[Giulia] 2.0 Benzyna Alfa Rosso

Janek zrób jakieś foty normalne bo to co wstawiłeś to jest jakieś nieporozumienie. Stary kalkulator masz chyba...

Janek zrób jakieś foty normalne bo to co wstawiłeś to jest jakieś nieporozumienie. Stary kalkulator masz chyba...

Zrobie lepsze w weekend. Auto całe w soli po dwóch trasach.

Po pierwszym 1000 kilka obserwacji:
1. Awaryjne hamowanie/ ostrzeganie - bardzo dobrze działa. Facet na trasie miał rozwalone/ bardzo brudne światła stop i system fajnie ostrzegł o hamowaniu.
2. Tempomat - fajną opcja jest przerzucanie po 10 km zamiast klikać po jednym.
3. W tłoku na trasie bawiłem się trybem A i spalanie na poziomie 7,5 litra miło zaskoczyło.
4. Pamięć foteli - przy wysiadaniu zawsze odsuwa fotel aby ułatwić wyjście. Jednak przy wsiadaniu podsuwa w ostatnie położenie. Jeśli jesteś sporo wyższy od swojej partnerki, która jechała ostatnio to masz kolana na kierownicy;)

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Zrobie lepsze w weekend. Auto całe w soli po dwóch trasach.

4. Pamięć foteli - przy wysiadaniu zawsze odsuwa fotel aby ułatwić wyjście. Jednak przy wsiadaniu podsuwa w ostatnie położenie. Jeśli jesteś sporo wyższy od swojej partnerki, która jechała ostatnio to masz kolana na kierownicy;)

A nie ma przycisków indywidualnej pamięci ? Bo w sumie to normalne że wraca do poprzedniego położenia jeśli sam się odsuwa, bo tak to za każdym razem trzeba byłoby fotel ustawiać, ale do tego pamięć kilku położeń by się przydała ;)

A nie ma przycisków indywidualnej pamięci ? Bo w sumie to normalne że wraca do poprzedniego położenia jeśli sam się odsuwa, bo tak to za każdym razem trzeba byłoby fotel ustawiać, ale do tego pamięć kilku położeń by się przydała ;)

Jest pamięć, ale klikanie jej zanim wsiądziesz jest niewygodne. Jak odpalisz silnik to jedzie od razu. Najczęściej wsiadam w pośpiechu, odpalam i jestem na kierownicy;) Pewnie wyrobie sobie nawyk sprawdzania z czasem.

IMO powinna być kontrolka, która wyświetla które ustawienie się odpali jak jest np. przy nawiewach klimy.

1. Masz aktywny tempomat? To jest fajna zabawka. Przy okazji wczoraj odkryłem że VW ma adaptacyjne lampy - po prostu miazga, walisz cały czas na długich i widzisz jak lampy same cały czas zmieniają swoje położenie.
2. To akurat ma nawet Peżot Partner więc jakby w G. tego nie dali to wstyd na całej linii.
3. A jakie spalanie masz przy wysokich prędkościach? Mi 2.0 190KM wciągał po 13-14l ale gaz w podłodze co i tak uznaję za całkiem dobry wynik.

1. Masz aktywny tempomat? To jest fajna zabawka. Przy okazji wczoraj odkryłem że VW ma adaptacyjne lampy - po prostu miazga, walisz cały czas na długich i widzisz jak lampy same cały czas zmieniają swoje położenie.
2. To akurat ma nawet Peżot Partner więc jakby w G. tego nie dali to wstyd na całej linii.
3. A jakie spalanie masz przy wysokich prędkościach? Mi 2.0 190KM wciągał po 13-14l ale gaz w podłodze co i tak uznaję za całkiem dobry wynik.

1. Nie mam niestety.
2. Giulietta nie miała;(
3. Przy autostradowych ale nadal zachowujących prawko 12l.

Jest pamięć, ale klikanie jej zanim wsiądziesz jest niewygodne. Jak odpalisz silnik to jedzie od razu. Najczęściej wsiadam w pośpiechu, odpalam i jestem na kierownicy;) Pewnie wyrobie sobie nawyk sprawdzania z czasem.

IMO powinna być kontrolka, która wyświetla które ustawienie się odpali jak jest np. przy nawiewach klimy.

Hmm to powinna być możliwość programowania kluczyka - tak ma BMW od dłuższego czasu możesz sobie do kluczyka zaprogramować ustawienie foteli itd (na pewno tak było w serii 5 od E60 w górę, w serii 3 nie wiem czy E90 tak miało ;) Wystarczy otworzyć auto odpowiednim kluczykiem i elektryka sama się ustawi.

Gratuluję :)
Ja czekam na swoją. Będzie pod koniec marca :)

- - - Updated - - -

Ja w ogóle nie mogłem się dogadać z tymi elektrycznymi fotelami. Strasznie mnie denerwowało to podjeżdżanie i odjeżdżanie fotela. Niestety nie da się tego wyłączyć. W dodatku nie mogłem ustawić pod siebie odcinka lędźwiowego nawet po 200km i w efekcie skoczyło się bólem kręgosłupa. Dlatego musiałem zamówić "zwykłe fotele" co niestety wyklucza pakiet zimowy :/

Przyszło się męczyć w takim luksusie. Czasem jednak na korbę wygodniej ;)
Auto petarda :) Pasuje jej ten kolor z czarnymi felgami.

Gratuluję :)
Ja czekam na swoją. Będzie pod koniec marca :)

- - - Updated - - -
Dlatego musiałem zamówić "zwykłe fotele" co niestety wyklucza pakiet zimowy :/

Wziąłem je właśnie ze względu na pakiet zimowy. W nim moim zdaniem najlepsza robotę robi podgrzewana kierownica. Wsiadałem wczoraj przy -8 i od razu można jechać bez rękawiczek.

Enviado do meu iPad usando o Tapatalk

A ja podpytam z czym wygrała i dlaczego(pomijam fakt że drugiej połówce się podobała).
I ile Cię kosztowała bo nigdzie nie zauważyłem odpowiedzi na zadane już wcześniej pytanie.

W nim moim zdaniem najlepsza robotę robi podgrzewana kierownica. Wsiadałem wczoraj przy -8 i od razu można jechać bez rękawiczek.
Jak ja Ci tego teraz zazdroszczę... przydałoby się to teraz w mojej Julce... już zapomniałem czucia kierownicy bez rękawiczek.

A ja podpytam z czym wygrała i dlaczego(pomijam fakt że drugiej połówce się podobała).
I ile Cię kosztowała bo nigdzie nie zauważyłem odpowiedzi na zadane już wcześniej pytanie.

Wygrała z CLA, ale jakby chwilowe zauroczenie, bo od prawie 10 lat zawsze mam Alfe.
Kosztowała 150k w ofercie dla osób prowadzących działalność.

Kwota nie mała,a z cla to chyba miała prawo wygrac(oceniam tylko po wyglądzie bo tylko takie mam porównanie).
Przyjemności z posiadania .
Duzy plus za benzynę i automat:)

Kwota nie mała,a z cla to chyba miała prawo wygrac(oceniam tylko po wyglądzie bo tylko takie mam porównanie).
Przyjemności z posiadania .
Duzy plus za benzynę i automat:)

Dla mnie Alfa musi być w benzynie. Czekaliśmy z zamówieniem do czasu aż się pojawiła. Diesel mi jakoś nie pasuje ideowo;)

No i ten diesel z Giulii zdecydowanie do niej nie pasuje.
Może taki egzemplarz mi się trafił (4000 przebiegu już miał), ale klekotał tak samo lub bardziej od mojego 1.9. Od auta tej generacji chciałoby się czegoś więcej, jeśli ktoś lubi diesle. Dynamika silnika 180 KM była w porządku (w trybie D, na A auto było wręcz nieruchawe).

Amortyzatory
Powrót