Audi A6 C7 by Patryczos

No właśnie, dużo osób mnie do tego namawiało po kupnie A6, wręcz każdy uważał, że ciemne szyby w Audi to "mast hew". Guzik prawda, od samego początku wiedziałem, że nie będę przyciemniał szyb. Może gdybym miał nudne i czarne wnętrze to tak, ale przy białej budzie i jasnym wnętrzu takie przyciemnienie wręcz nie pasuje :) Dzięki :D

dokładnie ;) a jak słońce będzie przeszkadzało to zawsze można folię bezbarwną z filtrem przykleić (ceramic tint po angielsku, nie wiem jak to się nazywa u nas xD)

W Audi padły mi tarcze i klocki ... Przy montażu nowych wymienia się też zaciski na większe prawda :D ?

Śliczności :D

Od którego modelu te zaciski?

matkobosko, ile to ma? 350 mm?

356mm więc jeszcze nie taka gigantyczna ta tarcza jak w najmocniejszych budach, bo tam seryjnie pakują 390mm, 400mm :D co oczywiście nie przeszkodziło w montażu tych hebli... Pomimo, że to najnowsza konstrukcja zacisków stosowana w Audi i jest to tzw. wersja "slim" pasująca na większość felg, to do tych felg można zaliczyć chyba tylko i wyłącznie felgi fabryczne czyli w miarę płaskie. A przy moich z dość dużym concave pojawił się problem... ramiona felg ocierają o zacisk :mad::mad::mad: Nosz...

Po wielu kombinacjach (nie mogło być łatwo, prosto i przyjemnie) i stresach, ostatecznie na przednią oś wpadły dystanse 13mm z kołnierzami, dedykowane śruby długości 40mm musiałem zastąpić śrubami długości 45mm, zdemontowałem ocierająca śrubę łączącą nadkole z błotnikiem, pomalowałem tylne hamulce też na żółto żeby to się jakoś komponowało i finalnie jeździ ;););)

jak wrażenia z hamowania?

Hamulce petarda!
Czekamy na wrażenia po dotarciu :)

Wrzucisz jakieś fotki ze zbliżeniem na koła z tymi zaciskami?

Ze zdjęć mam jedynie coś takie. Nie oddają tego jak wielkie są w rzeczywistości, natomiast po dotarciu są zajebiście ostre! Miałem okazje zrobić ostatnio ponad 500km w górach, mega się spisały, a poza tym mają świetną modulację, dają dużo lepszy feeling no i można sobie na wiele więcej pozwolić na drodze:

52.jpg

53.jpg

30k km i równe 3 lata i 2 miesiące. Tyle wytrzymały opony wielosezonowe Vredestein Quatrac Pro. 950zł za oponę, szkoda gadać...:

11.jpg

Po wielu burzliwych rozważaniach czy ponownie kupować opony wielosezonowe czy jednak pójść w dwa zestawy lato/zima, postawiłem na to drugie i zakupiłem koła 18", na których finalnie w zimę siądą opony zimowe:

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

A po założeniu... Uczcijmy to chwilą ciszy...:

16.jpg

17.jpg

18.jpg

30k km i równe 3 lata i 2 miesiące. Tyle wytrzymały opony wielosezonowe Vredestein Quatrac Pro. 950zł za oponę, szkoda gadać...:

jak sądzisz - czy obniżenie mogło mieć wpływ na to zużycie wewnątrz? Mam Michelin CC2 teraz, 30k km zrobione, zużycie w okolicy 5.5mm

Ja man bardzo dobre doświadczenia z good year 4 seasons, mieliśmy je na kilku autach i nigdy nie było problemu. Lato i zima bez zarzutu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Właśnie dlatego dwa komplety są tak denerwujące :D
Te felgi na zimę zawsze tak mnie bolą... :(

Też masz na zimę drugi komplet? Pokaż co masz u siebie

- - - Updated - - -

jak sądzisz - czy obniżenie mogło mieć wpływ na to zużycie wewnątrz? Mam Michelin CC2 teraz, 30k km zrobione, zużycie w okolicy 5.5mm

Wiesz co, ja co roku robię geometrię. Czytam też, że opony wielosezonowe powinno się nieco mocniej pompować i to robię - mam po 2.9 bara w kołach. U mnie może być nawet i więcej niż te 5,5mm, ale co z tego jak przednie koła huczą i wyrywa się z nich mięso ...

- - - Updated - - -

Ja man bardzo dobre doświadczenia z good year 4 seasons, mieliśmy je na kilku autach i nigdy nie było problemu. Lato i zima bez zarzutu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A ja jak kiedyś jeszcze wrócę do wielosezonowych opon to na pewno pójdę w coś budżetowego, z dobrymi opiniami np. w Imperiale bo w końcu robią opony w rozmiarze 255/35/20. Jak to ma wytrzymać tylko 30k km to nie ma sensu kupować opon po 1000+ za sztukę ...

Też masz na zimę drugi komplet? Pokaż co masz u siebie

Właśnie sobie uświadomiłem, że nie mam żadnej foty na zimowych felgach :D
Jak założę to pstryknę i wrzucę u siebie w temacie :)
Nic specjalnego - obłażące już trochę 18"-tki.

Amortyzatory
Powrót