• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] 2.0 Benzyna Alfa Rosso

Bez przesady, Foka ma folie na szybach od jakiś 9 lat i ma jedna ryskę na szybie bocznej, na wylot tez widac jesli sie patrzy przez szyby ale na ciemnej tapicerce juz nie widac co leży. Piksele tez idzie zrobic tak ze trzeba się przyglądać zeby je zobaczyć ale to jak wspomniałem zalezy od folii i umiejętności oklejacza - przy folii z wyższej półki trzeba się przypatrywać zeby dostrzec ze to folia.

Bez przesady, Foka ma folie na szybach od jakiś 9 lat i ma jedna ryskę na szybie bocznej, na wylot tez widac jesli sie patrzy przez szyby ale na ciemnej tapicerce juz nie widac co leży. Piksele tez idzie zrobic tak ze trzeba się przyglądać zeby je zobaczyć ale to jak wspomniałem zalezy od folii i umiejętności oklejacza - przy folii z wyższej półki trzeba się przypatrywać zeby dostrzec ze to folia.

Może, ale ile alf widziałem to na każdej na tylnej szybie widać piksele, robione w porządnych firmach. Może 156 i 159 nie mają tych kropek ale nie jestem pewien. Co nie zmienia faktu, że w 10 letnim aucie mi takie coś nie przeszkadza. Ale kupując Giulie z salonu nie chciałbym takiego efektu.

Przy samochodzie za minimum 150k myślę, że można się szarpnąć na te 1800zł żeby elegancko fabrycznie było :)

1. Masz aktywny tempomat? To jest fajna zabawka
Ale nie warta tak dużej dopłaty.
Jestem ciekaw, czy używa tego samego radaru co te asystenty i też w trakcie jazdy się wyłącza bo za brudny?! ;)

A propos pamięci foteli, tak jak pisał mks, sprawdź czy kluczyki mogą zapamiętać swoje ustawienia. Wtedy Ty masz jeden, a drugi Twoja partnerka. W E90 już tak było (oprócz fotelu również np ustawienia radia)

Ale nie warta tak dużej dopłaty.
Jestem ciekaw, czy używa tego samego radaru co te asystenty i też w trakcie jazdy się wyłącza bo za brudny?! ;)

A propos pamięci foteli, tak jak pisał mks, sprawdź czy kluczyki mogą zapamiętać swoje ustawienia. Wtedy Ty masz jeden, a drugi Twoja partnerka. W E90 już tak było (oprócz fotelu również np ustawienia radia)

Nie mają niestety sprawdzałem ;(
Brałem wersje business a do nie można wziąć asystenta kierowcy bo pakiet flota go wyklucza.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Jestem własnie w Czechach na nartach w 4 osoby na weekend. Dzielona kanapa robi robotę i 4 pary sprzętu wchodzi. Trasa Warszawa-Łódź-Wrocław-Czechy znacznie powyżej przepisowej spalanie około 15l/100 przy pełnym załadunku. Moim zdaniem ok poza lektorem nawigacji ;)

Kurcze pali jak moja V6... myślałem, że jednak 4-cyl. z turbo niezależnie od mocy spali mniej. A już przy 200KM to takiego spalania nawet moc nie usprawiedliwia :(

Kurcze pali jak moja V6... myślałem, że jednak 4-cyl. z turbo niezależnie od mocy spali mniej. A już przy 200KM to takiego spalania nawet moc nie usprawiedliwia :(
Doczytales ze przy szybkiej jezdzie i pelnym zaladunku? Nie dla każdego szybko to 110, a pełny załadunek to własny zadek.

Doczytales ze przy szybkiej jezdzie i pelnym zaladunku?

Doczytałem. A myślisz że V6 to ile pali? Chyba że ta szybka jazda to było ponad 200, to wtedy wyjdzie pewnie z 2 litry mniej niż w V6. Założyłem prędkość ok. 180.

Taak ale V6 tyle pali bez meczenia i gonienia. Tutaj bez cisniecia spali 8. Twoje V6 tez tak potrafi?

Szybka jazda to około 180. 4 osoby na pokładzie ze sprzętem narciarskim. 15 to naprawdę nie tak źle przy takich założeniach

mowię o 4 dorosłych osobach ;)

Taak ale V6 tyle pali bez meczenia i gonienia. Tutaj bez cisniecia spali 8. Twoje V6 tez tak potrafi?

Chyba się nie rozumiemy. Napisałem, że w tych samych warunkach V6 spali mi tyle samo. Oczywiście, jak pojedziemy spokojnie 100km/h to V6 spali 10, a Giulia 8 (zakładam..), więc będzie różnica. Ale szczerze mówiąc liczyłem, że Giulia 200KM nawet przy szybkiej jeździe i obciążona nie przekroczy 13. Mniejsza o to... i tak Veloce mi się podoba :P

Przy wysokich prędkościach spalanie bierze się z mocy a nie pojemności więc czy to V6 200KM czy 2.0T 200KM spalanie będzie takie samo. Mi 2.0 190KM brało około 12-13L/100 i to jeszcze w rozsądnych warunkach bo nie było gdzie skrzydeł rozwinąć.

Mi tam się takie spalanie podoba. Mój JTS przy takiej jeździe i takim załadunku łyknąłby więcej. A gdzie tu porównywać warunki i komfort leciwego JTS-a ze 159 do nowej Giulii TB...

Dzisiaj wiele zależy od stylu jazdy. Kiedyś czy się cisnęło czy tylko muskało gaz to różnica była może jednego litra a teraz tym samym silnikiem można spalać 5l i 15l. W dodatku ta sama trasa ten sam samochód i żona spala 6l a ja 10l. Inaczej nie umiem :D

Moje uwagi są następujące.
Felgi do wyrzucenia lub przemalowania. Nalegam.
Wnętrze, powinno mieć jakieś jasne akcenty.
Benzynowy silnik, w Alfie Romeo tylko taki powinien być.
Mercedes CLA, zauważcie że pochodzi z Niemiec, zatem nie godzi się takiego nabywać i prezentować tu na forum. To jest zło.

Amortyzatory
Powrót