• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] 2.0 Benzyna Alfa Rosso

Gratulacje! Piękny kolor, świetny wzór felg! Sam brałbym identyczną, gdyby nie to, że już mam dwa czerwone auta pod domem. :( Zamawiam jutro czarną!

Ladne auto ,sluszny silnik.

Wszystko fajne oprócz felg, mi słabo leżą czarne na czerwonym aucie. Do zobaczenia na ulicy bo okolice widzę zasiedlasz moje.

Często jestem w M1 w Markach.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Gratuluje bryki :), będę śledził wątek... czekam na więcej fotek i wrażeń z jazdy.

Jest rakieta, bez dwóch zdań. Miliona kilometrów!

P.S. czy to Twoja była Julka stoi w carserwisie na otomoto z przelotem 60k km?

Moja poszła do innego forumowicza bezpośrednio.

Bardzo ładna :) ciekawe jak wyjdzie Ci spalanie w porównaniu do Giulietty - miałeś 1,4 170KM ?

Bardzo ładna :) ciekawe jak wyjdzie Ci spalanie w porównaniu do Giulietty - miałeś 1,4 170KM ?

W Giulittcie miałem 8,5 średnio.

Tutaj mam 10,2 po 500 km.

Na trasie przy prędkościach 150+ wyraźnie mniej niż Giulietta (około 6,5), po mieście 15.

Piękna !
Dla mnie fajnie się prezentują czarne koła z tym lakierem . Środek czarny jest super !
Gratki :)

Na trasie przy prędkościach 150+ wyraźnie mniej niż Giulietta (około 6,5), po mieście 15.

Niesamowity rozrzut. Aż 15 w mieście? Trochę szok. Mam nadzieję, że po dotarciu sporo mniej wyjdzie.
A to przyspieszenie 6.2s które podają to realne jest? Czuć to? Bo to w sumie bardzo szybko, jakby nie patrzeć...

Niesamowity rozrzut. Aż 15 w mieście? Trochę szok. Mam nadzieję, że po dotarciu sporo mniej wyjdzie.
A to przyspieszenie 6.2s które podają to realne jest? Czuć to? Bo to w sumie bardzo szybko, jakby nie patrzeć...

Pierwsze 1500 jeżdzę spokojnie. Moim zdaniem lepiej się zbiera niż Giulietta. Przy wyprzedzaniu to bardzo mocno czuć, elastyczność tego silnika pozytywnie zaskakuje.

Przez lód też nie bardzo jest gdzie sprawdzić, bo kontrola trakcji szybko wkracza.

Pewnie ze start/stop zejdzie niżej ale ja to od razu wyłączam. Oszczędność paliwa nie jest warta życia akumulatora, nauczyłem się tego z Giulietta.

Pierwsze 1500 jeżdzę spokojnie. Moim zdaniem lepiej się zbiera niż Giulietta. Przy wyprzedzaniu to bardzo mocno czuć, elastyczność tego silnika pozytywnie zaskakuje.

Przez lód też nie bardzo jest gdzie sprawdzić, bo kontrola trakcji szybko wkracza.

Pewnie ze start/stop zejdzie niżej ale ja to od razu wyłączam. Oszczędność paliwa nie jest warta życia akumulatora, nauczyłem się tego z Giulietta.

Hmmm, ja miałem wrażenie, że osiągi są zbliżone do Giulietty 170KM (w sensie trochę lepsze), ale za to gorsze od Gilulietty QV - wersja 235koni w manualu ma wg papierów 6,8s do setki (nigdy nie mierzyłem) i mam wrażenie, że Gulia 200km nie daje takiego przyspieszenia, szczególnie kolosalna różnica jest w trybie D, w którym elastyczność w zakresie 60-150 jest powalająca.

te 15 litrów to krótkie odcinki w mieście ? trochę dużo ;) miałem nadzieję, że byłoby to mniej niż Giulietta QV (akurat dziś tankowałem, 14,05l mi wyszło :D, jazda 3km do pracy po mieście, potem postój 8h i powrót ok 6km), choć w trasie ciężko zejść do 6,5l, raczej nie wchodzi w grę 150+ ;)

To fajna cena ,a nie brałeś pod uwagę tej wersji veloce z 4×4 ?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

To fajna cena ,a nie brałeś pod uwagę tej wersji veloce z 4×4 ?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Jak zamawiałem jeszcze nie było Veloce w cenniku, a potrzebowałem mieć fakturę balonowa na grudzień.

Wreszcie jest:)
Po prawie dwóch miesiącach czekania zawitała w garażu zajmując miejsce Giulietty.
Przejechałem na razie około 400 km także wiele nie powiem poza tym, że trakcja jest super i jest bardzo cicho przy wyższych prędkościach:)

Zestaw wziąłem bardzo klasyczny (podobno nuda, ale dla mnie to bardzo fajne zestawienie).
Czerwony lakier, czarne koła, czarne wnętrze.

Kilka zdjęć zrobionych na szybko poniżej. Będę dorzucał w miarę nabijania kilometrów.

Pokaż załącznik 221282Pokaż załącznik 221283Pokaż załącznik 221284Pokaż załącznik 221285Pokaż załącznik 221286Pokaż załącznik 221287

No piękna jest:)

Amortyzatory
Powrót