Na 90% tak.ja moge sprawdzic jak dojze, nr z wierzchu zobacze?
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Na 90% tak.ja moge sprawdzic jak dojze, nr z wierzchu zobacze?
Dla tych co zastanawiają się czy robić mapę czy chip w wersjach 200KM:
Miałem robić mapę, ale za namową Kozaka wsadziłem RaceChipa. Szybko, bezboleśnie i macie w pytkę szybsze auto o zupełnie innej charakterystyce. Różnica jest KOLOSALNA, szczególnie powyżej 100km/h
Auto ma nieco ponad 3 lata, było 4 razy upalane na torze, w tym 2x całkiem ostro na hotlapach. Chipa wsadziłem niedawno, jak na razie nic się nie dzieje.
Biorąc pod uwagę prostotę instalacji, totalną wygodę logistyczną (chip przyjeżdża do Ciebie a nie Ty do niego jak w przypadku mapy) to dla osób, które nie chcą nic ponad 260-280KM to jest to imo najlepsza opcja. Wypiąć to można w każdym momencie, wyłączyć działanie z poziomu apki w trakcie jazdy, czego chcieć więcej.
Chip ma w sobie kilka map, w moim przypadku najszybsza jest mapa 5 i daje 5.5sec do setki (paliwo 95). Różnice między stockiem w przyśpieszeniach np 100-180 idą już w srogie 9-11sec różnicy. Tak. Auto przyśpiesza o ok 10sec szybciej. Przepaść.
W sumie logiczne, jak dołożyli gpf ustrojstwo ktoro utrudnia wylot spalin i żeby utrzymać serie 280km, musieli podciągnąć moc elektronicznie bądź mechanicznie. Jedyny chyba plus z tych modyfikacji to ta wydajniejsza turbinaOno seryjnie dmucha ponoć 0.14b więcej niż starsze 280tki. Więc po wyjęciu Gpf powinno dać więcej koni niż 280tka że zwykłym katem.
Update.
Wychodzi na to że starsze bez Gpf mają gtb 1446vZ a nowsze gtb2056kfz. Spora różnica.
Ono seryjnie dmucha ponoć 0.14b więcej niż starsze 280tki. Więc po wyjęciu Gpf powinno dać więcej koni niż 280tka że zwykłym katem.
Update.
Wychodzi na to że starsze bez Gpf mają gtb 1446vZ a nowsze gtb2056kfz. Spora różnica.
Czy masz jakiś schemat połączeń i oznaczenie jaka wtyczka idzie gdzie? Mogę porównać z boxem Noviteca Powerjet 4 i benzynową Giulią MY2019 jak to wygląda i czy kostki uległy zmianie przy lifcie (wiedząc, że u mnie pasowały). Zakładam, że Racechip i Novitec podpinane są pod te same sensory.Witam wszystkich.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Giulii 2020 TI 200km benzyna. Zamówiłem z pakietem performance z myślą o podkręceniu mocy i napędem na tył. Kupiłem Box RacechipRS. Niestety w nowej wersji Giulii, Piny nie pasują, tam gdzie poprzednio była wtyczka 4 pinowa jest 3 pinowa, natomiast tam gdzie powinna być 4 pinowa jest 3 pinowa. Po próbie wpięcia wyskakuje choinka błędów. Skończyło się na wizycie w ASO i resecie błędów. Podjechałem do warsztatu zajmującego się tunningiem gdzie twierdzą, że to nie ma prawa działać. W race chip twierdzą, że mam podłączyć odwrotnie tak jak pasują piny. Jako, że nie mam ochoty na powtórne wizyty w ASO mam pytanie czy ktoś miał podobny problem i czy udało się go rozwiązać.
Pozdr.