www.cinsoft.pl

• Autor wątku Autor wątku wojtekml
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Odebrałem od Marcina alfe :) Jest super..... polecam jego usługi KAŻDEMU kto chce dobrze zadbać o swoje auto :)

P.S wrzucę wykresik niedługo.....

karmal jaki masz aktualnie przebieg?
Wymieniałeś coś przed chipem, sprzęgło, rozrząd?

Mocny dół,płaski przebieg momentu i mocy,bogata góra.Nic dodać nic ując bardzo ładny wykres.

karmal jaki masz aktualnie przebieg?
Wymieniałeś coś przed chipem, sprzęgło, rozrząd?

Aktualny przebieg 199tys. km.

Przed chipem wymiana sprzęgła, łożyska, koła dwumasowego, wymiana oleju w skrzyni biegów. Następnego dnia remap.

Wrażenia super. Sprzęgło całkiem inaczej bierze ( tamto już nieźle przypalone było, dwumas też kiepsko wyglądał - prawie 200k km robi swoje ), skrzynia biegów chodzi bardzo delikatnie i auto rewelacyjnie przyspiesza.
Inna jazda, auto jakby było zdecydowanie lżejsze i jazda jest nim jeszcze przyjemniejsza:)

---------- Post added at 23:03 ---------- Previous post was at 23:01 ----------

Mocny dół,płaski przebieg momentu i mocy,bogata góra.Nic dodać nic ując bardzo ładny wykres.

:-) :-) :-)

Coś ostatnio szwankowała mi przepływka, na szczęście do Cinka mam niedaleko(135km):) więc umówiłem się i pojechałem. Cinek po prostu zmienił mi mapę wtrysków i większościowo wyciął programowo przepływomierz- samochód jeździ ładnie:)- poniżej wykres(poprawiło się w stosunku do poprzedniego- kilka stron wcześniej), nie kopci, jest ok. a nawet bardziej niż ok. :) teraz jestem na etapie sprawdzania spalania- jak brak przepływki na to wpłynie, jak będę miał jakieś konkretne dane, to napiszę. Oczywiście wizyta u Cinka- jak zwykle pełen profesjonalizm i kultura- sympatycznie spędzony czas, na dodatek nie zdziera skóry, jak to niektórzy potrafią, no i dodatkowo koncert życzeń:) mówię, że samochód idzie mi tak do 4500obr. to Cinek mówi masz do 4600:) i ciąg jest do 4600:). Ja osobiście tą stówkę na paliwo potrzebne na dojazd do Cinka, wrzucę sobie w koszt serwisowania samochodu i z poważniejszymi sprawami będę jeździł do niego- po prostu wzbudza u mnie zaufanie.

Ostatnia edycja:
Kilka godzin temu wróciłem od Marcina,i przez 200km A4 :neo: z "bananem" na twarzy;).
Panowie,to była dobrze wydana "mamona":top:

Poniżej zamieszczam "kreseczki" ;)

FINAL-Chip.jpg

Koledzy mam jedną niejasność jeżeli chodzi o wykresy mocy i momentów dla silników 1.9 JTDm 150km (AR159). Prawie na każdym wykresie są podane dwa przebiegi seria i mod. Dla serii cinek podaje 360Nm gdzie katalogowo te silniki mają 320Nm i tu moje pytanie z czego wynika ta różnica w serii. Czy ten przyrost momentu o 40Nm jest spowodowany usunięciem EGR-u i DPF-a?

Jednostki 1,9 8/16v mają bardzo ładne gifty w serii i to zarówno jeśli chodzi o moc jak i moment. +20/30Nm to norma dla tych motorowni,+40Nm już rzadziej ,ale również.

Zaslepienie EGR zmniejsza dymienie i deko poprawia rekację na gaz/turbo lepiej wstaje.

DPF-każde uwolnienie wydechu w jednostce turbo jest in plus.

Po prostu te motory są jeszcze młode, nie przejechane, nie kręcone. Wszystko zależy jak auto było od początku traktowane.

Dokładnie tak jest, zdrowe serie zawsze wychodza lepiej niz podaje producent. U mnie mialo byc 116km i 275nm a bylo 123km i 299nm w serii.

W szczególności przyrostu niutona jest widoczny po zaślepieniu całkowitym i programowym wyrzuceniu EGR. Usunięcie DPF czyli rozluźnienie wydechu pozwala przede wszystkim na większe mody, z puntku widzenia serii niuton osiągany jest wcześniej.

Pozdro

wczoraj pytałem o przerobieniu wydechu, dorwałem gościa z firmy GM motorsport i powiedział że w JTD nie trzeba wywalać kata, ze to nie wpływa ani na + ani na - wypowie się ktoś na ten temat ?

wlasnie wrocilem z wizyty u Cinka :) polepił godnie, jestem mega zadowolony z pracy auta - 210 km/455 NM, wykres wrzuce potem ;] podejscie do tematu, konkretne i pewne a przede wszystkim wiedza robi wrazenie, polecam kolege 120 % - no i to punto :)

wlasnie wrocilem z wizyty u Cinka polepił godnie, jestem mega zadowolony z pracy auta - 210 km/455 NM, wykres wrzuce potem ;] podejscie do tematu, konkretne i pewne a przede wszystkim wiedza robi wrazenie, polecam kolege 120 % - no i to punto

Wreszcie :). Wklejaj wykres ,bo zapowiada się zacnie.

Amortyzatory
Powrót