby
Dlatego piszę aby poczekać 2-5 sec na trybie A żeby zrzucił biegi, zaczął ciągnąć i dopiero zmieniać tryby
Jak poczekasz 2-5 sekund od wyrównania prędkości, to w każdym trybie DNA przy 160-180km/h będziesz jechał na ostatnim biegu. Naciśnięcie pedału gazu do oporu w każdym tych trybów spowoduje inną reakcję skrzyni biegów: na D zrzuci 2 biegi w dół, na N zrzuci jeden bieg, a na A będzie ciągnął dalej na ostatnim biegu.
Wrzuć wykresy, jeśli możesz![]()
Wrzuć wykresy, jeśli możesz![]()
Kiedyś myślałem że każdy tryb ma inną mapę. Ostatnio gdzieś natknąłem się, że w trybach innych od D jest jakiś limiter na maksymalny moment obrotowy założony. Może mapa jest jedna ale faktycznie z tym torque limiterem? Nie mogę znaleźć gdzie to przeczytałem.
No nie [emoji6] nie w serii. Na chipie możesz robic inne doładowanie na kazdym trybie. Ale chyba nikt tego. Ie ogarnia u nas [emoji1787]Czy to by oznaczało,że jest jedna mapa i nie da się zrobić oddzielnej mapy dla trybu D?
Polecam tuningkingz. Ja dostałem ofertę na Inne auto - 700zl za gts... Ale to może zależeć od auta.Chcialem kupic boxa z okazji wyprzedazy, ale takie promocje, ze plakac sie chce![]()
To na pewno. Problem w tym, że box "oszukuje" komputer samochodu, podając mu parametry inne od rzeczywistych. Dużo lepsze dla trwałości silnika i osprzętu jest strojenie pod konkretny egzemplarz. Od razu widać, co i o ile można bezpiecznie podkręcić.Chipbox jest dobrym wyjściem bo nikt Ci później nie zarzuci,że grzebałes w kompie.
Uderz do unitronic. Robią inna moc na N, inna na D.Jak ktos mi podpowie, kto robi chip tylko na trybie D to pozwolę sobie pogrzebać w kompie![]()