• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

Panowie, czy robił ktoś w Warszawie lub okolicy Chip 2.2 diesel ? Obecnie mam 150KM + 450NM wg. danych katalogowych. Podczas próby na hamowni w kreatorze mocy, silnik pokazał jedynie 132KM i 308 NM.. Niestety panowie przeprowadzali test poprzez wyjęcie bezpiecznika od ABS I ESP. Włączyłem panom tryb hamowni w MESie i niestety ale wynik nieznacznie tylko się poprawił, także poprosiłem o przerwanie testów i zabrałem samochód.

Prośba o wskazanie sprawdzonego serwisu ktory zrobi porządny chip w Giuli. Wiem ze jedną ze sprawdzonych opcji jest cinsoft, ale może znajdzie się coś równie sprawdzonego w okolicy :) Z góry dziękuję.
Pokaż załącznik 262493
Masters chyba robił stelvio jakieś.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Panowie, czy robił ktoś w Warszawie lub okolicy Chip 2.2 diesel ? Obecnie mam 150KM + 450NM wg. danych katalogowych. Podczas próby na hamowni w kreatorze mocy, silnik pokazał jedynie 132KM i 308 NM.. Niestety panowie przeprowadzali test poprzez wyjęcie bezpiecznika od ABS I ESP. Włączyłem panom tryb hamowni w MESie i niestety ale wynik nieznacznie tylko się poprawił, także poprosiłem o przerwanie testów i zabrałem samochód.

Prośba o wskazanie sprawdzonego serwisu ktory zrobi porządny chip w Giuli. Wiem ze jedną ze sprawdzonych opcji jest cinsoft, ale może znajdzie się coś równie sprawdzonego w okolicy :) Z góry dziękuję.
Pokaż załącznik 262494

Tak z ciekawości: W jakim trybie DNA był robiony pomiar?

Robili w trybie D, a potem w trybie RACE - ale tu był problem w bo w dieslu nie działaja manetki.

Robili w trybie D, a potem w trybie RACE - ale tu był problem w bo w dieslu nie działaja manetki.

Rozumiem, że masz podmieniony przełącznik DNA.

Pytam o to, bo w różnych trybach limitery obcinają, w A dość mocno ucięty jest pierwszy i drugi bieg. Między N a D też jest różnica w maksymalnej mocy jaką auto osiąga.

Jeśli był hamowany w D to coś słabo to wyszło....

Ja miałem założony RACE CHIP. Wyniki z hamowni w załączeniu.:D Niestety musiałem go zwrócić bo przy prędkości 180km/h wywalał błąd przeładowania turbiny.

Załączniki

• stelv6.jpg
    stelv6.jpg
    126.3 KB · Wyświetleń: 59
Ja miałem założony RACE CHIP. Wyniki z hamowni w załączeniu.:D Niestety musiałem go zwrócić bo przy prędkości 180km/h wywalał błąd przeładowania turbiny.

Ale to jest wynik z RC (którym?) i wydechem? Moc nieurosła, ale jakis kosmos z momentu wyszedł stad seria moich pytań

Masz stelvio 280KM to nie rozumiem troche wyniku.. masz wykres bez chipa?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Race chip GTS, urósł tylko moment, moc praktycznie wcale. Ale przed zakupem rozważałem zrobienie programu i większość tunerów od razu mówiła ze moc to najwyżej 10 koni więcej, tylko moment można podciągnąć. Oczywiście w ramach bezpiecznego rozsądku

- - - Updated - - -

Wynik jest z wydechem Remusa

Race chip GTS, urósł tylko moment, moc praktycznie wcale. Ale przed zakupem rozważałem zrobienie programu i większość tunerów od razu mówiła ze moc to najwyżej 10 koni więcej, tylko moment można podciągnąć. Oczywiście w ramach bezpiecznego rozsądku

- - - Updated - - -

Wynik jest z wydechem Remusa
Wydech remusa jaki? Sam końcowy?

Panowie, wreszcie udało mi sie zrobić modyfikację Giulii w Warszawie. Skorzystałem z usług Kivi Racing Factory. Wynik wyszedł bardzo dobry, znacząco odczuwalna różnica w jeździe, czas pokaże jak silnik zareaguje na taki przyrost mocy :)

https://ibb.co/nP9hPf4

Ostatnia edycja:
Nie widać wykresu

Ale w serii moment dramat. Pik i leci w dół.

Co prawda stelvio (krowa) i niższy moment ale możemy sie spiknac i zrobić bezpiecznego triala:-)

Ps miałem identyczne staty w w205 2.2d i całkiem dobrze to szlo

No 200tka raczej dostanie baty, 150nm mniej...

Cześć, zmierzyłbyś osiągi po modyfikacji.
Ja mierzyłem swojej (w serii) aplikacją Drag Racer do 100 wyszło 7,7 do do 160 - 20,1, bardzo ciekawy jestem jak po tuningu.
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót