[Giulia] Chiptuning

Sam ogarniesz w 20min.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Licz bliżej godziny, bo w Stelvio jest jedna osłona więcej do zdjęcia niż w Giulii. No i trzeba staranne poprowadzić okablowanie, unikając najgorętszych miejsc i ruchomych części. Osobiście, samego boxa zamontowałem na rozpórce między kielichami.

Uderz do unitronic. Robią inna moc na N, inna na D.

Masz diesla czy benzynę?

Napisałem do Unitronic i odpowiedzieli,że mogą zrobić mapę tylko na D :)

Jak oceniacie tego tunera?

Cześć rozmowy z nimi.
67.jpg

Mógłbyś objaśnić bo nie widzę gdzie tu normal a gdzie sport?

Możesz rozwinąć jak to się łączy z różnymi mapami dla różnych trybów? te normal i sport są podpięte pod N/A i D niezależnie?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Panowie a tak się zapytam dlaczego tak ciśniecie o różne mapy na dna? Przecież mając 1 mapę można jeździć delikatnie i można zapier... Sama mapa nie zmienia charakterystyki trybów dna, nie zmienia zbytnio spalania, nie dodaje spojlerów i ledu pod furą... Gdzie tu sens mieć powiedzmy 180km na a 200 na n a 280 na d? Pytam z czystej ciekawości:-)

Bo zawsze można w razie porażki w sprincie spod świateł użyć ostatecznego argumentu "ale ja jechałem tylko na N" :)

Mysle, ze chodzi tez o prace skrzyni. W D kreci wyzej, zmienia bardzo wyczuwalnie biegi, szczegolnie w trybie manualnym - a nie zawsze bedzie to potrzebne i moze irytowac. Zdecydowanie program bym bardziej potrzebowal do lepszego odpychania sie z dolu i srednich bez zapierdzielania.

Panowie a tak się zapytam dlaczego tak ciśniecie o różne mapy na dna? Przecież mając 1 mapę można jeździć delikatnie i można zapier... Sama mapa nie zmienia charakterystyki trybów dna, nie zmienia zbytnio spalania, nie dodaje spojlerów i ledu pod furą... Gdzie tu sens mieć powiedzmy 180km na a 200 na n a 280 na d? Pytam z czystej ciekawości:-)
Masz żone?
Dajesz jej czasem swój samochód?

Masz żone?

A co to znaczy masz zone? Nie nauczyłeś zone jeździć? [emoji41] Że boisz jej się dać auto?

Mysle, ze chodzi tez o prace skrzyni. W D kreci wyzej, zmienia bardzo wyczuwalnie biegi, szczegolnie w trybie manualnym - a nie zawsze bedzie to potrzebne i moze irytowac. Zdecydowanie program bym bardziej potrzebowal do lepszego odpychania sie z dolu i srednich bez zapierdzielania.

W trybie automatycznym, na Dynamic, skrzynia niepotrzebnie przeciąga obroty. Wolałem wtedy wrzucić tryb manualny.

- - - Updated - - -

Masz żone?

To jest bardzo dobry argument. Jak wybierałem żonie Giuliette to skupiłem się na maks. 1.4 MA. Z 1.75TBi nie korzystałaby zbyt często a spalanie byłoby dużo wyższe.

:)
Nie wiem czy siebie nauczyłem.
Chciałbym mieć przynajmniej mniejszy skok momentu na niższych obrotach.

Masz żone?

Mam bo to jej auto ale nie rozumiem co to ma do rzeczy? Jak bedzie chciała to sobie przełączy, poza tym z 1 sek szybciej na d chyba niewiele się zmieni. Ten argument uważam za trochę idiotyczny bo mapa nie robi z Punto 1.0 abratha. Rozumiem że ktoś powie "chce mieć" no tak to ok widzimisię ale żona? Proszę was heh.

Wiesz, tu nie chodzi o sek do setki tylko o zrywnosc na nisko srednich obrotach.

Żona na co dzień jeździ astrą 150.
Czasem wraca alfą jak gdzieś pojedziemy i ja cośtam wypiję. Dla kogoś takiego skastrowany tryb A jest purfekt.

Nie wiem moze musiałbym się tym przejechac. Może różnica w pracy gazu wystarczy.

Amortyzatory
Powrót