Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Foty tej czarnej wybitnie stuningowane, aż oczy bolą od samego patrzenia.Płock. Wyplakowana aż miło. Wnętrze nieświeże jakies takie, fotel pasazera wyglada jakby na niego plaka braklo, matowy jakiś taki. Gałki od ICS obgryzione przez myszy?. Ta srebrna ładna , ale 84 k przebiegu? Nie w tym kraju. Chyba ze od 1 go wlasciciela z salonu kupujesz. Takie rodzynki z takim przebiegiem to zostają w kraju pochodzenia a do PL z takim przebiegiem trafiają auta powypadkowe wykupione z ubezpieczalni za 200E:sarcastic: No ale to tylko takie moje biadolenie bo foty jak foty. Wiele razy ludzie sie napalali na fotki a potem w realu ujrzeli koszmar. Ciężko coś poradzić. Musisz zachować zimną krew.
Zdaje sobie sprawę jak można wypicować auto do zdjęcia, jeśli chodzi o przebieg to 200 k to mnie nie przeraża. Widzę jednak, że będę musiał poszukać jeszcze i pozwiedzać PL. Chyba, że ktoś z Was ma może po Lifcie ładną do sprzedania.
Dzięki za opinię i rady.
po pierwsze wyposaż się w miernik do sprawdzania lakieru, max 180 mikronów to oryginalna grubość , auto oglądaj umyte ale suche w dzień sprawdź stan hamulców ,opon czy nie przycina , przejedź się po nierównej drodze i jak będziesz miał wrażeni, że tyłek ci ucieka to odejmij od ceny co najmniej 1000 zł. co do silników diesla się nie wypowiem ale jak szukałem swojej to po obejrzeniu słownie czternastu sztuk stwierdziłem, że kupuje benzyniaka i go gazuje. autko kupiłem od piewszego właściciela.
hehhee cytacik z tvn turboWeź na oryginalny lakier połóż kartę papieru i zrób pomiar