[Giulia] 2.0 Benzyna Alfa Rosso

Mi też się CLA podoba, ale za drogi jak na kompakt. Giulia jest klasę wyżej a do tego ma napęd na właściwą oś ;) CLA moim zdaniem już jest trochę opatrzony (może przez podobieństwo do popularnej A-klasy) i moim zdaniem nie umywa się stylistycznie do np. nowej C-klasy.

Uważam [MENTION=18612]janek[/MENTION], że wybrałeś zdecydowanie lepiej z tej dwójki ;) Avatar powinieneś uaktualnić :D

Mi też się CLA podoba, ale za drogi jak na kompakt. Giulia jest klasę wyżej a do tego ma napęd na właściwą oś ;) CLA moim zdaniem już jest trochę opatrzony (może przez podobieństwo do popularnej A-klasy) i moim zdaniem nie umywa się stylistycznie do np. nowej C-klasy.

Uważam [MENTION=18612]janek[/MENTION], że wybrałeś zdecydowanie lepiej z tej dwójki ;) Avatar powinieneś uaktualnić :D

Uaktualnie jak bedę miał ładne zdjęcia.

- - - Updated - - -

Witam witam ;) Ten wyświetlacz trochę biednie wygląda ;) Ale za to masz ksenony i LED'y dzienne. Bezawaryjności życzę ;)

Dzięki i wzajemnie;)

Witam witam ;) Ten wyświetlacz trochę biednie wygląda ;) Ale za to masz ksenony i LED'y dzienne. Bezawaryjności życzę ;)

jak zostałem poinformowany do wersji business nie da się zamówić tego większego.Mam nadzieję,bo inaczej przegryzę temu handlowcowi tętnice

jak zostałem poinformowany do wersji business nie da się zamówić tego większego.Mam nadzieję,bo inaczej przegryzę temu handlowcowi tętnice

Sporo tam jest wykluczeń w pl. Sprawdzałem w Portugalii i tam do business można dobrać wszystko tylko wyposażenie jest wyższe niż u nas.

Dlatego dziwny jest argument, że fabryka nie przyjmie zamówienia ;(

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Ja specjalnie zamówiłem taki wyświetlacz 6.5 i to bez nawigacji bo 8.8 kosztuje 10000zł :) Korzystam wyłącznie z nawigacji z telefonu więc bez sensu inwestować 10k żeby tylko ładnie wyglądało. Lepiej za 3k dołożyć system 9 głośników bo różnica w dźwięku jest kolosalna. Najlepiej system 13 głośnikowy za 6k i jeszcze zostanie na pakiet Asystent Kierowcy :)

Co do szyb to fajnie by wyglądała z tylną zrobioną folią 30% a boki 50% ale oczywiście bez efektu metalizacji tylko klasyczna czerń.

Co Wy wszyscy na tym forum z przyciemnianiem? Stylista projektuje bryłę tak, żeby wyglądała jak najlepiej oczywiście bez przyciemnianych szyb, a potem ktoś okleja to na czarno i moim zdaniem psuje cały efekt... Prawie każdy, kto kupuje Alfę, musi zaraz przyciemniać szyby - czyżby Włosi, u których słońce świeci częściej niż u nas, projektowali je zbyt jasne?

Dla właściciela oczywiście gratulacje - sam bym brał jasne felgi i jasne wnętrze, ale Rosso Alfa i benzyna to jest jedyny słuszny wybór! :)

Ostatnia edycja:
Oklejenie szyb ma też względy praktyczne, nie tylko wizualne.
I co się komu podoba. Jak Cię stać, możesz sobie zamówić przyciemnione szyby przy konfigurowaniu auta. Kwestia gustu.
Co Wy wszyscy na tym forum z przyciemnianiem? Stylista projektuje bryłę tak, żeby wyglądała jak najlepiej oczywiście bez przyciemnianych szyb, a potem ktoś okleja to na czarno i moim zdaniem psuje cały efekt... Prawie każdy, kto kupuje Alfę, musi zaraz przyciemniać szyby - czyżby Włosi, u których słońce świeci częściej niż u nas, projektowali je zbyt jasne?

Ja zostałem na nie niejako skazany (w wersji Sprint dawali je w pakiecie) i to jest jedyna rzecz, która mi się nie podoba w moim samochodzie :). Jakie to są względy praktyczne? Bo w Peżocie też mam tył przyciemniany i bez dokupienia zasłonek dla córki i tak się nie obyło, bo średnio to pomaga, jeśli naprawdę świeci słońce.

Jakie to są względy praktyczne?
No właśnie u mnie wszyscy chwalili przyciemnienie szyb w SW. Zależy jeszcze w jakim stopniu miałeś przyciemnione, bo ja w dużym :) Na tyle dużym, że nie musiałem używać fotochromatycznego lusterka. Dla mnie takie szyby są komfortowe i w obecnej też przyciemnię, czekam tylko na lato.
http://www.forum.alfaholicy.org/zal..._milosc_od_pierwszego_wejrzenia_-p1070409.jpg

Z góry przepraszam właścicela tematu za zaśmiecanie jego wątku ;)

Oklejenie szyb ma też względy praktyczne, nie tylko wizualne.
I co się komu podoba. Jak Cię stać, możesz sobie zamówić przyciemnione szyby przy konfigurowaniu auta. Kwestia gustu.

Ja nie widzę praktycznego zastosowania. Osobiście wole jak są przyciemnione przez fabrykę, bo widać na wylot przez takie auto. Domowe folie robią z auta ciężarówkę która skutecznie obniża widoczność innym.

Ja nie widzę praktycznego zastosowania. Osobiście wole jak są przyciemnione przez fabrykę, bo widać na wylot przez takie auto. Domowe folie robią z auta ciężarówkę która skutecznie obniża widoczność innym.

Zgadzam się odnośnie fabryki. W 147 mam delikatnie przyciemnione, ale to stara 147. Jeśli auto nowe, kupione z fabryki nie miało takiego czegoś to oklejanie jest trochę wiochą. Widać szczególnie na tylnej szybie, że to folia

Sporo tam jest wykluczeń w pl. Sprawdzałem w Portugalii i tam do business można dobrać wszystko tylko wyposażenie jest wyższe niż u nas.

Dlatego dziwny jest argument, że fabryka nie przyjmie zamówienia ;(

ja jeszcze te biznesy popatrzyłęm we Włoszech i Holandii i nie mam pojęcia jak oni to zamierzają ogarnąć.Szczęścia życzę;)

Śliczna [emoji4]. I numery z Ursusa. Mam nadzieje, ze będę często widywać w okolicach Ursus-Włochy [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie zgodzę, żeby akurat styliści projektowali specjalnie pod białe szyby. Po prostu tak jest taniej. Większość droższych fabrycznych sportowych wersji ma jednak przyciemniane szyby bo po prostu tak jest ładniej. Np tylna szyba giulietty przyciemniona wygląda dużo lepiej bo nie odcina się aż tak czarne obramowanie i szyba stanowi wtedy całość.

giulietta.jpg

Mi akurat się taka trafiła i przy czarnym kolorze samochodu ładnie się komponuje. Będę to kontynuował w Giulii :)

Jeśli chodzi o praktyczność to:
- mniej świeci słońce na pasażerów z tyłu a oni nie mają daszków :)
- mniej widać co leży na tylnych siedzeniach i kusi

Śliczna [emoji4]. I numery z Ursusa. Mam nadzieje, ze będę często widywać w okolicach Ursus-Włochy [emoji6]

Leasing jest z Ursusa, auto jeździ Targówek - Żoliborz

Zgadzam się odnośnie fabryki. W 147 mam delikatnie przyciemnione, ale to stara 147. Jeśli auto nowe, kupione z fabryki nie miało takiego czegoś to oklejanie jest trochę wiochą. Widać szczególnie na tylnej szybie, że to folia
Swiadczy to jedynie o ekipie która oklejała szyby że się nie zna. Mam przyciemnionego Focusa folią i nigdzie nie jesteś w stanie dostrzec że to folia.

Poza tym o jakim Ursusie mowa? Ursus ma WK, WU to Ochota.

Swiadczy to jedynie o ekipie która oklejała szyby że się nie zna. Mam przyciemnionego Focusa folią i nigdzie nie jesteś w stanie dostrzec że to folia.

Nie, nie zależy to od firmy a od szyby w samochodzie. Jeśli ma dookoła czarne kropki, tzw. piksele to zawsze będzie je widać. Jedynie nie zawsze wszystkie.

Poza tym o jakim Ursusie mowa? Ursus ma WK, WU to Ochota.

Przepraszam. Ze względu na wielość WU i WK w tych rejonach byłem przekonany, ze Ursus to zarówno WK jak i WU.

Ja też wolałbym szyby przyciemnione przez fabrykę, ale w używanym aucie to bardzo rzadko spotykane. Dopłata w salonie jest raczej spora.
Jeśli oklejanie wykona profesjonalna firma to i efekt będzie dobry. Wybór folii jest spory, możemy wybrać stopień przyciemnienia. Ja akurat chciałem takie. Jedyny minus to niestety trwałość, folię można łatwo zniszczyć.

Amortyzatory
Powrót