[159/Brera] ringi DRL - projekt

Jest kilka 156 i 147 na lampach od nich na forum tutaj, może ktoś się wypowie co do jakości itd?

650zł za montaż ringów + moduł sterujący, czy same ringi czy jak? Nie mam FB więc nie zapytam...

A to nie forumowy oskarrr?

Tak, to właśnie on. Ale szybciej na fb się go złapie lub na telefonie. Ja sobie nie wyobrażam, żeby takie ringi tam złożyć i dać na nie ,,homologację"

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

widzialem te badz nie te ale ringi na zywo bo u mnie po wsi jezdzi jedna 159 z tym i powiem, ze myslalem, ze to lepiej wyglada

Help If possible,
Sorry for righting in English, i´m from Portugal and i own a 2011 Alfa 159 2.0 JTDM already have some mods and i´m very intereste on buying The controller for the Hallo rings as we can see on Youtube. I own the 159 Portuguese owner´s and already have some with the rings but i want to put them with a controller so i can do more then a DRL, i like the on/off efect and the strobe as we can see on Yonash video and i think he´s the one who sell it, but it is very dificult to get in contact with him, if some one can Help i would apreciat it.
Thanks in Advanced for your help
Nuno

Try to ask here mate: facebook.com/lampysoczewkowe?_rdr

A mnie proszę z listy wykreślić, jeśli ktoś chce to może wskoczyć na moje miejsce.
Moją 159 wcześniej ruda zeżre niż ringi dostanie :P
Pozdrawiam.
- Rafał

Wczoraj je montowałem.
Jak dla mnie to zwykłe CCFL z chin, można je kupić już za 50 dolarów, full komplet, gotowy do montażu. Efekt 6/10. Nie nadają się do jazdy w nocy, dlatego musiałem zostawić działające soczewkę, natomiast ledy podpiąłem pod postojówki. Dziś nie miałem już czasu robić pomiarów prądu, ale chyba pod postójwki idzie dużo słabszy prąd i dlatego mi się wydaje że słabo świecą. Na tygodniu podepnę je pod żarówkę H7 i zobaczę czy świecą jaśniej. Bynajmniej ringi rozgrzewają się powoli, tzn że po włączeniu światłem największą jasność osiągają po jakiejś minucie.

12571175_1051696828206225_367509657_n.jpg12576349_1051717744870800_804847818_n.jpg12583900_1051680331541208_395280699_n.jpg12540004_1051680004874574_17423252_n.jpg

Widać w ogóle te ccfly w dzień? Ja na swojego COBy może dużo ponarzekać

Ja nie wiem co wy widzicie fajnego w tych ringach. Dla mnie tylko szpecą 159.:)

Widać w ogóle te ccfly w dzień? Ja na swojego COBy może dużo ponarzekać

Słabo. Ale dostalem od chinczyka modul ktory wytrzymuje spory prad, i zrobie tak, ze mase puszcze bezposrednio na akumulator, a plusa dam na bezpiecznik od swiatel, wtedy pojdzie maksymalne napiecie na modul od ringow i wtedy powinny mocniej swiecic. Na tygodniu sprobuje tak zrobic i wrzuce fotki.
Minuem jest to ze modul na wyjsciu ma 3.5A i to jest wedlug mnie malo. Dlatego ze te ledy wytrzymalby by z 5A i zdecydowanie mocniej by swiecily, ale odbilo by sie to na ich zywotnosci. Ale czego sie spodziewac, jak za caly zestaw dalem 200 zl ;)

Mnie to sie kojarzy jak zrobic z 159 beemke. Sorki ale wedlug mnie to wogule niepasuje

Na żywo trochę inne jest odczucie. Druga sprawa, że w połączeniu z jednym kolorem lakieru jest super, a już z innym wygląda na mega obciach

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

swiatla alfy az proszą się o takie ringi. widzialem na zywo i te ledy wyglądają zajebiscie.

Tak, zdecydowanie ciemne lub wyraziste lakiery idealnie współgrają z ringami. Ostatnio mojego padre zaczepił jakiś kierownik 159 w ck i pytał, gdzie takie lampy można kupić ^^. Napisałem do hidretrofit jakiej mocy mają swoje i ile V wytrzymują. Te chinskie tylko 8,5V, może gdzieś da się kupić, co wytrzymają 12V. Swoje testowełem bez tego stabilizatora, grzały się niemiłosiernie i od razu kilka diod się spaliło.

Odpowiedzieli ale nic prócz ceny nie padło. Ale dają rok gwarancji. Koszt z montażem to 350zł. Dokładają sterownik: https://hidretrofit.pl/2015/09/03/alfa-romeo-159/

Ostatnia edycja:
350zł ringi z montażem w Twoich lampach i sterownik? Czy oddajesz lampy a bierzesz te co na zdjęciach?

Amortyzatory
Powrót