• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

[MENTION=2291]grendziol[/MENTION] Szczególnie, że nie ma takich chip boxów? [MENTION=79678]kozak[/MENTION] oni te wykresy rysują w paincie :D

Nie jestem pewien, ale słyszałem że te automaty są te same co w Q, na 600nM.
Może ktoś potwierdzić? Bo co się słyszało nie oznacza faktu.

[MENTION=2291]grendziol[/MENTION] - słyszałeś prawie dobrze ponieważ diesle mają takie jak wersja Q.
Druga strona medalu jest taka, ze te wyniki to gdybanie, ale szczerze wątpię by to 115Nm było realne więc chyba nie trzeba się o to obawiać.

To pewne info ze diesle maja do 750 niuta? Jak tak to bardzo dobra wiadomosc

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

jakoś nie chce mi się wierzyć, 8HP50 są do 500Nm, skoro najmocniejszy diesel ma 470 (czy 480 nie pamiętam) to po co mieli by pchać do takich skrzynię na 750Nm?

pytanie też co jak przekroczymy moment (np jakieś większe mody w silniku, jakiś stage 2 w 280HP), sama skrzynia chbya też ma jakiś zapas? w 159 przy M32 (320Nm) sam miałem zrobione auto na 390Nm, jeździłem latami, potem brat 2 lata a teraz dalej śmiga kolejny właściciel bezproblemowo (taż mam z nim kontakt).

O zapasie nm powyżej 500nm w skrzyni 8HP50 pisało na forum giuliaforums.com pisało Eurocompulsion, które rzekomo konsultuje się i ma kontakt z inżynierami FCA.

O zapasie nm powyżej 500nm w skrzyni 8HP50 pisało na forum giuliaforums.com pisało Eurocompulsion, które rzekomo konsultuje się i ma kontakt z inżynierami FCA.
Dziś to znalazłem i pisali o 600nm.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

100tka ponziej 5 sek w stelvio? [emoji1787]

100tka ponziej 5 sek w stelvio? [emoji1787]

A czemu nie? [emoji14] mysle ze przy q4 I 320KM bedzie to osiągalne.. A do 2018 chyba wszystkie stelvio byly q4..

W teście autocentrum bez modyfikacji pomiar 5.5s do setki im sie udalo..

Przy race Mode + chip mysle ze da radę przy najmniej do 100.. dalej inna bajka z oporem powietrza..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
0,6s Nie uriwesz po dodaniu 40ps..

Czy ktoś chipował Giulie 2.0 w Poznaniu lub okolicach i może polecić tunera, który zna temat? Przejrzałem pod tym kontem temat i pobieżnie forum i niestety nie znalazłem żadnych sensownych poleceń, a strach oddawać komuś przypadkowemu.

Vagtune Oborniki śląskie, wrocławskie robiliśmy u nich

Tutaj Ci zrobia dobrze mm10ja, moga zdhac speed limiter i wylaczyc start stop :)

Genowefa Garage

Dzięki, ale szukam raczej czegoś lokalnie (Poznań +/- 20km), spędzenie całego dnia w Dąbrowicach Starych nie wpisuje się za dobrze w moje wakacyjne plany. Jest tu masa tunerów i na pewno ktoś warty polecenia? // Przepraszam za OT

Amortyzatory
Powrót