[Giulia] Chiptuning

Zmiana kata, hybrydowe turbo dochodzą na 340-350 KM.

315 na programie i zmienionym kacie powinno być osiągalne w sam raz. Samym programem może nie wystarczyć (choć sam DP wielkiej różnicy nie robi, 10 kucyków przy dobrym wietrze).

Cześć,

Rozważam sprowadzenie auta z za oceanu, a mianowicie Giulie Q4 2.0 280 lub audi a4 b9 tfsi 2.0 262

Zdecydowanie jestem za tą pierwszą opcją, ale chciałbym na pewno podłubać troszkę,

Z tego co widzę mało kto bawi się w podnoszenie mocy w Giulii, jak to teraz wygląda ?
Program w okolice 315 km, jeśli chodzi o dp, zmiane wydechu itd.. Ktoś już to przerabiał ? Jak to wygląda w praktyce po zmianach ?

Chcesz więcej 330-360Hp szukaj części dolotu z Maserati Ghibi 2.0 330 HP to bliźniaki.
Zreszta już nie długo stelvio i giulia dostana ten sam napęd

Ostatnia edycja:
Oczywiście ze masz racje ze wiatrak nie dmuchnie tyle.

W Ghibli jest kompresor elektryczny, ale on dół poprawia , a góra to już turbo , trzeba poczekać aż będą części, chyba że ktoś ma dostęp do info co tam wsadzili

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Tam nie ma kompresora elektrycznego.
Rozwiązanie 48V instalacja z BSG czyli 48-woltowy generator rozrusznika pasowego, który wspiera silnik spalinowy, gdy potrzebna jest większa moc, a także odzyskuje energię po puszczeniu pedału przyspieszenia.
Aby umożliwić lepszy rozkład masy pojazdu, konwerter prądu stałego i akumulator 48 V są umieszczone z tyłu.
Temat właśnie rozwiązuje co i jak.
16691-tablefortechspecENGsnippet.jpg

Może głupie pytanie :) Jakie jest wg Was najsłabsze ogniwo w postaci części mechanicznej w ARG 200 KM jeżeli ktoś chce zastosować chipa lub zmienić mapę i podnieść moc powyżej 280 KM ? Chodzi mi o część mechaniczną, która będzie ograniczała podniesienie mocy a zarazem brak jej wymiany na inną może skutkować awarią. I co polecacie ?

Chcesz więcej 330-360Hp szukaj części dolotu z Maserati Ghibi 2.0 330 HP to bliźniaki.
Zreszta już nie długo stelvio i giulia dostana ten sam napęd

a tak mowisz ze 330-360pps, to pokaz mi giulie na 360ps zrobiona :)

- - - Updated - - -

Może głupie pytanie :) Jakie jest wg Was najsłabsze ogniwo w postaci części mechanicznej w ARG 200 KM jeżeli ktoś chce zastosować chipa lub zmienić mapę i podnieść moc powyżej 280 KM ? Chodzi mi o część mechaniczną, która będzie ograniczała podniesienie mocy a zarazem brak jej wymiany na inną może skutkować awarią. I co polecacie ?

dopoki nic sie nie wysra to nikt ci nie powie :D nikt ( prawie) tu nie zrobił wiecej jak 320ps...

Czyli pakiet program +dp/wydech+dolot i okolice 330 powinny wskoczyć, ma ktoś taki zestaw ?

a tak mowisz ze 330-360pps, to pokaz mi giulie na 360ps zrobiona :)

- - - Updated - - -

dopoki nic sie nie wysra to nikt ci nie powie :D nikt ( prawie) tu nie zrobił wiecej jak 320ps...
Chyba na pisałem po zmianie dolotu.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

no ale skoro mowisz ze dolot tyle da to musisz miec jakies info , czy strzelasz ? akurat dolot nie jest restrycyjny w tym aucie...
W Ghibi jest większe turbo. Tylko nie wiem jakie. Czekam na info od chłopaków od Pietrzaka.

mierzyłeś czasy przed/po ? Ciekawe jak względem konkurencji

ja obecnie mam 100-200 11.1s ale mam grubo ponad 320ps :)

- - - Updated - - -

W Ghibi jest większe turbo. Tylko nie wiem jakie. Czekam na info od chłopaków od Pietrzaka.

no jakby bylo wieksze to dobry nius. te auta juz wogole jezdza ?

no jakby bylo wieksze to dobry nius. te auta juz wogole jezdza ?

Jeżdżą, ale jak to Maserati dużo tego nie ma. W PL na razie jedna do kupienia (nie wiem czy Pietrzak albo Chodzeń mają poza tym jakieś demo).

Testów prasowych bardzo mało, głównie włoskie i po jednym hiszpańskim, francuskim i nawet coś z Filipin widziałem. W PL dopóki jeden z powyższych dealerów nie da komuś na testy to raczej nie będzie :D

to trzeba tma jechac zoabczyc co siedzi pod maska :D

- Halo, Pietrzak? Można obejrzeć Ghibli Hybrid?
- Zapraszamy, mamy atrakcyjne oferty finansowania.
- Nie, ja tylko na turbo chciałem popatrzeć

:D

Możesz jechać, ale szybciej będzie jak dziadzia dostanie info od swoich kontaktów :)

Amortyzatory
Powrót