www.cinsoft.pl

• Autor wątku Autor wątku wojtekml
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kolin, punciak to rzeznik i kosa :)

rybak, dokladnie, czas isc jeszcze dalej, a cinek mi podesle to wrzuce te krechy :)

wlasnie cos takiego teraz mi trzeba rybak

wyszlo w ten sposob

Jak robiłem swoją Alę u Marcina i pytałem o kolegi Bravo 1,4 T-jeta to mówił że bez problemu się podejmie więc 1,4 MA zapewne też mimo że to troszkę inny motor.

wlasnie cos takiego teraz mi trzeba rybak wyszlo w ten sposob

Ależ to wstaje ! Jest konkret.Bardzo fajne kreski i to tylko po samym sofcie.

Cooler obowiązkowy,wtedy przy 4000obr zamiast 360Nm zobaczysz pewnie pod 400NM ,a moc będzie już przyjemna ( okolice 225KM przynajmniej z matematycznego punktu widzenia).

Graty mocnej już alfy.

witam

troszke maly, ale i tak lepszy niz seria bo znacznie obniza tem. pow. doł.
ja mam u siebie 180, troszke sie nagimnasykowac trzeba przy montazu zderzaka ale jest ok.
jak masz mozliwosci i czas sie z tym bawic to polecam.
pzd.

ok dzieki za rade pomysle nad większym typu właśnie 550x180x65, tylko mysle ze ten powinien wystarczyć do ok 220ps (po zmianie turbo oczywiście) i chyba dól będzie lepszy bo nie jest duzy

gdy zamontujesz wieksze turbo wzrosnie cisnienie i wydajnosc a zarazem temp pow doładowanego, bedziesz potrzebował wydajniejszej chłodnicy, jesli chcesz to robic 2 razy prosze bardzo,
pomijam fakt ze w gt wiekszosc chłodnicy jest przysłonieta, wiec chłodzenie ładunku jest słabsze.
polecam fachowa porade u osoby która ma Tobie stroic auto, rozmowa prawie nic nie kosztuje a mozesz dowiedziec sie wielu interesujacych rzeczy,
jak przygotowac auto, ile co kosztuje itd
nie ma sie co wstydzic, nikt sie z ta wiedza nie rodzi, a mozna zyskac wiele...

pozdrawiam i zycze udanych modów.

nie owijając w bawełnę:

Uploaded with ImageShack.us

Soft bardzo elegancki, bezpieczny dla koła dwumasowego i sprzęgła. Minimalnie bardziej kopci niż seria, w czasie jazdy nie zauważalne w ciągu dnia.

Dziękuję pozdrawiam omen ;)

nie owijając w bawełnę

Elegancko,fajne kreski.Moc 2,5 V6 przy tankowaniu o kropelce i 2x większym niutonie to jest to.Gratuluje mocnej 147.
Z ciekawości jakie doładowanie i jaka wartość reil ?

A tu 2.0mjtd z rana

Ładne cyferki.Strasznie mocny dół.Dało by rady zakręcić to tak ,by moc trzymało do tych 4300-4400obr ?? 1.83 b górą to strasznie dużo jak na tak małą turbinkę,wręcz parametr dotąd zarezerwowany dla dużego turba.Garett po raz kolejny pokazuje swoją wyższość technologiczną.Jakie ciś.reil ?

knopfler-cooler ,który podałes moim zdaniem jest zbyt mały.Jesli chcesz zmieniać turbo i iść w grubsze moce,to przynajmniej coś w stylu 550x180x65,choć ja bym proponował coś jeszcze szerszego (nie wiem ile na wysokość mozna podziałać w GT,ale patrząc na Krajcoka alfę ,mozna dość sporo).Problem w tym ,że z gotowych coolerów cięzko będzie coś dobrać niskiego ,a szerokiego.Wiem ,bo sam chciałem dobrać,aż oparłem się na colerze na zamówienie.

Ostatnia edycja:
budzi sie wybornie

Odezwał się ten co ma 420Nm przy 2000 i już 125Km przy tychże obrotach :D.To dopiero musi mielić przy mocniejszym wciśnięciu gazu.Co będzie po coolerze to tylko kolega kecaj77 może wiedzieć ;)

Te 2,0 to faktycznie bardzo ciekawe jednostki.Byłby to idealny silnik do bądź co bądź lekkich 147/156.

Ostatnia edycja:
knopfler-cooler ,który podałes moim zdaniem jest zbyt mały.Jesli chcesz zmieniać turbo i iść w grubsze moce,to przynajmniej coś w stylu 550x180x65,choć ja bym proponował coś jeszcze szerszego (nie wiem ile na wysokość mozna podziałać w GT,ale patrząc na Krajcoka alfę ,mozna dość sporo).Problem w tym ,że z gotowych coolerów cięzko będzie coś dobrać niskiego ,a szerokiego.Wiem ,bo sam chciałem dobrać,aż oparłem się na colerze na zamówienie.

Dzięki taki też zamowię (550x180x65)

Amortyzatory
Powrót