www.cinsoft.pl

• Autor wątku Autor wątku wojtekml
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
u mnie sprzęgło jest nowe (seryjne). Do jakich granic Nm może przenieść to sprzęgło i na jak długo wystarczy? Czym się różni silnik marei od alfy? Mam na myśli fakt że po modzie z marei wyciąga się 165 km a z alfy 180 km. I jeszcze małe pytanko do osób z silnikami 2,4: Czy słychać u Was napęd wałka wyrównoważającego? A jak się wymieni pompę z tym łańcuchem to na jak długo wystarczy?

Ad sprzęgła - kto to wie :) takich marysiek jest bardzo mało, mysle ze ok 400 będzie granicą.
130jtd cf2 marea vs 136ps 156 cf2 rózni sie turbosprężarką; alfa ma zmienna geometrię, dodatkowo turbo ma większy kompresor i wydech.

Pozdro

czyli jest nadzieja że jak założę turbo od alfy to pójdzie mniej więcej jak alfa (osiągi). Ale obecnie jest pocieszające to że (bez urazy) z niskich obrotów zbiera się lepiej niż alfa 136ps. Jak piszą forumowicze alfa z silnikiem 2,4 136ps ma ciąg od 2000rpm w górę. Moja maryśka ma ciąg od 1600rpm. Tak w zasadze już od 1400rpm się coś dzieje, ale od 1600 jest naprawde fajnie... Z tego co wiem to właśnie przy zmiennej geometrii sprężarki się tak dzieje. A tu proszę... Aż mam ochotę schamować ten mój samochodzik

Pisałem do Ciebie PW, jednak bez odpowiedzi, więc piszę tutaj:
Czy była by możliwość odblokowania MiTo 78KM, na coś więcej? (np. 95KM na oryginalnym sofcie, lub więcej na modyfikowanym?)
Jakie byłyby ceny takiego przedsięwzięcia?
[PROSIŁBYM O PW]

Pisałem do Ciebie PW, jednak bez odpowiedzi, więc piszę tutaj:
Czy była by możliwość odblokowania MiTo 78KM, na coś więcej? (np. 95KM na oryginalnym sofcie, lub więcej na modyfikowanym?)
Jakie byłyby ceny takiego przedsięwzięcia?
[PROSIŁBYM O PW]
Najlepiej zadzwoń, telefon masz na stronie : www.cinsoft.pl

Hej. Małe info o spalaniu po modzie u Marcina (egr off i mod; http://cinsoft.pl/galeria/inne_wykresy/156_175/FINAL.jpg ). Spalanie za ost. dwa baki to 7,0-7,1L/100 przy jeździe mieszanej ze sporą dawką radości (czyt. gazu:). Delikatny "problem" to widoczne dymienie na wyżych obrotach więc zapewne dobrze będzie odwiedzić Gliwice pod kątem przeglądu.
Pozdrowienia dla Cinka:)

ja po 4 tys km od modów u Marcina mogę powiedzieć, że spalanie nie wzrosło jeśli chodzi o normalną jazdę. Utrzymuje się na średnim pociomie ok 5.9l/100km
Pozdrawiam

witam
na schamowanej u Marcina Lancii Ypsilon 1,3jtd, srednie spalanie 5,3L, ale musze zaznaczyc ze zonka jezdzi 4km do pracy i z powrotem, w miescie przy korkach i swiatłch wiec b.dobrze.
w porównaniu do zeszłego roku rewelacja.

pzd.

ja po 4 tys km od modów u Marcina mogę powiedzieć, że spalanie nie wzrosło jeśli chodzi o normalną jazdę. Utrzymuje się na średnim pociomie ok 5.9l/100km
Pozdrawiam

Mierzyłeś na stacji benzynowej czy wg komputera?? Bo u mnie po modzie pali w mieście około 7-8l/100km a na kompie pokazuje 5,9-6,1 l średnio. Dodam że jeżdżę z żonką normalnie, bez zbędnego butowania, no może niekiedy jak sytuacja zmusi :P
Oczywiście spalanie ok 5- 6l/100km miałem w trasie osiągalne bezproblemowo, ale tylko i wyłącznie w trasie.
Dlatego zastanawiam się czy faktycznie ten silniczek może spalić 6l ropy na 100km przy normalnej jeździe na codzień.

Ostatnia edycja:
wiesz mieszkam w holandii i tu wszędzie mam autostrady.. trasa, teraz na kompie mam 5.4/100km z 640 ostatnich kilometrów czyli będzie ok 6.. jakoś tak mi zaniża komputer.. a jest jeszcze jakies 40% na wskaźniku
w mieście potrafi 7 spalić ale serio nie wiem, rzadko kiedy jeżdzę po mieście..

wiesz mieszkam w holandii i tu wszędzie mam autostrady.. trasa, teraz na kompie mam 5.4/100km z 640 ostatnich kilometrów czyli będzie ok 6.. jakoś tak mi zaniża komputer.. a jest jeszcze jakies 40% na wskaźniku
w mieście potrafi 7 spalić ale serio nie wiem, rzadko kiedy jeżdzę po mieście..
Czyli moje spalanie będzie całkiem w normie. Ja niestety większośc czasu jeżdżę po miastach i stoję w korkach, czasami zdarzają się niedalekie wypady więc te 7-8 litrów na 100km wydaje się być ok.
Pozdrawiam

Mi przy ostrym deptaniu, miasto, trasa, wyprzedzanie, prędkości 200-220km/h pościgi z kumplem na obwodnicach ustawki z rolek, kreski. Takie ogólnie szaleństwo w celach testowych ile potrafi, ile spali. Wyszło 9,4 litra. Auto było naprawdę ostro traktowane. Przy tych osiągach akceptowalne. Przy spokojnej jeździe na mieście kopci między 7-8 litrów trasa nie sprawdzałem.

mam podobnie w swoim 2.4, pali tyle ile Wasze 1.9 :) skrajnie dojdzie do 9, ale to juz orkiestra piekielna byc musi, ostatnio spokojnie jezdzilem w miare, do 130 km/h to wyszlo 6L/100

Wielokroć testowane na różnych trasach,tych bardziej zakorkowanych i tych mniej ( o ile można je tak nazwać) i nigdy nie udało mi się przekroczyć progu 10l przy szalonej jeździe-to odnośnie trasy.Miasto,jak dotychczas przy spokojnej jeździe 7,5-8 (wliczając korki choć nie na skalę warszawską).Przy ostrzejszej,wieczornej jeździe 9l.

Kenobi-a to ciekawostka ,że jednak te 20v są takie oszczędne.Kolejny raz przekonuję się ,że jednak trzeba było dłużej szukać tego jeszcze jednego garnuszka.

co do szaleńczej jazdy.. dowiem się za 3 tygodnie.. wtedy dam znać.. wypad na tor zobaczymy jak to będzie wyglądało..
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót