Patryczos
Użytkownik
- Auto
- Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; Stelvio 2.0 Q4 280KM
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Zdarza Ci się gdzieś przytrzeć? Wygląda świetnie ale jak z jazdą? na fotkach air ride jak nic
Przecież to tylko felgi na sesję założone. Efekt zapewne przez to, że rozmiar 20"![]()
Auto obniżane podczas obróbki zdjęć.
Czarno białe zestawienie jest tak uniwersalne, że chyba zawsze będzie dobre
To kiedy zmieniasz fele?![]()
Wszystko pięknie i ładnie ale to co ją położyłeś na ziemi...kosmos, o ile pamiętam tam siedzi eibach -35 ? Zdarza Ci się gdzieś przytrzeć? Wygląda świetnie ale jak z jazdą? na fotkach air ride jak nic
Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

RS3 - petarda, widzę, że nawet fotelik dla dziecka się z tyłu zmieściłPozostając w tematyce Audi, postanowiłem rozpocząć nowy rok z przytupem i wypożyczyć coś mocniejszego dla fun'u. Wybór padł na Audi RS3 z 2020r. w budzie limousine. Wszechobecne zakazy, nakazy, kwarantanny itd. sprawiały, że nawet w ferie nie było co robić w tym nudnym jak pi*** mieście (cytując klasyka). W wielkim skrócie - samochód praktycznie nowy z salonu ok 33k km przebiegu, napęd quatrro, 400KM i 4,1 sek do 100km/h. Totalny przekot !!! Na dodatek wszystkiego przy spokojniejszej jeździe spalanie w granicach 9-10l/100km, a przy ostrych startach i mocnych przyśpieszaniach ok 13,5l/100km <wow> Muszę przyznać, że zrobił na mnie większe wrażenie niż Maserati Ghibli SQ4 (do zwykłego Q4 nie ma w ogóle podejścia). Już chyba wiem w co będę celował w przyszłości, tylko ta cena ... 330 000zł w tej specyfikacji, za miejski kompakt z budzie sedana
![]()
Super, że się podobało! Od ekipy Speedy przekazuję podziękowania za wynajem
Jechałem tą RS3 przez chwilę, 5 cylindrów gada pięknie![]()
Domyślam się, że wrażenia piękne!
Ciekawe, że porównałeś do Ghibli SQ4, ja też porównywałem sobie moje S5 do identycznego Ghibli i faktycznie ciekawie to wypada. U mnie stosunek moc/masa jest oczywiście gorszy niż w RS3, ale mimo wszystko:
- wnętrze: oczywiście wygrywa Ghibli
- zawieszenie: tutaj przy prędkościach niskich i średnich wygrywa Ghibli
- trakcja przy ostrej jeździe i przy wysokich prędkościach: S5
- odczucia przy przyspieszaniu: S5 pomimo katalogowo gorszego czasu do 100 (nie kumam, nie pytajcie)
- dźwięk: tutaj S5 miażdży Ghibli, ale ja mam aktywny wydech z nierdzewki
Cena nowego Ghibli to jakieś 100tys. więcej niż S5. Używki to już inna sprawa.
RS3 - petarda, widzę, że nawet fotelik dla dziecka się z tyłu zmieścił
Dźwięk każdego Maserati to poezja, ale RS3 sprawiało dźwiękiem jakby było większe, mocniejsze, a przede wszystkim odpalało pazura, czego po samej budzie nie można się spodziewać
Sorki ale ta deska w RS3 to pierwsze skojarzenie - Twingo :blink:
Jest wręcz żenująca.
Na szczęście fotele wyglądają kasowo i ratują nieco sytuację...
No i szkoda, że w RS3 dźwięk jednak z głośników![]()
Fajnie byłoby kierownice na s-line wymienić, jeżeli masz możliwość.
Poza tym, powodzenia w modach i przyjemności z posiadania!