Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
no w 159 tak było i to było pewne, w Giulii też tak założyłem. U mnie póki co się sprawdza, nie chce mi się co chwilę jeżdzić na stację tylko dlatego że auto pali jak smok a bak jest za mały, jeżdżę więc z reguły do zniknięcia ostatniej kreski.A to nie jest tak, że jak ta ostatnia kreska zgaśnie to jeszcze można kawałek przejechać? Pytam, bo w 159 jak mi wskazówka 0 pokazuje, to mogę jeszcze 30km zrobić spokojnie (sprawdzone nie raz).
Domyślnie
Mnie raz zgasła i się dotoczylem jakoś.
Raz na jednej czerwonej weszło mi 63 l, a w większości przypadków wchodzi ok 57 l.
Chyba w tych postach przydałoby się pisać jaki silnik i jakie auto.. musiałem wejść w profil żeby sprawdzić..W ciągu ostatnich dwóch dni przejechałem się ze Słupska do Warszawy (przez Kościerzynę - kręta droga, niby na skróty ale chyba więcej już nie będę próbował), potem A1 i A2, powrót przez Trójmiasto czyli A2 do A1, od Trójmiasta do Słupska "6". Poniżej fotki z poszczególnych odcinków drogi powrotnej i całość.
Co do auta, nie trzeba wchodzić w profil, wszystkie dotychczasowe i aktualne są widoczne pod avatarem.
W ciągu ostatnich dwóch dni przejechałem się ze Słupska do Warszawy (przez Kościerzynę - kręta droga, niby na skróty ale chyba więcej już nie będę próbował), potem A1 i A2, powrót przez Trójmiasto czyli A2 do A1, od Trójmiasta do Słupska "6". Poniżej fotki z poszczególnych odcinków drogi powrotnej i całość.
To ja może odpowiem w zastępstwie prezesaSerwus prezes-tk - wydaje mi się, że już kiedyś o tym pisałem - możesz napisać jakie byłoby spalanie przy bardzo długiej trasie (np. 400km albo 1000km) po autostradach przy prędkości np. 120km/h czy 140km/h. Piszę o prędkości podróżnej.
Sry ale jakie to miasto? Jedne światła i 10tys mierszkańców, jazda w nocy 5km?Moje spalanie w cyklu miejskim normalna jazda , ale bez gwałtownych przyśpieszeń i hamowań 2,0 Q4
Proszę cię nie otwieraj tej puszki pandory bo znowu moderacja będzie interweniowaćAuto ma prawie 4kkm. Jak długo trzeba je docierać ? Czy to już?!
To ja może odpowiem w zastępstwie prezesaTu masz opis ze szczegółami mojej pierwszej trasy (1200 km) zrobionej świeżo po zakupie auta, tylko że mnie męczy jazda z prędkościami 120 km/h
https://www.forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio/159139-zuzycie_paliwa-26.html#post2111293
Chyba z górki i to przy bardzo dobrym wietrze...Dzięki Krzysztof. Czytałem Twój wpis wcześniej - obszerna relacja. Twoja Giulia ma jednak 280 KM i napęd na cztery koła. Jak dla mnie spalanie 8.5l/100km przy prędkości podróżnej ok. 140km/h i średniej w okolicy 110km/h, przy tak dużym samochodzie jest jak najbardziej ok.
Pytanie jest czy w 200 konnej Giuli można liczyć na spalanie na poziomie 7l/100km przy podobnych warunkach?
PS Kumpel twierdzi, że w 122-konnym, benzynowym Mercedesie CLA, który oczywiści jest nieco mniejszy of Giuli, ma spalanie przy 130km/h (*prędkość podróżna) spalanie rzędu 5.5l/100km.
Nic nie jest ciężko. Za mnie oblicza motostat.pl wklepujesz tam każdy rachunek za paliwo i masz jak na dłoni. Srednie spalanie i średnia cenę za 100 km co do grosza. Super sprawa.
- - - Updated - - -
Chyba z górki i to przy bardzo dobrym wietrze...