• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

Koledzy, pytanie: gdzie najlepiej zaopatrzyć się w boxa Racechip GTS? Tak żeby dało się wziąć fakturę i obowiązywała gwarancja. W sklepach w PL widziałem cenę 2300, ze strony Racechip wychodzi podobnie. Najniższą cenę póki co znalazłem w sklepie w UK ~2100zł. Ciągle drogo.

Przy okazji pytanie: trzeba to ustrojstwo wyciągać do przeglądów?

Koledzy, pytanie: gdzie najlepiej zaopatrzyć się w boxa Racechip GTS? Tak żeby dało się wziąć fakturę i obowiązywała gwarancja. W sklepach w PL widziałem cenę 2300, ze strony Racechip wychodzi podobnie. Najniższą cenę póki co znalazłem w sklepie w UK ~2100zł. Ciągle drogo.

Przy okazji pytanie: trzeba to ustrojstwo wyciągać do przeglądów?

Ja zadzwoniłem do chłopaków z racechip z prośbą o wystawienie aukcji na allegro, abym mógł wziąć na raty 0%. Z fakturą też nie było problemów

Wersja gts wg mnie nie Warta swojej ceny. Zyskujecie OK 10ps za koszt 50% większy niż wersja rs.

A na przegląd lepiej wyjmować, nie wiadomo na jakiego diagnoste trafisz.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Wersja gts wg mnie nie Warta swojej ceny. Zyskujecie OK 10ps za koszt 50% większy niż wersja rs.

Tak samo wersja RS to tylko ok 10ps więcej od S, za koszt o 60% większy ;) Jak już wywalam kasę, to chciałbym mieć maksymalny możliwy rezultat, ale zastanowię się jeszcze. Szkoda że nie da się tego porównać na żywo :)

Tak samo wersja RS to tylko ok 10ps więcej od S, za koszt o 60% większy ;) Jak już wywalam kasę, to chciałbym mieć maksymalny możliwy rezultat, ale zastanowię się jeszcze. Szkoda że nie da się tego porównać na żywo :)
No jak mówisz że gts za drogi, to proponuje rs. Był tu wykres wystawiany wersji RS.

Miałem na myśli, że drogo jak na boxa (bo zdaje się, że za tyle można mieć mapę), ale czy zbyt drogo, to jeszcze nie wiem :) póki co szukam tańszej opcji ale za taki sam efekt ;)

Tak dla informacji: kolega w Stelvio 200 KM miał boxa RS. Wszystko było fajnie, przegląd po 15 - ok, auto pięknie chodziło, aż przyszedł czas przeglądu na 30 tys., przy okazji jakaś nowa wersja softu i box nie działa. Po prostu jakby go nie było. Czekamy na rozwiązanie, bo ja mam co prawda podstawową wersję ale też fajnie chodzi, ale za ok. 3,5 tys. przegląd na 30 tys.

Panowie gdzie w Warszawie i okolicy czyt. max odległość 100km, mogę wykonać chip tuning swojej Giulii 150KM. Pytanie sie powtarza, ponieważ wcześniej nie uzyskałem namiarów na dobrego tunera w okolicy. :)

Panowie gdzie w Warszawie i okolicy czyt. max odległość 100km, mogę wykonać chip tuning swojej Giulii 150KM. Pytanie sie powtarza, ponieważ wcześniej nie uzyskałem namiarów na dobrego tunera w okolicy. :)
Masters

Po 2 latach użytkowania zdecydowałem się na chip. Mam benzynę 2.0 200 km.
Moc chcę zwiększyć o 70-100 km.
Proszę tych co mają to za sobą poradę gdzie mi to dobrze zrobią ?

Ktoś już dłubał swoje veloce benzynowe? U mnie już po gwarancji:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

To ten sam silnik co w wersji super.
Wydłubiesz paredziesiąt koni więcej ~300/310. Koledzy z USA otwierają licznik do bodajże 6500rpm i wtedy mocy przybywa.

nie do końca, oni max moc ( czyt. ok 390ps, zmienion dolot, wydech) pokazują ze maja przy 5800 obr ;)GIULIA_E_D_TECH_6_-_Copy_2048x.jpg

A może ktoś zakładał chip box do 280hp? Teoretycznie nie powinno być problemu z gwarancją...?

Amortyzatory
Powrót