www.cinsoft.pl

• Autor wątku Autor wątku wojtekml
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Niewiarygodne jak te duże turba mocno wstają.Bardzo fajny dół,szkoda ,że góra nie mocniejsza,ale rozumiem ,że to juz bardziej wyższa potrzeba ingerencji w mechanikę.Szerokości życzę ,bo kreski konkret.

Masz 5garów, 4 zawory na gar, dużo spalin to i duże śmigło wydechowe w 20V potrafi ładnie wstac (warunkiem jest tu usunięcie EGRu). Góry nie da się zrobic z powodu seryjnego coolera który jak wiesz jest śmiesznych gabarytów...
Pozdro

ps.1. do kompletu dodam, iż Marcin potrafi trafnie zdiagnozować auto (nie omieszkał oznajmić mi "radosnej" nowiny, iż napinacz alternatora jest do wymiany (dźwięk pracy silnika deko metaliczny)

Zgadzam się z tym. Nie będę opisywał tu tego, co miałem z autem, ale dzisiaj wreszcie (po ponad roku) auto odzyskało moc, a nawet w serwisie boscha nie potrafili rozwiązać problemu. Kto jest zainteresowany to zapraszam do lektury.
http://www.forum.alfaholicy.org/156/32592-czy_pzreplywomierz_wtryskiwacze_wysokie_spalanie_jtd.html

seria.jpg

Ja również moge z czystym sumieniem polecić firme Marcina :) Byłem u niego ponad tydzień temu na zaślepieniu EGRa i tuningu w Alfie 159 1.9JTDm 8V. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie i jestem zadowolony z aktualnych osiągów auta. Pozdrawiam

ps.2. Gdyby kogoś, głodnego tuningu, nie do końca przekonywały powyższe "mechaniczne" argumenty, to dodam, że w pobliżu firmy Marcina jest... pizzeria, gdzie można spokojnie przetrawić temat ;-) W ciszy ;-)

Hehe - Bombola mnie żywi min. raz w tygodniu :D

A co do Marcina - o jego tuningu się nie wypowiem, ale t pierwszy mechanik, od którego moja Biedna Alfa wyjechała w lepszym stanie niż wjechała. Chłopak wie co robi :)

Witam ponownie:)
Mam pytanie odnośnie sprzęgła.
W swojej Alfie 2.4 Cf2 zregenerowałem turbo, wymieniłem wytryski na mocniejsze 068, wydech przelot. Teraz chce zrobić program ale przed tym wymienić sprzęgło z dwumasem, bo obecne zaczyna się ślizgać
Dodam, że program chce zrobić na tyle na ile starczy możliwości auta.
nie wiem czy to będzie 170, 180, 190 czy 200KM ale chce żeby sprzęgło dało rade.
Możecie coś polecić/doradzić ? Czy jakieś tam zestawy z alledrogo Valeo będą wystarczające, może coś z Sachsa? doradźcie coś...

W jednym CF2 udało się złamac 200ps niemniej bezdymny soft to nie jest... wykres CF2 W aucie jest mocniejsze przeniesienie napędu.

W jednym CF2 udało się złamac 200ps niemniej bezdymny soft to nie jest... wykres CF2 W aucie jest mocniejsze przeniesienie napędu.

Raz jeszcze oficjalne dzięki Marcin za czas poświęcony mojemu autku i przebicie tych 200km. Teraz trzeba uważać żeby nie przesadzać z obrotami, bo górą do 4500 rpm wkręca się szybko :) Jak najbardziej polecam Marcina. Zna się na rzeczy.

A możecie napisać coś o tym sprzęgle? które będzie wytrzymywało takie moce? Jaka cena takiego sprzęgła ?

Jaki zakres przeróbek ?? To chyba rekord jeśli chodzi o wersję 136km.

Turbo nowe od Cinka, wtryski używki 068 z cf3 140km, FMIC (IC ten mniejszy, wysokość 140mm), wydech: down pipe (polecam zmienić, bo seria to nieporozumienie, a koszt mały) + kat out + końcowy przelotowy (średnica wydechu seria), sprzęgło + dwumas by Cinek, przegląd silnika, remap Cinka. Wcześniej był bezdymny program na 194,5km/436nm, a teraz jest ten z mocniejszą górą. Narazie przelatane 4 tys. km i bez problemów.

Przeróbki zacne,gratuluję mocnej alfy,jest już czym jechać.Winszuje tunerowi wiedzy,bo zrobić taką mapę geo,biorąc pod uwagę brak sterowania geo z ecu, to już nie lada umiejętności .

Tuning

Byłem dzisiaj w Cinsoft u Marcina. Jak wracalem od niego do Nowego Sącza byłem Panem autostrady. Polecam tego gościa, jezeli ktoś ma jakiekolwiek obiekcje, dziwne przemyslenia, chwile niedowierzania, niech za dużo nie myśli, bo życie stygnie. Jak bedzie wracał od Marcina to wszystkie dotychczasowe obiekcje pękna jak bańka mydlana. Banan na twarzy gwarantowany, a Panowie z jakis Q7, czy innych "wypasionych fur" z podziwu długo nie wyjda.

bosniak_sg gratki wielkie dla Ciebie a jeszcze większe dla Cinka ja już zbieram kasę na sprzęgło i wybieram się do Niego tym bardziej ze ma aż 4 kilometry

Amortyzatory
Powrót