• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Audi A6 C7 by Patryczos

A ja jak kiedyś jeszcze wrócę do wielosezonowych opon to na pewno pójdę w coś budżetowego, z dobrymi opiniami np. w Imperiale bo w końcu robią opony w rozmiarze 255/35/20. Jak to ma wytrzymać tylko 30k km to nie ma sensu kupować opon po 1000+ za sztukę ...

ja kupuję opony z założeniem, że niewiadomo kiedy wyskoczy ci sytuacja awaryjna, w której będzie się liczył każdy jeden metr. Budżetowe allseasony to naprawdę porażka, a opinie dobrą to każdy napisze ;) polecam poprzeglądaj realne testy, to są czasem różnice kilkunastu metrów w drodze hamowania.

Nowy sezon, nowy look. Dotychczasowe felgi oddałem do regeneracji i malowania - wybór padł na dość nieoczywisty kolor: biały. Moim skromnym zdaniem okazał się strzałem w 10! Na żywo wygląda obłędnie, jak model wyciągnięty z jakieś gry typu Forza czy NFS :D :D :D

807508d50967fd30gen.jpg

9c028b97d9b905eagen.jpg

Z bieżących spraw w dniu 09.09.2024r. w A6 wymienione były miedziane podkładki pod wtryskami przy przebiegu 224 885 km. Poza tym jeździ i ma się dobrze :)

Ze spraw bieżących w Audi:
- w październiku 2024r. wymiana silniczka klapki wlewu paliwa, spawanie podwójnego wydechu,
- w grudniu 2024r. wpadła para nowych opon 20" na przód wielosezonowych. Jednak zimowe 18" to nie na moje nerwy hehe.

I tak myślę, że powoli przychodzi ten czas kiedy... będę myślał o sprzedaży A6. W marcu jak dopisze pogoda, żeby zrobić fajne fotki, pokaże się oferta sprzedaży dla zainteresowanych :)

I na co się przesiadasz? Ja niedawno też pożegnałem Audi A6 :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

I na co się przesiadasz? Ja niedawno też pożegnałem Audi A6 :)

Póki co będę wystawiał A6, w marcu, a jak uda się sprzedać to na pewno się pochwalę tym co jest w planach. Ogólnie to co tygryski lubią najbardziej hehe. A nie wiedziałem, ze miałeś A6, tez C7?

Miałem C8 55tfsi e.
Jako że dzieci już nie wożę a i wiele nie transportuję, wybór padł na coupé :)

W lutym jeszcze wpadła wymiana odmy, była jeszcze oryginalna i po tylu latach wymagała wymiany na nową :) Jak tylko się ociepli wpadną fotki i oferta sprzedaży A6 :)

Powodzenia w sprzedaży!
Jestem ciekaw, co teraz planujesz kupić i czy też przejdzie tak duże zmiany ;)

Życzenia się przydały, dzięki bardzo. Jeszcze w kwietniu Audi zmieniło właściciela, a ja zyskałem nowe daily. Stelvio. Polski salon, 2.0 280KM, Q4, czerwone sportowe grzane fotele, grzana kierownica, dach panorama, Harman Kardon, aktywny tempomat, oryginalny hak od Alfy, deska i boczki obszyte skórą z czerwoną nicią, czerwone zaciski. Z tego co udało mi się ustalić to wersja Super z prawie każdym możliwym na tamten czas dorzuconym dodatkiem z katalogu Alfy Romeo. Powrót do korzeni, jaram się w opór :D

I teraz dopiero ten temat nabiera właściwego sensu :D
Gratuluję!

Gratulacje !

Amortyzatory
Powrót