[Giulia] Chiptuning

Cześć, zmierzyłbyś osiągi po modyfikacji.
Ja mierzyłem swojej (w serii) aplikacją Drag Racer do 100 wyszło 7,7 do do 160 - 20,1, bardzo ciekawy jestem jak po tuningu.
Pozdrawiam
Te programy na telefony to o kant D.... Pokazują pogodę..

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Akurat ta jego to idzie jakoś słabo jak na 240ps...
Poza tym chyba z górki bo obroty stoją a prędkość rośnie do prawie 250z gdzie ogranicznik jest na 240 [emoji6]

Ostatnio jeździłem Giulią Super 2.0 200 koni z grudnia 2016 i powiem Wam,że to idzie. Czy to prawda,że Giulie z początku produkcji wypluwały więcej koni na hamowni?

czyli do kiedy, pi razy drzwi? ;)

Aha, chodzi Ci,że po update`cie w serwisie mogli to wykastrować?

Zależy kto kiedy był w ASO. Ja rok temu dostalem

Jakby ktoś chcial, to mam na wynajem profesjonalne urzadzenie do pomiarów, DRAGY. Czasy w 99,9% zblizone do RACELOGIC.

cena 50zl/2dni
weekend 100zł ( wysylam w czwartek, odsłyacie w poniedzialek).

kaucja 750pln.

Lokalizacja wroclaw i okolice.
Moge wyslac, ale wysylke pokrywa wynajmujacy.
2abaca72f42244e93e96fb4a8cca31a1.jpg
b143a6388c4682ee5244ad15c7068e8f.jpg

Ostatnia edycja:
Mam dwa pytania:
1. Czy jest tutaj ktoś kto ma zrobiony klasyczny chiptuning ale tylko na trybie D?
2. Czy jest taki chipbox, który podkreca auto tylko na D?

U nas chyba mało kto ogarnia moc w zależności od trybów. Aczkolwiek widziałem wykresy z unitronic I u nich inna moc na D a inna na N.

U nas chyba mało kto ogarnia moc w zależności od trybów. Aczkolwiek widziałem wykresy z unitronic I u nich inna moc na D a inna na N.

A są gdzieś wykresy z wesji fabrycznej?
W sensie to samo auto mierzone na 3 trybach?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

nie wiem czy ktokolwiek w PL to shamował, nie wiem jak jest w trybie DYNO czy działa kazdy tryb, ale w kazdym z trybow moc masz taka sama, tylko inaczej jest mapowany pedał gazu. ale jak wcisniesz go do konca to masz pełna moc niezaleznie od trybu.

nie wiem czy ktokolwiek w PL to shamował, nie wiem jak jest w trybie DYNO czy działa kazdy tryb, ale w kazdym z trybow moc masz taka sama, tylko inaczej jest mapowany pedał gazu. ale jak wcisniesz go do konca to masz pełna moc niezaleznie od trybu.

że tak jest pomiędzy N i D to jestem w stanie uwierzyć ale ciężko mi uwierzyć że w A jest taka sama moc jak w D.
W sensie walnięcie gazu do podłogi nie daje takich samych rezultatów (mówię o stanie po redukcji i wskoczeniu na wysokie obroty) na mojej organoleptycznej chamowni plecowej ;)

W sensie walnięcie gazu do podłogi nie daje takich samych rezultatów (mówię o stanie po redukcji i wskoczeniu na wysokie obroty) na mojej organoleptycznej chamowni plecowej
Aż sprawdzę z ciekawości co na to moja dupohamownia ;)
Trochę byłoby to niebezpieczna, gdyby w trybie "A" obcinało moc.

Aż sprawdzę z ciekawości co na to moja dupohamownia ;)
Trochę byłoby to niebezpieczna, gdyby w trybie "A" obcinało moc.
Napewno inaczej reaguje na gaz dozuje go nieproporcjonalnie do wcisniecia.. I przy kick down mi sie wydaje ze tez faktycznie slabiej idzie wiec nie uzywam tego trybu;) no chyba ze na sliskiej nawierzchni to moze miec sens;)

Chyba gdzies widzialem wynik z hamowni ze na A mialo mniej koni.. ale juz nie pamietam gdzie.. :/

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Jest różnica między trybami najlepszy test: rozpędza się tak do 160-180 w trybie A, wyrównaj prędkość i but do końca, odczekaj 5sec i przetrzuc na tryb N a później D trzymając gaz w podłodze.
Poczujesz na każdym z trybów zmianę mocy samochodu.

Jest różnica między trybami najlepszy test: rozpędza się tak do 160-180 w trybie A, wyrównaj prędkość i but do końca, odczekaj 5sec i przetrzuc na tryb N a później D trzymając gaz w podłodze.
Poczujesz na każdym z trybów zmianę mocy samochodu.
To nie moc, a mapa "gazu"... Moc jest zawsze taka sama, po prostu inaczej jest "oddawana".

Przy wciśniętym gazie do końca przepustnica powinna być otwarta na 100% nie zależnie od trybu.
Jeżeli w trybie A ograniczyli mapę gazu, do np 80% to musi odbić się to na mocy.

Przy wciśniętym gazie do końca przepustnica powinna być otwarta na 100% nie zależnie od trybu.
Jeżeli w trybie A ograniczyli mapę gazu, do np 80% to musi odbić się to na mocy.
Prosta sprawa, mes i sprawdzić przepustnice. Ja nie sprawdzę bo po zmianie na race Mode mapa jest taka sama na kazdym trybie.

Jest jeszcze coś takiego jak kick-down, a w trybie D przy takiej prędkości na pewno zostanie wykonane.

Amortyzatory
Powrót