Jestem, była miesięczna przerwa, ale czytam i wstyd mi, że nie mogę tego popchnąć dalej. Pojawiły mi się nawet myśli by sprzedać projekt. Ale pojawiło się coś, co powinno mi pomóc...
Śledziłem rynek ringów ponad 2 lata. Czekałem na coś nowego jak Wy na zestawy. I wiecie co? Chyba Ci, którzy wytrwali będą zadowoleni, że czekali. Pojawiły się w końcu, po prawie 3 latach ringi w nowszej technologii COB. Sprawa jest taka, że teraz ja chcę je mieć

A jak mam robić dla siebie, to rykoszetem zrobię 50 zestawów dla Was. Tyle z dobrych wiadomości. Raport:
- mam tą "cholerną" większą obudowę do przymiarki i namiary na dwie osoby z Poznania, które pomogą mi w przymiarkach
- mam do wyboru z tuzin dostawców nowych ringów COB. muszę usiąść, przejrzeć, porównać i zamówić próbki
- ringi w zestawie będą opcjonalne. masz swoje - kupisz samą elektronikę
- DUŻYM problemem jest zabezpieczenie modułu przed zakłóceniami z przetwornic HID, które niektórzy z Was niestety posiadają. Jest to wręcz BARDZO DUŻY problem, ponieważ na płytce nie ma już miejsca na kolejne elementy elektroniczne. To jeden z głównych powodów obsuwy
- drugim powodem była szczelność modułu. Mam wybrane szczelne złącza, ale ogarnięcie produkcji z ich wykorzystaniem jest pewnym wyzwaniem (nie wspominam o zwiększonym koszcie o dobrą stówę)
- trzecim była nadzieja na pojawienie się lepszych ringów
Możliwe scenariusze:
1. Nowe ringi będą tak zajebiaszcze jak wszyscy mówią, że są. Będą współpracowały z obecną elektroniką. Większa obudowa zmieści się pod maską. Uda się upchnąć zabezpieczenie modułu przed HID => będą nowe zestawy z super ringami. Może zrobię ich nawet dużo więcej, bo produkt będzie genialny i mega dopracowany.
2. Większa obudowa nie wejdzie = problem z uszczelnieniem. Jeśli pozostałe warunki będą spełnione to wykonam zestawy na sprzedaż warunkową (uszczelniasz na własną rękę, zalanie nie podlega reklamacji)
3. Nie uda się upchnąć zabezpieczenia HID => sprzedaż z zastrzeżeniem, że nie można używać razem z HID. Moduł się spali - Twój problem. Nie naprawiam.
4. Ringi COB będą kiepskie => zostajemy przy SMD, ale realizacja projektu nie jest pewna. Możliwe, że zaangażowanie w testowanie nowych ringów na tyle mnie rozbudzi, że uda się rozpocząć produkcję. A rozpoczęta produkcja zostanie ukończona na 100%, bo wyłożę górkę siana i będę chciał je odzyskać

5. Ringi COB będą super, ale elektronika nie da rady ich obsłużyć => tu największy problem, bo mnie trochę ch** strzeli. Jeśli znajdę w miarę proste rozwiązanie, to pójdziemy do przodu, ale to nie będzie szybka akcja. Gruntownie przebudowana elektronika będzie wymagała nowych testów. Obecna płytka jest mega sprawdzona! Jedyne usterki przez ponad 2 lata to 1x zalanie, 2x spalenie HIDami i jeden przypadek do dziś nie wyjaśniony (jakiś problem z opcjonalnymi przyciskami). Generalnie mega sprawdzone, bezawaryjne rozwiązanie!
Chciałbym zrealizować drugą turę tego projektu, gdyż wadzi mi to jak drzazga w dupie

Ale nie zrobię tego byle jak! Wykonam minimum 50 zestawów. Bylejakość może oznaczać 50 niezadowolonych męczących mnie klientów. Dziękuję, postoję.
Komentarze?