• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Audi A6 C7 by Patryczos

Podgrzewana kiera, sam bym przyjął :D
Bardzo ładnie, rzekłbym jak moja, tylko nie ten kolor :)

Pierwsze nakładanie wosku na A6 - wybór padł na Soft 99 Fusso do jasnych kolorów (wcześniej wersję do ciemnych kolorów nakładałem na 159 i GTV). Wcześniej oczywiście porządne mycie, odtłuszczanie, usuwanie śladów po owadach, deironizacja itp.:

145.jpg

146.jpg

147.jpg

148.jpg

149.jpg

Fusso jest genialne :)
Podobno wersja jasna i ciemna niczym się nie różnią ;)

Mała rzecz, a cieszy - metalowo-gumowe nakładki na pedały + podstopnica. Mega fajna jakość, a wizualnie na duży plus we wnętrzu:

47.jpg

48.jpg

I parę fotek z oględzin nowego Audi RS E-tron GT:

49.jpg

50.jpg

51.jpg

52.jpg

[MENTION=30723]Patryczos[/MENTION] jednak zderzak od rs,czarne logo,zawias i dobre kółko robią mega dzika z tego audi...gratulacje!!!

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

[MENTION=30723]Patryczos[/MENTION] jednak zderzak od rs,czarne logo,zawias i dobre kółko robią mega dzika z tego audi...gratulacje!!!

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Dziękuję bardzo :o
O ile w 159 można zmienić progi zewnętrzne, ewentualnie dodać pakiet Maxton/dokładkę z Cupry/lotkę z e46 żeby zmienić wygląd "budy", o tyle w Audi A6 C7 można poszaleć nieco bardziej: wymienne są zderzaki przód/tył, progi zewnętrzne, lotki klapy bagażnika. No i jest w czym wybierać: ori, s-line, RS, zamienniki RS, przedlifty, polifty, z logo quatrro/bez logo... A do tego Maxtony itp. Nie mówiąc już o takich grubasach jak Prior Design itd.

Także można mocno indywidualnie spersonalizować samochód, a to podoba mi się bardzo. Znaczki też mam full black, komponują się z pakietem Black, choć ostatnio chodzi mi po głowie powrót do srebrnego logo Audi OOOO na grillu :confused: A jeszcze bardzo myślę nad... oklejeniem budy :rolleyes: a raczej połowy (strony pasażera na czarno z przedzieleniem czerwonym paskiem po środku - dokładnie taką trafiłem na spacerze :P ):

Coś się z A6 dzieję? Temat śledzę ale ostatni wpis był dość dawno.

Oczywiście, dzieje się. Co prawda początek roku to będzie nuda bo czeka mnie serwis olejowy, wymiana filtrów i profilaktyczna wymiana rozrządu przed czasem, to w następnej kolejności myślę o swapie tylnych hebli na większe. I tak czeka mnie wymiana tarcz i klocków z tyłu więc była by okazja wsadzić zaciski z wersji 313KM tj pod tarcze 330mm. Jedynie zostaje kwestia czy moje tylne 10" felgi z głębokim concave nie będą ocierały o większy zacisk. No i kwestia ceny: 800 zł v 2500 zł ... A z przyjemności: wpadnie pakiet dokładek z Maxtona :D Lotka już leży i czeka na montaż w cieplejsze dni :D

Oczywiście, dzieje się. Co prawda początek roku to będzie nuda bo czeka mnie serwis olejowy, wymiana filtrów i profilaktyczna wymiana rozrządu przed czasem, to w następnej kolejności myślę o swapie tylnych hebli na większe. I tak czeka mnie wymiana tarcz i klocków z tyłu więc była by okazja wsadzić zaciski z wersji 313KM tj pod tarcze 330mm. Jedynie zostaje kwestia czy moje tylne 10" felgi z głębokim concave nie będą ocierały o większy zacisk. No i kwestia ceny: 800 zł v 2500 zł ... A z przyjemności: wpadnie pakiet dokładek z Maxtona :D Lotka już leży i czeka na montaż w cieplejsze dni :D

No to czekamy na zdjęcia z prac :) ja będę zmuszony pozbyć się Mito w tym roku, niestety ale dwie coopety w domu to o jedną za dużo i zamiast Mito biorę pod uwagę właśnie A6. Także z ukrycia podglądam pracę :)

No to jak wcześniej pisałem:
- zalany nowy olej Motul,
- wymienione filtry: kabinowy, powietrza i oleju.
A do tego przy pierwszych promieniach słońca wpadła lotka od Maxtona - zaczyna mi się coraz bardziej podobać :cool:

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

Audi jeździ, skręca. Beż żadnych niespodzianek. Ostatnio jedynie 19.04.2022r.:

- wymiana napinacza paska alternatora,
- serwis klimatyzacji.

Audicą odwiedziałem niedawno dwa większe zloty:

- I zlot MGP Garage, który odbywał się w Gliwicach na Europie Centralnej
- i rozoczęcie sezonu też w Gliwicach przy Arenie.

Jak będzie chwila to powrzucam fotki, bo było sporo ciekawy modeli i projektów.

45.jpg

46.jpg

Trochę fotek z góry. Audi ma się dobrze, bez awarii :)

43.jpg

Naprawdę ładna sztuka. Zawsze mi się podobały. Niech służy [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No i tak z dziennika podkładowego dokładnie w dniu 01.08.2022r. Audi wróciło z serwisu:

- wymieniony kompletny rozrząd,
- nowe tarcze i klocki na tylnej osi (TRW),
- wymieniony zamek tylnych, lewych drzwi.

Naprawdę ładna sztuka. Zawsze mi się podobały. Niech służy [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki, mnie również C7 zawsze się podobało. Nie zawsze się trafia samochód, że zarówno przód jak i tył leży w 100%, a tutaj tak było odkąd wyszło C7. No i zawsze powtarzam - ten rozmiar auta takie 110% normalnego kombi :D

No nie żartuj że u Pietrzaka pracujesz :cool:

Nieee :P ale często tam bywam ze znajomymi, w restauracji La Squadra albo pocykać fotki. I tak było tym razem - przejeżdżałem na inspekcję pomiędzy jednym, a drugim budynkiem, podjeżdżam pod La Squadrę, żeby oblukać co tam nowego stoi, a tu cyk znajomy fotograf :D Z resztą z nim mam sporo fotek w temacie mojej GTV. On ma m.in. czarną 155, granatową Giulię Q4 i trochę innych Alf :D

Dobry klimat! Ponad 600km po polskich i słowackich górach:

Dawno nic się nie działo w temacie C7. Z tej okazji wpadła gruba modyfikacja, która zawsze marzyła mi się w C7. Ze wszystkich C7, które oglądałem przed zakupem tylko jedna miała ten mod, ale nie kupiłem jej ze względu na bardzo słabe pozostałe wyposażenie. Chodzi tutaj o przednie reflektory w technologii Full Led montowane głównie w RS6 C7 :cool: Sam wygląd wizualny reflektora robi robotę, ale to jak świecą w porównaniu do do bi-xenona na w miarę świeżych lampach z 2016r. to jest po prostu przepaść. Dla niewtajemniczonych reflektory które zamontowałem to jeszcze nie Matrixy, ale wszystkie rodzaje świateł mają w technologii LED: dzienne, mijania, drogowe, kierunkowskazy, all weather oraz doświetlanie zakrętów. Poza tym z tego co mi wiadomo dzięki Audi adaptive lights same regulują siłą i szerokością świecenia w zależności od prędkości czy pokonywanych zakrętów. A tak prezentują się na samochodzie:

25.jpg

26.jpg

27.jpg

Zdjęcie przed i po:

28.jpg

Amortyzatory
Powrót