• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Audi A6 C7 by Patryczos

Rewelacyjnie się prezentuje, myślę że po 159-tce też pójdę w A6 C7 Avant jak mi się uda żonę namówić :D

No Audika fajnie sie prezentuje szczegolnie w tym bbialym kolorze. Graty.

Rewelacyjnie się prezentuje, myślę że po 159-tce też pójdę w A6 C7 Avant jak mi się uda żonę namówić :D

Dziękuję, póki co była na poprzednim setupie, który został na dniach zmieniony dość mocno :D A co do przejścia na C7 avant to mogę jak najbardziej polecić :)

- - - Updated - - -

No Audika fajnie sie prezentuje szczegolnie w tym bbialym kolorze. Graty.

Dobra baza jest podstawą do dobrych modów :) Dzięki :)

- - - Updated - - -

Zmiany, zmiany, zmiany ;););)

Z nowości:
- felgi 2x8,5 i 2x10 z bardzo dużym concave, wzór Vossen CVT,
- obniżenie Eibach -30mm,
- pływające kierunkowskazy w lusterkach.

Felgi świetne, obniżenie robi robotę :)
Pływających kierunkowskazów osobiście nie trawię, dla mnie to wieś tuning przeniesiony przez Audi "na salony". Mega się cieszę, że w moim jeszcze nie ma :D

Ładnie dbasz o to Audi. Muszę przyznać, że wygląda zacnie.
Felgi to 19" czy 20"?
Pozdrawiam.
Rafał

Felgi świetne, obniżenie robi robotę :)
Pływających kierunkowskazów osobiście nie trawię, dla mnie to wieś tuning przeniesiony przez Audi "na salony". Mega się cieszę, że w moim jeszcze nie ma :D

Felgi jedne z dwóch, które moim najbardziej leżą w C7: jedne to ori RS6, drugie to typowe Vosseny. A, że to pierwsze miałem wcześniej to wybór mógł być tylko jeden :D

Obniżenie zrobiło powiem dużą robotę, ale naprawdę nie spodziewałem się, że aż tak sądzie. Tutaj też jest wielowahacz (2 górne, 2 dolne) podobnie jak w 159, ale w AR aż tak bardzo Eibach nie obniżył budy.

- - - Updated - - -

Zdecydowanie odradzam tę myjnię. To jest ta przy skrzyżowaniu za Turzą Śląską? Raz się skusiłem po jakiejś trasie na użycie tej piany i zmatowiła mi wszystkie plastiki na Hondzie, a były zabezpieczone powłoką :O

Dzięki za cynk, na szczęście nie korzystam z niej, tak mi się tylko okazyjnie podjechało - wiesz jak to jest: pada, brudne ulice, ale masz nowe felgi i myjkę 1km od domu więc i tak jedziesz je umyć ;)

- - - Updated - - -

Ładnie dbasz o to Audi. Muszę przyznać, że wygląda zacnie.
Felgi to 19" czy 20"?
Pozdrawiam.
Rafał

Dzięki Rafał. Musimy się kiedyś trafić to oblukasz na żywo :)

Felgi oczywiście 20" :)

170.jpg

Załączniki

• 20200916_172504.jpg
    20200916_172504.jpg
    69.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 20200916_173355.jpg
    20200916_173355.jpg
    65 KB · Wyświetleń: 0
Obniżenie zrobiło powiem dużą robotę, ale naprawdę nie spodziewałem się, że aż tak sądzie.

A jak odbierasz Eibacha w tej budzie?
Ja mam bdb doświadczenia z Eibachem, ale Audi kupiłem już z HR. Pierwsza myśl była żeby zmienić na Eibach, ale w sumie mam wrażenie, że HR dobrze sobie radzą, więc na razie zostały. Nic nie dobija, nie ma też totalnego betonu, jest bardzo nisko ale da się normalnie jeździć :)
W Eibachu na poprzednim aucie podobała mi się sprężystość, fajna progresywność i komfort.

A jak odbierasz Eibacha w tej budzie?
Ja mam bdb doświadczenia z Eibachem, ale Audi kupiłem już z HR. Pierwsza myśl była żeby zmienić na Eibach, ale w sumie mam wrażenie, że HR dobrze sobie radzą, więc na razie zostały. Nic nie dobija, nie ma też totalnego betonu, jest bardzo nisko ale da się normalnie jeździć :)
W Eibachu na poprzednim aucie podobała mi się sprężystość, fajna progresywność i komfort.

Generalnie na polskich stronach A6 C7 po tuningach prawie każdy jeździ na Eibachu lub zmodyfikowanym zawieszeniu pneumatycznym. Na zagranicznych forach chyba widuje 50/50 H&R do Eibacha lub konkret gleby. Eibach ogólnie, po moich doświadczeniach z nim w 159 i GTV, niesamowicie zaskoczył pod względem obniżenia: z przodu zeszło tak nisko, że kopara mi opadła; jest nieco twardziej niż się spodziewałem; komfort nadal na wysokim poziomie choć czuć sportowe zawieszenie w niemieckim i tak sztywnym samochodzie; prowadzenie tj. ruszanie, hamowanie i skręcanie na plus - każdy ten parametr się polepszył. Chciałem glebę wiec jest pełną gębą no i delikatnie mówiąc liczę, że nie siądzie już bardziej hehe ;););)

Chciałem glebę wiec jest pełną gębą no i delikatnie mówiąc liczę, że nie siądzie już bardziej hehe

:D

Dzięki za opinię!
U mnie komfort na H&R jest mocno średni, ale zobaczę na zimówkach (18") może będzie lepiej. Opony na 19" to jednak naleśniki :P
Natomiast tak jak mówisz - na pewno skręcanie, stabilność, ruszanie i hamowanie to zupełnie inny level. No i brak podsterowności, ale tutaj nie wiem ile zasługi samych sprężyn, a ile reszty.

W jeden z ostatnich, słonecznych weekendów udało się umówić na całkiem przyjemną dla oka sesję z moimi kochanymi modelkami :wub:

Przepraszam, nie mogę się powstrzymać.
Mordy psów kapitalnie pasują do mordy auta :sarcastic:

Przepraszam, nie mogę się powstrzymać.
Mordy psów kapitalnie pasują do mordy auta :sarcastic:

No coś w tym jest ;)
Ale jak na białe Audi kombi wygląda całkiem spoko.
Widać też duże zaangażowanie Patryczkosa w dopieszczanie auta. W porównaniu z serią różnica jest kolosalna!

Fajne zdjęcie z kałużą :)

Ogólnie bardzo ładnie biały wygląda z tymi czarnymi akcentami i przy obniżeniu. Nawet to że kombi aż tak nie razi ;)
Felgi i obniżenie idealnie!

Dzięki Panowie, ja też nie mogę się napatrzeć :) Pakiet zewnętrzny i obniżenie zrobiło robotę, wizualnie i w prowadzeniu to zupełnie inny samochód niż seria:

A co do mordek moich "córeczek" to ciekawe spostrzeżenie :P

W ostatnich dniach dostałem propozycję udostępnienia Audi do sesji zdjęciowej dla Japan Racing z najnowszymi felgami JR-38. Z racji tego, że fotki miał robić ich nadworny fotograf Maciek Sułek to nie zastanawiałem się dwa razy :D Poniżej część zdjęć na felgach w kolorze srebrnym, ale wpadnie jeszcze jedna sesja troszkę później. Ale co ciekawe - zarówno tylne jak i przednie (!) nadkola są w stanie swobodnie pomieścić felgi 20x10 przy ET45 i to z dystansami 3-5mm, a nawet więcej :cool: Dobra baza do dalszych modyfikacji :P

Ostatnia edycja:
Świetna miejscówa! Super te foty wyszły, felgi ogromne :D

Amortyzatory
Powrót